Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

1 Mätningsproblem Man sänder ut ett antal kanaler på en frekvens låt säga två kanaler, dessa är multiplexade – kanal1 och 2. För att kanal 1 skall hamna.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "1 Mätningsproblem Man sänder ut ett antal kanaler på en frekvens låt säga två kanaler, dessa är multiplexade – kanal1 och 2. För att kanal 1 skall hamna."— Presentationens avskrift:

1 1 Mätningsproblem Man sänder ut ett antal kanaler på en frekvens låt säga två kanaler, dessa är multiplexade – kanal1 och 2. För att kanal 1 skall hamna på kanal 1 när det sänds fler än en kanal på samma frekvens så får den en id. All data som kommer i dataströmmen och som har 1: ans id hamnar på rätt plats om det är kanal 1 som man tittar på. Byter man till kanal 2 så plockar digitalmottagaren endast det data som har kanal 2:s id. Om däremot operatören ger 1: ans kanal, 2: ans id och tvärt om innebär det att på 1: ans plats i boxen så ser du 2: an och vise versa. Den text som står på bannern ändras dock inte eftersom man inte gjort en kanalsökning. Man kan fortsätta att titta på kanalerna men de har växlat platser och bannerns text visar fel kanal.

2 2

3 3 Effekt av felet: De hushåll som inte har gjort en ny kanalsökning visar fel banner. I Canal+ fallet visar tv-bilden film, men channel id (banners) visar sport i dessa hushåll. Tittandet redovisa således på fel kanal


Ladda ner ppt "1 Mätningsproblem Man sänder ut ett antal kanaler på en frekvens låt säga två kanaler, dessa är multiplexade – kanal1 och 2. För att kanal 1 skall hamna."

Liknande presentationer


Google-annonser