Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Humleinfo Sommar 2009 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Humleinfo Sommar 2009 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller."— Presentationens avskrift:

1 Humleinfo Sommar 2009 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller Per i 115. Vid fel, ring Ordf. för ett OK att själv kontakta Electra för en tid för rep. Som passar dig. Detta är viktigt för fakturakontrollen. Övrigt Nu är värmeväxlaren i panncentralen utbytt, blir provkörd i början av juli och skall fungera fullt ut inför höst/vinter. Föreningen kommer att minska kostnaderna för fjärrvärmen. Dom for i höjden i vintras med den gamla växlaren. Reparation av murkna underslag görs i sommar på två ställen till. Rep. av regnskador från skyfallen innan midsommar kommer också att ske. Start 13 juli. Måleriarbetena av träpaneler och vindskenor kommer att vara klart i början av juli. Energideklarationen är klar och vi kan konstatera att våra hus klarar energihushållningen bra och ligger under snittet på motsvarande byggnader. Vill du veta mer, kontakta Ordf. eller Kristofer. Hittills i år har vi bytt ut 3 värmepumpar. Några av våra ungdomar skall måla om lokalen i sommar. Färg finns hemma. Ber. Bli klart under juli. Allt detta kostar massor av pengar, men vi ser det som en investering. Ekonomin blir ansträngd i år och lämnar högst marginella utrymmen för utsmyckning etc. Vi måste prioritera. Anoderna i de gamla pumparna är utbytta och förhoppningsvis förlänger vi livet lite till på dessa (en ny pump kostar 40000kr) Tveka inte med att kontakta Kristofer om du har problem med det tekniska. Född den 25 april 2009 Dante i 137:an Född den 27 april 2009 Mathilda i 147:an STORT GRATTIS TILL ER ALLA!

2 FIXARDAGAR Vi samlas som vanligt kl. 10.00 Som vanligt, allmän städning/lukning och lite småreparationer Fixardagar under resten av året: Lördag den 22/8 med kräftskiva Lördag den 14/11. OBS! Mellan fixardagarna går det alldeles utmärkt att gå ut och ta en dust med ogräset. Det hinner ta sig bra under tiden. Glöm inte att vi sparar c:a 140.000kr/år genom att fixa själva. Som många redan vet vid det här laget, har vi ett estetiskt råd i föreningen. Rådet består av Anne i nr 151, Tomas i nr 153, Mattias i nr 155 och Slavica i nr 125. För närvarande är dom i full gång med bl a uppfräschning av västra nerfarten Om du har några idéer, kontakta dom för behandling. Slutligt beslut tas sedan tillsammans med styrelsen. LITE AV VARJE Semestertider Nu har tjuvarna högsäsong. Tänk på att när du reser bort, låt det se ut som det är folk hemma med lampor tända via timer. Se till att gräset blir klippt och att någon tömmer brevlådan. Ha gärna lite saker framme i trädgården.Meddela grannarna så att dom kan hålla lite koll. Hemsida Aktuell information hittar du på:http://sbcweb.sbc.se. Användarnamn: BRF Humlegården Lösen: 4222 På denna sidan finns en länk direkt till vår egen hemsida också. Badrummen Ni som inte har renoverat era badrum och fortfarande har kvar den gamla ”tapeten” från 1987, bör snarast se över era våtutrymmen. Risken för fuktskador är mycket stor om inget görs. Vi vill passa på att påminna om att det är ditt eget ansvar att hålla efter detta. ANLITA ALLTID FACKFOLK. Detta sista är numera ett stående inslag och vi förutsätter att alla tar det på allvar och åtgärdar ganska omgående där det behövs. Förråden Några förråd är ännu inte ommålade. Färg finns hemma och vi vill ha det gjort under sommaren. Nu när panelerna också får den rätta färgen, ser det inte snyggt ut med några förråd i fel färg. Åsså var det det där med soprummet Nu är vi snart ”framme”. Nätan inga grovsopor. Häromdagen hittade vi ”bara” en hylla och en grill. Detta trots tydliga anslag. Där kan man se… Föreningen Ramlösabor Fr o m i höst upplåter vi lokalen för deras sammanträden och årsstämma. Inom kort får du ett inbetalningskort tillsammans med info om verksamheten i brevlådan. Bl a anordnar föreningen Valborgsbålet och midsommarfirandet i parken. Se även bilaga till detta blad. Det kostar 100kr om året att vara med


Ladda ner ppt "Humleinfo Sommar 2009 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller."

Liknande presentationer


Google-annonser