Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tycker du att det är viktigt att kommunala verksamheter läggs ut på entreprenad? Kenneth StålnackeAvstår från att svaraBra balans idag. Lars TörnmanNejTycker.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tycker du att det är viktigt att kommunala verksamheter läggs ut på entreprenad? Kenneth StålnackeAvstår från att svaraBra balans idag. Lars TörnmanNejTycker."— Presentationens avskrift:

1 Tycker du att det är viktigt att kommunala verksamheter läggs ut på entreprenad? Kenneth StålnackeAvstår från att svaraBra balans idag. Lars TörnmanNejTycker vi har bra balans idag. Roger SuupJa Vissa områden är mer lämpade att lägga ut på entreprenad än andra. Som exempel har vi bl a snöröjning där det mesta är på entreprenad. Inom andra områden är det varken en besparing eller kvalitetshöjning och då är det inte motiverat. Skattepengar ska nyttjas så effektivt som möjligt. Elisabeth Person HolmdénNejFöretagen måste visa intresse och resultat Arne KaatiNej Ann Kristin NilssonNej Gunvor KaatiNej Anna Lena LöfbomAvstår från att svara Agneta BjörnströmNej Man bör överväga detta alternativ om kommunen själv inte kan bedriva verksamheten på ett kostnadseffektivt sätt. Roland HolmdénJaOm det blir billigare. May LehtoJa Louise Fjällborg AnderssonNej

2 Gunnar SelbergJa Annica HenelundJa Rune LansJa Jan Åke TiensuuJa Barbro JohanssonJa Roger AitomäkiJa Svante HenelundJa Anne Kotavuopio JatkoJa Absolut! Kommer vi i makten är det första som vi kommer att kolla om det finns majoritet för "den tanken" kommer vi att driva frågan stenhårt! Annars får vi väl driva frågan med den kraften vi har bakom oss. Hans-Olof UtsiJa Alf JosefssonJa Bengt JernelöfJa Bert JohanssonNej Hans HultqvistJa

3 Anders HultbroJa Inom vissa områden kan det mycket väl vara bra. Vi är öppna för att prova alternativa driftsformer där det känns befogat. Vera TapaniJaI vissa verksamheter. Birgitta PounoJaInte i alla fall, men t ex Vittangi vårdcentral är bra. Peter SchermanNejMen kan övervägas om det inte finns några andra alternativ. Kalle HollströmAvstår från att svara Mirja NivaNej Grazyna HangasNej Ingvar DagfjällJaTill en viss del det ska avgöras från fall till fall. Lennart TöyräNej Ylva SarriJaDär så finns förutsättningar att bedriva verksamheten på ett billigare och bättre sätt. Else-Maj BlindAvstår från att svara Laila HettaAvstår från att svara Ruth ThylinJa Det finns privata aktörer på marknaden som äger mycket kompetens och vi ska inte stänga de dörrar i den kommunala verksamheten.

4 Timo VilgatsJa Men det ska inte ske per automatik, det är viktigt att priset och kvalitén är det rätta. Det får inte bli sämre kvalité till en högre kostnad för kommunen. Per NilssonNej Jag anser att stora delar av kärnverksamheten inte skall läggas ut, men samtidigt så håller Kiruna kommun på med verksamheter som andra näringsidkare borde sköta. Henry EmmothNejNej, det har ju visat sig många ggr att det i slutändan blev dyrare. Leila KouvurantaAvstår från att svara Det är skillnad på olika verksamheter tex snöröjning och vård av gamla och handikappade så både ja och nej. Gunnar isbergJa Hans SwedellJa Stefan SydbergJa Irma RinneJa Kerstin EdfastJaJAAAAAAA!!!!!!

5 Dick VånsjöJa Laila NiiaAvstår från att svara Arne EsbergJa Mattias GerströmAvstår från att svara Bo EkJaDet finns all anledning att det finns alternativ. Gert HeidenbergJa Ragnhild SvonniJaJa, där det är motiverat utifrån pris och kvalitet. Håkan EnokssonAvstår från att svara

6 Elias LundbergNej Nej entreprenader skadar arbetsskyddet och bidrar till en minskad trygghet för den vanlige arbetaren samtidigt som det gynnar chefer och annan administration. Knegarkampanjen Liselott WikholmNej Sten StridsmanNejVi har en bra balans av egenregi- och entreprenadverksamhet. Ylva ErikssonJavissa kommunala verksamheter skulle skötas bättre via entreprenad. Siv HolmaNej Det finns kompletterande exempelvis verksamhet på fastighetssidan som kan göras av entreprenader.


Ladda ner ppt "Tycker du att det är viktigt att kommunala verksamheter läggs ut på entreprenad? Kenneth StålnackeAvstår från att svaraBra balans idag. Lars TörnmanNejTycker."

Liknande presentationer


Google-annonser