Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Detta handlar kärleksmatten om och en massa annan rolig fakta…

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Detta handlar kärleksmatten om och en massa annan rolig fakta…"— Presentationens avskrift:

1 Detta handlar kärleksmatten om och en massa annan rolig fakta…
Någon gång, när vi är barn, blir vi medvetna om det andra könet…vi bli kära i ”Kalle” eller ”Ella”…vi ”frågar kanske chans på nån”… Sedan kommer tonåren, då vi lär oss att flörta lite, kanske beundrar någon på avstånd eller rent av ”blir ihop” med någon… Innan vi hittar någon för livet, smakar vi på både lycka och kärlekssorger… Men en dag, så träffar vi den rätte, kanske gifter oss, skaffar barn, skaffar hus och Volvo  Detta handlar kärleksmatten om och en massa annan rolig fakta…

2 Lite singelfakta (från någon sida ) och frågor till dem:
Var femte singelman är vältränad. 39% av singelkvinnorna går på gym några gånger i veckan, 22 % utövar yoga. 9% av singelmännen vill ha barn på en gång. 24% av singelkvinnorna anser att barn inte är något för dem. Sju av tio singlar tycker att arbetsplatsen är ett bra ställe att träffa en partner på. Hur många procent av singelmännen är vältränade? Hur många procent fler kvinnor går på gym jämfört med de som går på yoga? Hur många procent av singelmännen vill inte ha barn på en gång? Hur stor del av singelkvinnorna vill inte ha barn? Hur många procent tycker att arbetsplatsen är ett bra ställe att träffas på?

3 28% av singelmännen spenderar under 200 kr/månad på kläder.
Närmare 80% av singelkvinnorna shoppar flera gånger i månaden. Totala siffran singelhushåll i Sverige 47% i hela Sverige lever ensamma. Skriv 28% i bråkform och decimalform… Skriv 80% i bråkform och decimalform… Hur många procent är inte singelhushåll? Skriv 47% i bråkform på 2 olika sätt.

4 7 av 10 chefer under 35 år har inte tid att träffa någon och inleda en relation.
50% av singelmännen anser att kontaktannonser på internet är ett utmärkt sätt att hitta en partner. 44% av singelkvinnorna anser att kontaktannonser på internet är ett utmärkt sätt att hitta en partner. Hur många procent är 7 av 10? Skriv 50% i bråkform på 5 olika sätt! Skriv 44% i bråkform.

5 Hur känns det? För en del pirrar det i hela kroppen bara de tänker på personen de är kära i, några blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska. En del känner en stilla känsla i magen eller bröstet, vissa kan inte sluta tänka på personen i fråga medan andra känner allt detta på en gång. Några av de hormoner som förändras mest i vår kropp när vi blir kära är: testosteron; oxytocin; neutrofin Fråga: om normalmängden testosteron hos killar är runt 500 ng/dl blod hur många gram finns i hela blodomloppet (räkna med 6 l blod hos en man).

6 Om man får tro brittiska forskare så är det inte kläderna och utseendet som är viktigast om någon ska bli intresserad/attraherad av dig utan: 55 % anger kroppsspråket (gestikulerande, intressevisande, m.m.) 38% menar röstens tonläge och av dess hastighet (inte för långsamt och inte för hastigt, ett lugn och en trygghet i rösten inbjuder mer) Endast 7 % avgörs genom det du säger. Frågor: Skriv två stycken bråk som betyder 55% Skriv två stycken bråk som betyder 38% Skriv två stycken bråk som betyder 7%.

7 Vi styrs även av varandras dofter
Vissa djur, speciellt insekter, är helt beroende av lukten för att kunna hitta någon att göra barn med. En fjärilshona sänder ut doftsignaler, sexualferomoner, för att locka till sig fjärilshannen. Dofterna upptäcks av fjärilshannen som sedan navigerar sig fram till honan. Kärleken är blind sägs det. Och för fjärilshannen är det extra tydligt. Om man sprayar lite hondoft på ett suddgummi kommer fjärilshannen att flyga dit och försöka para sig. När (heterosexuella) män luktar på kvinnlig doft, och när (heterosexuella) kvinnor luktar på manlig doft sprakar det till i de delar av hjärnan som har med reproduktion att göra (hypothalamus). Det finns försök som visar att kvinnor föredrar dofter av män som har ett immunsystem som ger deras gemensamma barn ett så bra immunsystem som möjligt. Kvinnor får i försöket lukta på T-shirts som har burits av män.

8 Om man ställer frågan ”vad är sex
Om man ställer frågan ”vad är sex?” tänker de flesta antagligen på samlag. Men sex är mycket mer än det. Sex kan vara alla möjliga saker som till exempel att hångla, onanera, kyssas, smeka eller bli smekt, pussas, sexchatta, fantisera, flirta … Man kan säga att sex är allt som man blir upphetsad eller kåt av. Man kan också uppfatta en sak som sex vid ett tillfälle, men inte nästa. En kram kan alltså vara sex, eller inte. Det beror på vilken känsla man har när man gör det. Skriv talet sex med romerska siffror! Hur mycket blir 6 upphöjt till upphöjt till upphöjt till upphöjt till upphöjt till upphöjt till 5?

9 En svensk studie sammanfattad 1996 (hittade ingen nyare) berättar att ungefär 50% av de 4,781 tillfråga hade sex under veckan som hade gått och utav dem hade drygt 70 procent av männen orgasm/utlösning i samband med samlaget. Kvinnorna ligger sämre till med orgasmen, endast 60 procent hade lyckats att få någon under det senaste samlaget. Hur många av de som deltog i studien hade sex den veckan? Hur många män fick orgasm? Hur många kvinnor fick orgasm?

10 Att gifta sig… Gör en kalkyl (beräkning) på hur mycket ett bröllop kan kosta! Punkta upp vad som kostar pengar: ex orkester, lokal… Leta gärna på nätet om priser…

11 Lite om spermier… Människans spermier har ett huvud som är sex gånger tre mikrometer stort, och en svans som är 50 mikrometer lång. Svansen slår inte från sida till sida utan roterar, och tar spermien framåt med ungefär en till tre millimeter per minut. Skriv spermiens svanslängd i grundpotensform! Om äggledarens längd är ca 13 cm lång och vi räknar med att spermien färdas 2 mm på en minut, hur lång tid tar det för den att ”komma fram” till ägget?

12 Ägg möter spermie Ett ägg som kvinnan producerar har storleken 10 μm.
Skriv svaret i potensform: 10 μm = ……….m 10 μm =………..nm 10 μm =………..Mm 10 μm =………..mm

13 Kärlek brukar ibland resultera i bröllop
Fråga: Vilken är den populäraste dagen att gifta sig? Vilken är den minst populära dagen? De 10 vanligaste vigseldagarna under 2009 Veckodag Datum Antal giftermål Lördag 1 augusti Lördag 22 augusti Lördag 8 augusti Lördag 15 augusti Lördag 13 juni Lördag 27 juni Lördag 29 augusti Lördag 30 maj Lördag 25 juli Lördag 06 juni

14 Klicka här Den här grafen föreställer hur många barn en kvinna föder i de olika länderna. Mellan vilka år sträcker sig undersökningen? Försök lista ut vilka länder de här pluttarna är…(hjälp: till höger ser ni en världskarta som är färgad). Ni kan välja ut några…. Till höger, under ”SELECT”, välj Kina, Indien och Sverige. Tryck på ”PLAY” igen. Sverige: Med hur många procent har antal barn/kvinna ökat mellan1809 – 1823? Vilket år har det fötts flest antal barn i Sverige? Hur många barn/ kvinna? Vilket år har det fötts minst antal barn i Sverige? Hur många barn / kvinna? Med hur många procent har barnantalet minskat mellan ovanstående år? Kina: Med hur många procent har antalet barn/ kvinna minskat i Kina mellan åren 1800 – 2009? Indien:

15


Ladda ner ppt "Detta handlar kärleksmatten om och en massa annan rolig fakta…"

Liknande presentationer


Google-annonser