Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

När hon går förbi Författaren: Nawid Akhgar

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "När hon går förbi Författaren: Nawid Akhgar"— Presentationens avskrift:

1 När hon går förbi Författaren: Nawid Akhgar
När hon går förbi Författaren:    Nawid Akhgar

2 Författaren: Nawid Akhgar
Designer : Mahboubeh Dorbeigi Namaghi Titel: När hon går förbi ISBN:

3 Du säger: Jag vill ha insikt över kärleken. Jag säger: Kärleken är en känsla som inte tål insikt. Minerna är viktiga när man vill glömma Anledningen till existens är oförglömlig. Jag kunde inte sova inatt ville veta hur, när och var Kärleken är blind, tidlös och naiv. Jag räknad, jag vann

4 Jag säger: Kärleken är en förlorare och inte kan. Du säger: Jag ska resa bort med känslan, med båten Du reser bort med rummet vad ska du göra med tiden? Jag kan få vem som helst Det handlar om att få den man vill. Jag vill ha kärleken Jag vet inte om den du vill ha är kärleken.

5 Du säger: - Jag tycker om när du tar på mig jag tycker om när du smeker mig jag tycker om när du är hos mig in i mig. Jag säger: - Jag tycker om dina bröst när morgonsolen tar på dem. Jag tycker om när månskenet med sina fingertoppar gör din mjuka till hårdhet och min hårda till mjukhet - När kommer du tillbaka? Flyttfåglarna har redan landat. - Jag glömmer dig aldrig

6 Du säger: - Jag skulle ha sagt till dig Jag säger : - Min kropp brinner av feber - Jag är rädd att fågelungen inte klarar sig i kylan Jag säger: - Fågeln älskar att flyga, den är inte rädd för höjden Jag känner så djupt för dig, när kommer du tillbaka? Jag glömmer dig aldrig.

7 Du säger: - Den som väntar på något gott….. Jag säger: - Tänk på svalornas vingslag Doften av vår melodi förvandlas till kärleksvin som berusar omvärlden. - Jag ska bara hämta lite socker - Jag har smakat honungslent på fjärilsdrömmars kupa när du skickade dina kyssbreda läppar till Duvbogårdens fagerhets källa. - När kommer svalorna?

8 Jag säger: - Idag ska jag hämta en rosenbuske och plantera den vid sidan av mitt sovrumsfönster Du säger: - Det känns som att jag känt dig i tusen och en natt - I sagornas land är prinsessdrömmar förankrade i verkligheten. Du säger : - När ska jag hämta socker? - När svalornas vingslag förvandlas till kärleksvin.

9 Du säger: - Du har fångat fågelns blå hjärta det sitter högst upp i älskogsyrans kärlekshimmel. Jag säger: - Stjärnans blå hjärta dansar med älvorna nära skogsgläntan när kärleken sover på daggvåta ängar. - Jag orkade inte med mor och hennes skiftande färger den tillhör inte regnbågens tårar som ramlade på sjöns klara vattenytan. - Jag tycker om fågelns blå hjärta när det dansar bredvid älskogsyrans kärlekshimmel.

10 Du säger - En älva upphetsad av dansen snubblade, i den intensiva yran Kärleken vaknade trodde att den lever. Jag säger: - Får jag lov? Jag är en stjärna från älskogsyrans kärlekshimmel - Jag tror kärleken lever.

11 Du säger: - Jag tycker om dig Jag säger: - Det räcker inte - Saknaden är outhärdligt känns att jag har förlorat dig. Någon sa: - Ta aldrig någon för given - När du tappar dina tårar blir jag rädd att klara sjön inte tar emot flyttfåglarna som landar på hennes blå sinne.

12 morfar sa: - Kärleken gör dig vacker Lämna ansiktet på kvällarna till månen om du vill bli fager Du frågar: - Hur många gånger har jag lämnat mitt ansikte i månens händer? Jag säger: - Gamla morfar sa : när du lägger kinden på sömnkudden lämna ansiktet i månens händer. Du blir tyngdlös och stjärnorna håller dig sällskap. Du säger: - Jag älskar dig - Jag vet jag har sett ditt ansikte på mitt sovrumsfönster. Jag tror morfar hade rätt månen har gjort dig så vacker grattis.

13 Du säger: - Någon måste veta om din sorg någon måste sträcka ut en hand någon måste ha dig nära. Säg mig: - När brister blommornas knoppar av solen? när väcks våren ur vinterdvalan? - Kärlekens dörr är svår att öppna när den öppnas bli svårt att dölja

14 På morgonen saknar jag din underbara röst på kvällen saknar jag månskensleken på dina bröst. Säg mig: - Vad kostar 1 kilo lust 1 kilo drömmar 1 kilo humör? - Vad kostar det att vara kär? Utan att betala överpris? - Vad kostar ett kilo förtroende 1 kilo respekt ? Vad kostar en bal kärlek utanför saluhallens insiktshandel? Vad kostar du? Vad kostar jag?

15 En bergskropp en fågelsjäl välj din egen storlek av skäl. En himmel av vilja en myra till skänks En värld av förälskelse en längtan till ro Ett hav av begär en öken till törst

16 En kvinna till kärlek en man till lust välj din egen storlek av skäl. En man till vågorna en kvinna till kust En fågel till smekning ett pirr till orgasm

17 En dag av de närmaste dagarna
när jag vandrar på de långa evighetsvägarna lämnar jag nuet bakom mig där samtalsbäcken tar slut och poesiflodens vattenfall börjar ta form. Du kan sätta mig tusen år bakom stängsel och bom. Min kärlekssjäl är inte till salu! Du kan fängsla mig tusen år bakom järndörrar och taggtrådar

18 Vem vattnade trädgården
när molnens ögon sinad? Vem flög över kärlekshimeln när duvans vinge blev bruten? Min kärlekssjäl är inte till salu! En dag av de närmaste dagarna när jag vandrar på evighetsvägarna spelar jag en sång på mitt gamla munspel för sorgsna flyttfåglar som inte nådde våren.

19 En fågelstjärna dansar
med månskens melodier på mitt sovrumsfönster Klockan slår 3 gånger för sömnlös natt stjärnan faller faller stjärnan för valsen. Jag följer henne till stan tomma gator, tomma torg en man sjunger med sorgsen röst någon spelar saxofon några taxi kör förbi.

20 Min ångest vill kväva mig
hon lutar sig mot min själ frågar högt och ropar sig Vem som vinner kärleken hon frågar om tävlingen simmaren eller dykaren?

21 En liten sockerskål i tankarna, en sockerskål i talet. Ett par honungssöta läppar på vårens vingar. Ett varmt Hej! En oförglömligt kram framför den gläntade dörren. En kyss, en mysstund, ett minne när jag förtjänar det minst. En droppe som faller i kärlekens bägare. En saga, en dröm, en regnbåge en resa, en poet, ett möte, ett du, ett jag, en socker skål.

22 Flygande vita brevduvor
landade på taket På näbben en visa, på foten en frökenring Jag ropade: - Jag älskar om det ska älskas, så säger min febriga kropp när mina brevduvetankar flyger till dig. Du säger: - Vill du gifta dig med mig i sommarens smekande vindar Klär mina minnen av kärlek i syrenernas doft

23 Jag ropar högt: - Älska om och om igen tänk inte på gårdagen lev med mig i nuet förälska dig i förälskelsen när jag är kär. Du skriver: - Lova mig trohet när solen är som hetast.

24 Jag säger: - När du ligger i sängen då har du mitt lutade huvud på dina nakna bröst. Låna mig dina kyssar då har du min trohet kvar. Du säger: - Kyss bort alla mina sorgvågor som växer ur min haviska kropp likt vågorna som bryts mot stranden - Sorgen är en bubbla och jag är en fisk. Jag ska rensa din haviska kropp. Lova mig månens nattliga kyssar liksom duvornas outtröttliga smekningar. - Ser på stjärnorna i dina ögon när dagen är historia att våra själar är förenade av sommarens skönhet - Får jag fria till dig? Jag ser kärlekens höga vattenfall och saltspår på dina kinder när våra själar kramar om varandra exakt under sommarens skönhet när syrenernas doft berusar koltrastens sång förmåga.

25 Fråga kärleken: – Hur bildas regndroppar om de inte får värme från solen? – Hur faller regndroppar om molnskålen inte ens fylls med kärleksdroppar? – Hur kan regnet falla om inte ens åskan påverkar kärleksdroppar? Lär dig förtroende, tålamod Lär dig tolerans, uppmuntran – Hur lång tid det tog tills molnen fuktade öknen Om det inte var fråga om tålamod - Hur lång tid det tog tills kärleksdroppar lyckades uppmuntra gräsfröet för att växa vid sidan om färgade blommor Om det inte var fråga om förtroende - Hur lång tid det tog tills gräset visade sitt gröna ansikte bland tusentals färgade blommor Om det inte var fråga om tolerans. Fråga kärleken.

26 Grunden för konstnärliga skapanden
att definiera evigheten. Konstverket är kärleken med en silkestrådsförbindelse mellan nuet och oändligheten Kärlekssjälen går på silkestråden som en akrobat Den kan falla i nuet eller i evighet Kärlekssjälen siktar mot evigheten hjärnan avvisar det oändliga och siktar mot nuet vad gör filosofin med en arbetslös akrobat?

27 Jag säger: - Gör någonting för kärleken innan molnens tårar faller i havet. Du säger: - Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd. - Jag är bara ännu en kopia av metaforen kvinnan en symbol av det rätta idealet. innan molnens tårar faller på mina kinder.

28 Korallerna förvandlas
i havsdjupet till pånyttfödande av ett halsband för stjärnhopens eviga tid …för att falla igen

29 Han visste inte när han visste inte hur hjärtats dörr stod på glänt flickan sålde sina bröst busken skänkte vinbärsdoft Flickan ropade: Kyssar, kyssar kilovis Duvan skänkte fågelångest gratisvis Pussar, kramar kilovis lärkan skänkte fågelsången gratisvis Själen, auran kilovis Fisken skänkte fiskens tårar gratisvis

30 Hon bor här utan att ha sina skor här. Hon bor här bland mina drömmar Iklädd i skepnad av auran springer hon barfota bland mina dikter. Mitt måleri Bli färgat av hennes kyssar Galleristen vill ha svagare färger Igår satt hon modell för en kärleksdikt. När jag läste den för henne i telefon sade hon: - Jag köpte ett kilo drömmar för att skicka till dig Postkontoret vill inte skicka lust över gränserna.

31 Jag sa: - Byt ut dem mot ett halv kilo trohet och ett kilo fantasi. Hon lade på luren Hon sa: - Jag flyttar inte härifrån. Hon bor här bland mina drömmar bland mina färger mellan den röda och den blå haviska Iklädd i skepnad av auran.

32 Hon frågade: - När skriver du om kvinnodagen? Han sa: Blåklockan har lovat mig en himmel av blå färger akvilejan har lovat mig en regnbåge med tusen och en färgrika historier. I början av 8 mars när våren kryper in i trädgårdarna och varma vindars fingertoppar smeker markens hud färggranna tulpaner reser sig ur den kalla vinterjorden den kalla, orättvisornas epok får ett kraftig motstånd av daggvåta ängar och grönvita snödroppar.

33 Han frågade: - Vem ska få ditt hjärta efter striderna? Hon sa: - Några kan väcka min nyfikenhet många kan få min uppmärksamhet inte många kan fånga mitt intresse få kan få min kärlek. Det är bara en som kan få mitt hjärta den som kämpar sida vid sida med mig idag.

34 Hon kom flygande som en vit brevduva som kommer långväga ifrån för att meddela om förälskelsens älskvärda moment. Jag gick fram för att få meddelandet. I brevet stod: Utan dig slits min själ sönder sekunderna utdragna, nålstygn river mig när jag famlar genom dagarnas töcken. Fjärilen som ligger krossad nedtrampad i betonggolvet. Jag såg att duvan hade passerat eldhärjade områden.

35 Inte ett ljud, inte en viskning
ingenting utom den enda tanken, du Jag sträckte fram handen, hennes bultande hjärta hoppade upp på min handflata Jag lade henne på sängen berättade om tusen och en natt, sagolandets förälskelsehistoria När jag lade mitt huvud på hennes nakna bröst hörde jag fågel Fenix kvittra från askan till blomman pånyttfödelsen var ett faktum. duvan hittad gården.

36 Hon vill ha min kärlekssjäl
hon frågade: - Hur mycket kostar din kärlekssjäl? Jag sa: - Till skillnad från mitt lugn som du inte vill ha till skillnad från min sex som andra vill ha är kärlekssjälen obemannad. Vem ger en mening åt döden? Den som offrar mest för livet? Vem är berättigad till kärlekssjälen? den som bekämpar rädslan mest?

37 Vem ger ett värde åt stunden?
Den som livar mest evigheten? Vem vill definiera kärleken? Tragedins hjälte? Den köper kärlekssjälen som redan har svalt konfliktpilen mellan liv och död den som redan har evigheten i fickan.

38 Hur länge ska man vandra
i mörka känslokanaler för att hitta kärleksljusa strålar? Hur länge ska man gå på glödande kol innan fågel Fenix stiger ur sin egen aska? Säg mig, här och nu: - Vill du följa med mig för att tända månljuset på den mörka skogsvägen - Kan kärlekselden stanna vid sidan av den vilda tidsfloden om inte vedens våta kropp ens kan värmer mina fingertoppar längre

39 Jag kan inte säga hur gammal jag är När inte ens min egen skugga vill stå rakryggad för det. Minns du, när du lade dina kyssmynt i mina läppars sparsköna samling? Minns du Att på min lustfyllda gårdsplan älskade brevduvorna med varandra efter en längre smekningslek?

40 Hur kan jag säga hur gammal jag är när inte ens duvorna står för smekningsleken? Jag är lika gammal som en kyss Yngre än förälskelsen Mycket yngre än kärleken Vet du hur gammal jag är?

41 Inte, för att duvan inte kan flyga inte, för att fågeln inte kan sjunga inte, för att molnen inte kan gråta bara, för att det behövs så ytterst lite. Inte, för att du inta kan älska inte, för att någon inte kan såra inte, för att hjärtat inte kan brista Inte, för att våren inte kan komma inte, för att känslan inte kan dofta inte, för att isberg inte kan smälta bara, för att det behövs så ytterst lite Inte, för att kärlek inte kan dödas inte, för att svek inte kan göras inte, för att rygg inte kan vändas Inte, för att månen inte vågar dansa inte, för att stjärnan inte vågar sjunga inte, för att du inte vågar älska

42 Inte, för att poeten inte kan skriva
inte, för att sångerskan inte kan säga inte, för att sångerna inte kan tolkas bara, för att det behövs så ytterst lite så lite att jag hittar hem i det nattliga mörkret och mina tårar tillåter att jag också kan se ytterst lite av vad som ska ses det behövs så ytterst lite.

43 Isabell Den honungfärgade hästen med den silveraktiga manen Känns att hennes andra halva har förvandlats till häst Jag drömde om Isabell stod i vårens smekande famn. Mina tårar rann, små osynliga droppar av saknad, flög med vårens vindar när hennes halva kom in i gården.

44 Isabell den honungfärgade hästen
gör mig sårbar inför vårdofternas lekande färger. När jag lämnar mig i hennes varma famntag rinner droppar av saknad i min inre bägare Hennes ansikte framför eldens sprakande gör mig berusad av vårkänslor när Isabell lämnar gården.

45 Jag drömde att liljekonvaljer och blåklockor
samlade sig till en minnesbukett när du gick förbi kärleksgläntan. Jag drömde att lövens prasslande vågornas kluckande måsarnas skrikande spelade samharmoniska melodier när du, barfota satte dina fotspår på min fjäderlätta känslokust. Jag frågade dig: - När får jag se månens ansikte på mitt hjärtas inre spegel?

46 Du sa: - Livet - är inte de dagar som gått utan de dagar man minns
Du sa: - Livet - är inte de dagar som gått utan de dagar man minns så kom ihåg det, medan du gör det. Jag målade ditt poetiska ansikte med ett enda penseldrag i min poesi. dina styva bröst din vällust som har ett behov av vårdoftens behag din smärta kropp dina läppar ja, dina läppar styr mitt penseldrag, jag ska dra i morgon.

47 Jag frågar dig - När kommer du tillbaka? Du säger: - När vindarna vänder. Jag frågar: - Om höjden är fågelns nöje? - Fjärilen flyger harmoniskt i låga höjder. - Om dina svårigheter kan övervinnas? - Om de inte kan övervinnas, varför bekymra mig? Jag och kärleken ska hand i hand passera

48 trånga passager jag kommer till dig med honungsdofter på läpparna ridande på fjärilhästens drömmar med en silver fisk som simmar i mina blå ögon och förmedlar om lustgårdarnas kärlekskyssar Jag hinner komma till dig innan flyttfåglarna har landat på ditt hjärtas landskap Jag kommer tillbaka när vindarna vänder.

49 Jag kan inte lämna dig för att regnet har inte upphört ännu för att vinden har inte vänt ännu för att dina kinder påminner mig om saltökentörstens förväntningar ännu för att mitt hjärtas hund spelar på ilande strängar ännu jag kan inte lämna dig för att du sa att du lever genom vår attraktionsdofter ännu för att jag är kär i dig ännu

50 Jag kunde inte säga något mera
regndroppar spelade med sina fingertoppar en sorgsen melodi på glasrutan. Du sa: - Jag finns här om du vill tala med mig. Rummet var instängt, jag fick inte luft jag såg att regndroppar fuktade glasrutan - Vem ska lära förtroende om man inte få uppmuntran man måste våga, för att vinna man måste söka, för att finna Jag såg att regndroppar fuktade glasrutan.

51 Du sa: - Om dina gröna ögon vore gnistrande snödroppar skulle jag ge dig gröna ängar. Om dina läppar vore smultrongoda skulle jag ge dig fjärilkyssar. Det är din kärlek som gör mig svag och sårbar Rummet var instängt, jag fick inte luft jag såg att regndroppar fuktade glasrutan    - Kärleken är syskonbarn med döden Man ska inte dö utan kärlek i kroppen Jag såg den fuktiga rutan när regndroppar spelade med sina fingertoppar en sorgsen melodi på den fuktiga glasrutan.

52 Inte för att du älskar mig Inte för att du berör mig i djupet Inte för att jag tänker jämt på dig Bara för att se att kärleken blomstrar Inte för att ett löv faller från trädet Inte för att hösten kan komma Inte för att kylan blir ett faktum Bara för att, trots allt kan jag leva i din varma famn. Inte för att fågeln kan flyga till varmare länder Inte för att tomhet inte kan skapas Inte för att saknad knackar på dörren Bara för att stugan vill ha dig inom sig

53 Jag lade två ord på dina bröst då, plockade jag två söta körsbärsverser. När jag lade körsbären på dina läppar läste du hela min diktsamling utantill.

54 Jag vill se stjärnornas blinkande
ljusglimtar i dina tindrande ögon jag väntar på dig här och nu. Jag vill se havets kluckande vågor i dina rörelser, när du smeker min kropp med din Jag vill se din struttande gång i konkurrens med hjortens sagolika gång i täta gröna hagar

55 Jag vill se din uppvisnings harmoni
som lär påfågeln hur hon ska visa sin fjäderdräkt inför den kommande våren. jag väntar på dig här och nu. Jag vill se dina mjuka styva behag som molnen som smeker gräsets ansikte för ett växande behov Jag väntar på dig här och nu.

56 Jag är din spegelbild en bild som växer varsamt som mitt namn på dina läppar. som regndroppar på molnens kinder. som tusen och en färger på blommornas blad i mörka natten som solens skratt och i kärleksgårdarnas blomstrande kraft jag är din spegelbild.

57 Kom hem innan regnet faller
Du frågar: - När kommer regnet? Jag säger: - Duvorna sitter inte på taket koltrasten smyger under vinbärsbuskarna. - När kommer regnet ? - Spegelträdgården väntar på regnet - Likt den vilda rosen? Likt vågornas kluckande mot stranden? Likt dagarna som knyts till pärband av minnen?   ut

58 Jag säger: Kom hem innan regnet faller Du säger: - Ett hjärta kan brista en vän kan man få en vän kan man mista - Kom hem innan regnet faller - Sanningen sårar kort stund lögnen sårar livet

59 Jag säger: - Kom hem innan regnet faller Du säger: - Det finns inga främlingar de är vänner vi ännu inte mött - Du vill ha mig, men varför? Du älskar mig, men varför? Du tycker jag är speciell, men varför? - Regnet har fallit på mina kinder Kom hem innan mina tårar faller.

60 - Man ska inte glömma att flyga när värsta ovädret har
Kom! Öppna dörren! Fågelns vingar är våta. Du sa: - Man ska inte glömma att flyga när värsta ovädret har järngrepp om livet - Om du har en vän ta dej tid och låt vännen få veta att denne är underbar

61 Du sa: - Sår av sanning läker sår av lögn läker aldrig Kom! Öppna dörren! Fågelns vingar är våta - Kärlek framkallar inte dålig samvete skuld känsla Fågelns vingar är våta.

62 Du sa: - Om du möter någon utan ett leende ge dem ett av dina Kom! Öppna dörren! Fågelns vingar är våta. - Kritisera din vän i enrum beröm din vän inför andra

63 Ett litet leende på dina läppar ditt lutande huvud mot min axel
- Kommer du ihåg? Ett litet leende på dina läppar ditt lutande huvud mot min axel och dina varma läppar med körsbärssmak i biografens tätbefolkade atmosfär? De blev blott mina fjärilsdrömmars minne. Det gör ont i mitt hjärta när jag tänker på våra stunder nära brasan när vi dansade tango.

64 Det var som om fjärilarna aldrig kommer tillbaka och våren flyttade på svanarnas vingar till kärlekslandets bortglömda stund. Kommer du ihåg? I biografens mörker skrev jag med pekfingret på din handflata bokstavligen fjärilens förälskelse till ljuset. För varje bokstav jag skrev tindrade dina ögon Och ett gott leende blott blev mina fjärildrömmars minne. - Kommer du ihåg? Det var en kärleksstund.

65 Kärleken säger: Låt regnet fukta ner själen låt solpartiklar hand i hand med vårvärmen springa barfota på din hud Låt sorgen spricka i duvans strupe Låt saltspår blöta ner kärlekslandet Behåll inte sveken i ditt hjärta Behåll inte lögnen omkring dig Säg högt att du protesterar Säg högt att du inte tål kärlekslösheten Säg högt att du vill vara med Säg högt att du älskar och vill bli älskad Säg högt att det är vår nu Säg högt men ändå tystlåten att du är kär.

66 Kärleken är som en virvelvind
om den slingrar runt din själ ingen fågel kan säga med viken hastighet du flyger runt månen ändå välkomnar du kärleken till din själ? Kärleken är som en dröm mellan den förflutna fegheten och den modiga framtiden dit där som det kroppsliga njutningsträdet slingrar sina rötter runt kärlekskällans rinnande ådror ändå, välkomnar du kärleken till din själ?

67 Kärleken är solens brännbarhets filosofi
Kärleken är som flamman för fjärilens vingar Kärleken är som stormen mitt i existensens ocean Kärleken är som den utramlade fågelungen från boet Ändå, välkomnar du kärleken till din själ? Jag har en kärleks syn en kärleks lek Jag har en kärleks aura en kärleks själ. Med dem jag, vill hand i hand med dig flyga till vår kärleks sol

68 Låt kärleken vila sig en stund Låt vattenfallet falla en stund Låt vinden vara vindig en stund Låt fjärilen flaxa runt en stund Låt känslorna samla sig en stund Låt regnet slå sin fuktiga kropp mot glasrutan en stund Låt känslodroppar samla sig i kärleksskålen en stund Låt känslan komma upp till ytan en stund Låt luftens varma fingertoppar känna din hud en stund Låt kärleken leva fritt en stund Låt solvärmen springa på dina nakna bröst en stund Låt vårens kyssfloder rinna i själen en stund Låt sommarblommors färger sätta färg på dig en stund Låt det mjuka behaget komma in i dig en stund Låt ditt lutande huvud vila på min axel en stund Låt mig älska dig en stund

69 Molnen tappade tårar när kärleksfloden rann på mina läppar stans gamla gränder var översvämmade. Första droppen var ögonblickets kyss uppifrån molnen grät. Månens flammande ansikte vänd mot din spegelbild hade den nattliga bägaren i handen när droppen ramlade på mina läppar. Hör nu! Sa månen till regndroppen när du sitter på plats, meddela mottagaren.

70 Där som poesin bara är färgade ord
och hjärtats pulser slår för tomhet och rädsla och kärlekens modighet darrar som ett stolt asplöv blir molnens översvämningar synliga Lämna kärleksområdet innan katastrofen är ett faktum. Hej då! sade månen, vände ansiktet och gick Jag stod vid sidan om stans gamla gränder när himlens mörker drog sin tunga kropp över människornas sinne.

71 Jag sa hejdå till månen medan en droppe ramlade på mina läppar i stans gamla gränder. Månens röst ekade i stan hejdå

72 Molnens tårar fuktade trädet
från varje blad hoppade droppar i bäcken floden rann för att nå fågeln Fågeln var på andra sidan horisonten fågeln flaxade för att komma till värmen fågeln hade våren i sin kropp fågeln hade fallit ner floden rann vid sidan om fågeln Molnens tårar fuktade fågeln Lövkronor susade sorgset över floden fågeln nådde inte våren

73 Mötesplatsen var frågan om en dejt. Kärleken var frågan om ett själsligt möte, ropade han Välj ett skäl för doften, för känslan, för dina kysstörstiga läppar för dina bultande bröstvårtor. Välj ett skäl för kärleken ett skäl mellan dejt och möte när hon känner hans röst viskande under hennes mjuka öra när hon som bäst behövde höra välj ett skäl

74 När jag träffade dig sa du: - Bli inte rädd om jag gråter Jag tappar tårar lätt Jag gråter som palett. köpte du ett kilo kärlek för tre och femtio Jag blev rädd när du inte tappade tårar Jag frågade: - Vad kostar det att inte bli rädd? Du sålde lite kärlek det kostade 100 kronor dyrt .

75 Om du var min tjej, skulle jag lämna ditt leende till Mona Lisas skapare för bättre penseldrag på måleriet. skulle jag lämna ditt ansikte till månen, för att göra henne medveten om den vandrande skönheten under den vårliga vinden med en bal pirr i magen. skulle jag lämna din glädje till våren för att få knopparna att brista av kärleksvärme

76 Om du var min tjej, skulle jag älska med dig under regnet i närvaro av körsbärsträdets blomdoft skulle aldrig månens nattliga smekningar på mitt sovrumsfönster slå vår drömlika smekningslek i guinness rekordbok.

77 Om ännu en gång med pina, jag skulle passera den eldiga kärlekstunneln för att nå dig. med smärta, jag skulle passera den brinnande passagen för att se dig. med saknad, jag skulle passera okända kärleksstigar för att känna dig.

78 Om ännu en gång med tårar, jag skulle passera vilda floder för att få dig. Barfota, jag skulle passera världens höjder för att hitta dig. Skulle fjäriltankarna inte tveka att slå vingarna på eld och vatten och höga höjder för att se ditt ansikte nära vattenkällan i Duvbogården.

79 När jag träffade dig trädde jag in i ett okänt känsloslott dörröppnandet till varje rum orsakade bubblande känslor rinnande på ytor. Bubblande känslor rinnande på ytor rann till nästa rum och nästa rums känslor hånade mitt vetande om mitt eget känsloliv. Slottsälvor ropade: - Det mest smickrande för en kvinna är att älskas av en man som många kvinnor älskar.

80 Jag sa: - Kärleken är naiv, blind, oberäknelig distanslös, smärtsam, glad, okontrollerad ledsen, dum, krävande, förväntansfull. Slottsälvorna ropade: - Att vara kär innebär inte att inte vara sårbar och att inte falla.    Poeten sa: - Att vara kär innebär att när du har fallit komma upp på fötter igen, starkare och hoppas högt och sikta långt.

81 Omedveten kärlekslös passerade jag förbi dina klara ögon Skogsgläntan lockade mig en vandring i skogen började Fågelkvittrande sånger och poetiska verser rann från dina läppar till kärleksbäcken och dina ögons noter hoppade på marken som små grodor och förenade sig med kärlekens rinnande flod som lede mig till dina ögon, kärlekens översvämningar.

82 Din första blick öppnade mot himmelen
och mina fågelblå tankar öppnade vingar siktade mot solen. En härlig resa Kärlek i första ögonkastet var ett faktum Att var kär i dina blå ögon kändes som att jag flög i närheten av solens brännpunk Kärlekshettan nära solelden hade bränt många När jag lämnade dina havsblå ögon kändes det som att jag permanent flyttades in i solkärnan.

83 På vänstra sidan av skogsgläntan bodde solrosflickan strax bakom fagerhetens buske innan de drömlika bröstformade kullarna Falskhetens ansikte tillsammans med lögnens bedragare rånade poetens kärleksskåp och försvann spårlöst.

84 Solrosflickan lämnade sin skönhet
och en spegelbild av solen åt poeten för att fackla den mörka skogsvägen till poesin. När poesin föddes växte en jättelik solrosblomma genom hela diktsamlingen som följde solen i sina dagliga rörelser.

85 Själen fryser, snön faller, kom nära mig, värm mig
Du sitter på en bänk i det fria och säger: - Ett hus som inte tar emot gäster avvisar kärleksänglar för gott. Jag säger: - Själen fryser, snön faller, kom nära mig, värm mig. Du säger: - Lev varje dag som om den vore den sista - Själen fryser, snön faller, kom nära mig, värm mig - Att förlåta andra för deras små okunnigheter förbättrar livskvaliteten.

86 Jag säger: - Själen fryser, snön faller, kom nära mig, värm mig Du säger: - Dina kramar ger mig solvärmen och dina kyssar en himmel av lust. - Själen fryser, snön faller, kom nära mig, värm mig. Ge mig dina tårar, jag delar min sorg med dig Ge mig din tillit, jag delar mitt hjärta med dig - Du sitter nära mig, snön har slutat falla älska mig, jag ska dela livet med dig.

87 Smärtsamma minnen den outhärdliga saknaden det tunga hjärtat. Kärleken borde accepteras kärleken borde få sitt eget rike att regera hon hade överlämnat sig villkorslöst till magistrala order kärleken den outtröttliga naiviteten fängslades av rädslans små soldater

88  Magistrala order lade piskan på bordet rädslans soldater hade tagit över ockupationen av hjärtat var ett faktum Kärleken fängslades av rädslans små soldater. Hallå där! - Ni alla som har ett tungt hjärta - Ni alla som har den outhärdliga saknaden i kroppen - Ni alla som bär på de smärtsamma minnena

89 Slit ut hjärtat ur bröstet
låt era tårar rinna så långt på vilda kärleksmarker att vilda avundsjuka floder i historien, när de nämner ert namn inte vågar härma era rörelser ens i sin vildaste fantasi Säg högt till era kärlekspartner att hjärtas plats är inte inne i våra trånga bröstkorgar Slit ut hjärtat

90 befria hjärtat till den fria kärleksluften
befria det som den fria fågeln låt den flyga flyga till sitt eget modiga rike där som icke rädslans små soldater existerar dit där som magistrala order till kärleken är en minne blott Slit ut era tunga hjärtan.

91 Spegeln definierar sin kärlek till klarheten och oceanens blå jämför sitt inre med dina klara ögon Jag står framför din spegelbild för att se hur fjärilsdrömmar flyger ur solens flammande hetta Ge mig din hand, jag vill flyga!. Till fjärillandets drömkyssar När jag sa till havet fågelns dykning i hennes inre ger en känsla av stabilitet och flygfärdighet skickade hon sina havsstjärnor till ytan.

92 Ge mig din hand, jag vill dyka!
Mellan dina kärleksdjupa styva bröst för att nå din kärlekssjäl Säg mig: - Vad heter den stjärnan som lyser på vänstra sidan av gården? - Med vilka brevduvor kommer du att skicka din kärlekspoesi till mig? Ge mig din hand jag vill lysa! Starkare än aftonstjärnan för dig.

93 Strax före midnatt knackar stjärnan på ditt sovrumsfönster. lämnar sömlusten din kropp. sträcker sig månen på sovrumsväggarna. eldar lusten tillvaron och månskensmelodin slår klackarna i taket

94 Strax före midnatt Kommer jag till dig i skepnad av en dröm. smeker vårvindarna dina läppar. hamnar dina mjuka styva i poesins händer. förvandlas den hårda mjukheten till skönhetsdröm

95 Strax före midnatt din varma kropp, liksom daggvåta ängar släcker sin törst med regndropparnas fallande begär och månens vandring på din nakna själ påminner mig om dina fotspår i mina dikter. Jag och du blir vi.

96 - Säg mig kärleksfullt Hur det höga vattenfallet ska minnas vår kärleksstund nära den klara sjön bakom solens nerdragna skugga? Minns du gräshoppans hopp längre än sin egen längd för att nå hoppets höjd? Vart leder laxens färd om inte till kärlekshavets

97 - Säg mig kärleksfullt Vart rinner dina honungssöta kyssar om inte i mina kärlekssugna blodådror? Hur ska jag tåla saknaden i min febriga kropp? Säg mig kärleksfullt

98 Ta hem mig! här lyser ingen stjärna. På Kullen, där mina önskemål växte som röda tulpaner har plöjts till ruiner Tar mig hem här lyser ingen måne. där mina drömmar hand i hand men hennes lekte månskensleken varje kväll har plöjts ti ruiner.

99 Ta hem mig! här har kärleken blivit en illusion och den här skogsvägen leder ingen vart. Klumpen i duvans strupe Sitter kvar i min hals och kanariefågeln har för länge sedan dött i buren. här har kärleken blivit en illusion.

100 Till mitt hjärta några har kommit några har gått du stannar för evigt minnena för gott

101 Var inte rädd att krama var inte rädd att kyssa var inte rädd att älska var inte rädd att leva var inte rädd för döden. Även om kärleken är syskonbarn med döden. Våga säga våga drömma våga göra våga känna våga älska våga dö för att dödens mod är syskonbarn med kärleken

102 Om man vågar öppna en liten lucka åt glädjeiver i svåra tider
Om man vågar öppna en liten lucka åt glädjeiver i svåra tider kommer det som samlas i bägaren att kunna nyttjas i framtiden Våga krama våga kyssa våga älska våga leva var inte rädd för rädslan döden är borta kärleken är inne.

103 Vem väntar på dig när du kommer hem? Vem öppnar dörren för dig när du kommer hem? Rödhaken har lämnat sitt bo Sädesärlan har hunnit långt Honungsbin kysser inte blomman längre Tjäderspel hörs inte från skogen Duvorna smeker inte varandra Hunden bryr sig inte om tiken Grodan har gömt sig under den platta stenen Stjärnan leker inte runt dammen

104 Snön har lagt sig över hela trädgården
Snön har lagt sig över hela trädgården Kylan fastnat på din kropp, på min själ Vattenkällan frusit till botten Vem väntar på dig när du kommer hem? Jag skakar av mig minnena Låter mina fjärilstankar sväva runt Släpper in värmen i stugan Din aura sätter sin fot i värmen Vem öppnar dörren för dig när du kommer hem?

105 Vill du låna mig din fagerhet ? Så kan du få mina klara ögon Vill du låna mig din skönhet? Så kan du få mina heta läppar Vill du låna mig din beröring ? Så kan du få mina kärleksdikter Vill du låna mig dina bröst ? Kan du få mina sköna minnen När du lånar mig ditt förnuft Då kan du få mitt hjärta.

106 Våren hade landat i hennes kropp men vintern susade bakom ögonens fönsterrutor.

107 Vänta på mig, jag kommer snart Det tunga hjärtat måste jag lämna här.
Vänta på mig, jag kommer snart Det tunga hjärtat måste jag lämna här. De tunga stunderna måste jag lämna här. Jag ber om dina blå haviska ögon För min simivriga kärleksfisk Jag ber om dina läppar För smultrons goda sommarminnen Jag bet om ditt hjärtas land För den flyttfågeln som kommer på våren. Vänta på mig , jag kommer snart

108 Du sa: - Om jag ger dig mig själv tar du emot mina läppar, mina kyssar? Jag säger: - En kyss är inget brott den oförglömliga mjukheten som styvt styr månskenspoesin rinner från dina läppar till kluckande havets lekande lust.

109 Du säger: - Accepterar du mina händer som smeker dina fingrar som berör? Jag säger: - Jag har drömt att du lutade huvudet mot min axel när du satte dina fotspår på ljusstrålarnas kärlekskust

110 Du säger: - Behåller du skratten, de leenden som jag ler mot dig? Jag säger: - Att behålla smaken av dina läppar likt smaken av hallon och hjortron är sommarminnenas leende och skratt jag minns.

111 Du säger: - Förlorar du dig i mina ögon blickarna som bottnar i kärlek, kan jag ge dig mig? Jag säger: - Poeten gick förlorad vid första ögonkastet han drunknade i ögonkärlekens översvämningar.

112 Du sa: - Om jag ger dig mig själv tar du emot mina läppar, mina kyssar? Jag säger: - En kyss är inget brott den oförglömliga mjukheten som styvt styr månskenspoesin rinner från dina läppar till kluckande havets lekande lust. Du säger: - Accepterar du mina händer som smeker dina fingrar som berör?

113 Jag säger: - Jag har drömt att du lutade huvudet mot min axel när du satte dina fotspår på ljusstrålarnas kärlekskust Du säger: - Behåller du skratten, de leenden som jag ler mot dig?

114 Jag säger: - Att behålla smaken av dina läppar likt smaken av hallon och hjortron är sommarminnenas leende och skratt jag minns.    Du säger: - Förlorar du dig i mina ögon blickarna som bottnar i kärlek, kan jag ge dig mig? - Poeten gick förlorad vid första ögonkastet han drunknade i ögonkärlekens översvämningar.

115 Du kan berätta om dina sorger Stormen ha lagt sig
Du kan berätta om dina sorger Stormen ha lagt sig Du kan gråta ut dina smärtor Stormen har lagt sig Om tröst vore en droppe Du kunde få ett hav Om tillit vore honungskyss Du kunde få en kupa Du sitter vid sidan om mig Jag håller din hand Jag finns här för dig Du kan gråta ut dina sorger.

116 Din njutbara närvaro eldade tillvaron. Glöden sitter fortfarande kvar och värmer mitt inre. Du sprängde gränserna likt universum som vill nå oändligheten. Jag frågade efter havet du gav mig kärlekstörsten. Jag frågade efter dina läppar du gav mig saknaden.

117 Jag frågade efter dina mjuka styva bröst du lärde mig poesin När jag frågade efter din skönhet gav du mig månen Idag står du uppe på kullen och frågar mig varför jag älskar månen så?

118 Det oroliga inre var en fisk som simmade från floden till havet.
Det oroliga inre var en fisk som simmade från floden till havet. Det oroliga inre blev stormen som hand i hand med vågorna vågade strida mot stranden. bröt själens tystnad och suckarna surfade på vågade vågor när ett högre pris sattes på hennes huvud

119 Det har gått lågt tid sedan du lämnade allt. En oändlig saknad en oerhört smärta. Kaprifolen har vissnat vid sidan om sovrumsfönstret vattenkällan har torkat i trädgården min själ har fastnat i kylan

120 Ta med dig månen, i din handflata
kom fort Ta med dig floden i dina ögon Kom fort Ta med dig solen i ditt hjärtat Kom fort. Duvorna flyger inte längre Ta med dig vinden, kom fort Din tango har frusit i min famn Ta med dig elden, kom fort Poesin har tystnat för längesen Ta med dig månen, kom fort

121 Av tusen stjärnor som tänds
varje kväll för dig hur många har fallit på din handflata? Av många beundrare som skänker en stjärntanke till dej hur många har du kysst? Kanske kärleken är ett hjärta en känsla en diamantrik medvetenhet.

122 Kanske kärleken är din vilja ett litet begär en sorts magi som går emot ordningsställandet Kärleken är du kärleken är jag kärleken är dina mjuka bröst mellan mina poetiska verser Kärleken är dina lustfyllda läppar i lustgårdens tusen kyssar på varje gren av trädens fruktighets begär

123  Kärleken är en stjärnblick
från dina ögon på mitt nattliga ansikte kärleken är din bild på mitt sovrumsfönster under månskenets nattliga vandringar. Kärleken är du kärleken är jag.

124 Att vara kär och lycklig är lik doften du bär på dig andra kan berusa sig om du kommer i närheten av dem. Älska! Om du vill bli älskad. Att se dig, kändes som om stundens mynt ramlade i min kärleksskål. Att lära känna dig, kändes som om skattkammaren blev min. Att älska med dig, kändes som om Nuet förvandlades till Evigheten.

125 Älska! Om du vill bli älskad
Kärleken är en fisk Behöver ett hav av lek och fantasier Förhoppningar och förtroende. Taktik och politik är hajen i kärleksfiskars klara vatten

126 Är han buddist? Eller harmonist Frågade hon
varken socialist som han möjligen solist eller kanske kommunist som hon. Ja. Nej. neeejaaa. Är hon kristen eller muslim? frågade han en klar saxofonist Kanske kärleksaktens naturromantist? Zarathustraist

127 nej ja jaaaaaaneeeeeee. Museist möjligen han är ateist Kanske han är prosaist eller Poesins expertis. Ahhhh. Smältdegelns ultravioletta violinist .

128 Vem har sagt att poeten är barmhärtig ? När stjärnor i en vanlig kvällspromenad faller i hans poesi i tusen och ett fall. poeten är förnuftig när dina vanliga ögonfärger värre än fallande regndroppar förvandlas i hans poesi till kärlekens översvämningar

129 som värst drabbar myrornas sovrum. Vem har sagt att Gud är barmhärtig, förnuftig när han myntar kärleken och lägger slanten i poeternas händer. Vem har sagt det?

130 Varje gång hör hennes röst varje gång rör hennes hand. varje gång tanker hon är min varje gång känner jag är in jag få inte ut det i ord. Jag har träffat någon som älskar mig tillbaks hon gör det för att jag skulle ha det med behag Jag gör det för att hon ska bli glad.

131 Jag känner så mycket så jag få inte ut det i ord sätter jag henne i första hand jag känner hennes händer på min hand Jag älskar henne inte med ord hon är min älsklings tjej i gott och i ont när jag älskar med henne hud mot hud hon viskar i mitt öra med ord jag älskar dig, jag älskar dig med tusen bud.

132 Svansjön och ballerinan i samspel med stjärnfallsnattens älskogsyra nära gamla stans klara vattenytan smekte fiskarna med ögonen dansade med fingertoppars melodier och kysste med en smak av hjortron och röda vinbärs gott. Hennes flygande fjärils dofter rann i tidens ådror när jag stod framför vattnet nära gamla stans gränder.

133 Spridande smak av röda vinbär och hjortron
förvandlades till livslust behag. Kärlekens översvämningar på gränder var ett faktum när skyfallände kyssar blötte ner första kyssen. Zigenareflickan sa: regnets fösta droppe på läpparna är ett gott tecken på ett frodigt haglande förälskelse dans med ballerinans fingertoppar nära Svansjön.

134 Sorgens fånge bad nyckelpigan befria henne.

135 Solen kan jag se för att solstrålarna leker i luften. Dig kan jag se dina läppars hjortron smak har jag på läpparna och dina lekande kärlekspartiklar omringar mig som om stjärnorna i mina mörka nätter fackla vägen till dagens ljus.

136 Solen kan jag se för att din kropps värme behag din aura bär jag med mig solen kan jag se

137 På infarten av sovrummets njutnings moment med strumporna på trampade han på hennes själ. Hon sa: jag har hört att någon har sagt: Kasta ut ditt hjärta framför dig och spring sedan fram för att fånga det liksom havet som kastar sina vågade vågor till kusten för att sedan fånga dem igen.

138 Fågeln flög till andra höjder
för att bepröva sina flygfärdigheter. Falken ropade högt och sa: När du kastar ditt hjärta framför dig och vill fånga det igen Låna gärna mina vingar och stjärnhopens hoppmod när de beslutar sig att korsa jordytan.

139 På infarten av sovrummets njutnings moment med strumporna på trampade han på hennes själ. Hon sa: jag har hört att någon har sagt: Kasta ut ditt hjärta framför dig och spring sedan fram för att fånga det liksom havet som kastar sina vågade vågor till kusten för att sedan fånga dem igen.

140 Fågeln flög till andra höjder
för att bepröva sina flygfärdigheter. Falken ropade högt och sa: När du kastar ditt hjärta framför dig och vill fånga det igen Låna gärna mina vingar och stjärnhopens hoppmod när de beslutar sig att korsa jordytan.

141 Prata poesi prata vackert prata med tusen ord och en stjärna prata om mörka nätter och soliga dagar. Prata drömlik prata poesi prata om grönskade landskap som frodigt växer liksom hennes vågiga långa hår. Prata poesi prata hopp prata om sjöns ensamhet och stjärnornas flörtiga lekfullhet.

142 Prata poesi prata om surfande kyssar på fiskarnas läppar i månskenets närvaro. prata poesi, prata vackert. Prata om skogsdoftens sommarminne och nakna själars badande i natursköna älskogsyran. Prata om dig, prata om mig prata om skogstallen som fick en bo plats i mitt hjärtat.

143 Poeten låg på en bädd av det gröna gräset när poesin frågade honom. Vad gör du när jag försvinner i den grå vardagen? Poeten gömde ansiktet i gräsets väldoftande hår. Lade handen på månens styva bröst och medan hon kysste poeten sa:

144 Om någon har glömt smultronsmaken på stjärnans och månens läppar ta en vända till västra hörnet av den blå och fråga en stjärna hur smakar ultravioletta smaken? När regnbågen omfamnar både himmelen och jorden.

145 När jag är blå ramlar stilla havet i min bägare. som en droppe. När jag är grön landar fåglarna från urhistorian på mina grenar När du inte är tillsammans med mig är guds ensamhet så påtaglig.

146 Din doft bär jag med mig dagligen din aura följer med mig vart än jag går. Ändå känner jag att jag vill ha dig i närheten. Saknaden av dina mjuka styva bröst som   

147 förvandlas dagligen närmaste till metaforer i min poesi
och dina haviska ögon som min själ badar i jämt är hoppet att Guds ensamhet bryts itu den dag då gudinnan kliver upp på scenen och lämnar Guds ensamhet till historien som ett minne blott

148 När jag träffade henne planterade hon ett olivträd i mitt hjärta. Jag lade ett par duvägg i hennes ögonhålor för att solen skulle ruva på dem och ungarna på vårkanten bli kärlekssagans flygande poesier. gav hon sitt hjärta till zigenarflickan för att dansa bäst barfota när hon är kär.

149 När jag träffad henne kastade hon sina klara ögon till fiskarna på havsbottensglans för att upplysa dem om förälskelsens lysande klarhet, och att bruden ska få matchande kärleksvita korallhalsband. När jag träffade henne lämnade hon sina mjuka bröst till bibliotekarien för att få de mjukaste kärleksorden samlade till min poesi när natten talade hårdast.

150 Nawid Akhgar har publicerat
Symorg (Roman).Shabdar (Diktsamling).Bargozideh ashar (Diktsamling). Jingir (Roman) Laleh haye sorkh (Diktsamling). Golamali (Roman).Parvaz (Roman). Alefba (Diktsamling) Manzomeh khorshid (Diktsamling) Bahrelolom(Roman) Tyst ropande låtar doftar violett ( Diktsamling) Adabiat mardomi(litteratur kunskap) sher nameh (Diktsamling) goftegoye entegadi(litteratur kunskap) Till minnet av dig (Diktsamling) Nawid Akhgars Rubaiyat (Rubaiyat) Nawid Akhgars (Sessioner). Svansjön och ballerinan(Diktsamling) När hon går förbi(Diktsamling) Divan Ghazaliat (Saghar) Divan Ghazaliat (Asalgiso)

151     Akhgar utrycker sig med en språklig ymnighet och frihet, som har samband med Tusen och en natt, han diskuterar också hur man når dessa metamorfoser från vardagen till något oerhört. Akhgar talar om sitt hemland, men han är inte ute efter politik utan efter en tidlös analys. Liknande språng återkommer i många av dikterna. De utgör ett konstverk Uppsala Nya Tidning   Nawid Akhgar har en stor läsekrets bland de många exiliranier som befolkar vårt klot, men han också börjat hitta sina Svenska läsare med sin poesi. Idag får våra läsare stifta bekantskap med dikter om vår svensk sommar sedd ur en Svensk – iransk synvinkel Norrtelje Tidning   Nawid Liknar vid en människa som är både höger och vänsterhänt. Han är författaren som skriver på både Svenska och Persiska. Dagens Nyheter   Nawid kom till Sverige från sitt hemland Iran på 70-talet. Han är en produktiv författare och poet och har producerat ett tiotal böcker, såväl romaner som noveller och diktsamlingar Sydsvenska Dagbladet


Ladda ner ppt "När hon går förbi Författaren: Nawid Akhgar"

Liknande presentationer


Google-annonser