Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fastighetsförsäkring för BRF Lindholmsdockan

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fastighetsförsäkring för BRF Lindholmsdockan"— Presentationens avskrift:

1 Fastighetsförsäkring för BRF Lindholmsdockan
Stefan Nordin, Företag Thomas Öhrn, Privat

2 Vad kan ni som BRF-förening råka ut för?
Vatten Brand Inbrott Naturskada Anticimex

3 Fastighetsförsäkring
Hyresförlust endast vid försumlighet och ingår alltid i bostadshus Ansvar – personskada till följd av snöras och halka på trottoar/område som BRF ansvarar för. Rättsskydd – alla typer av tvister, tex. med entreprenörer som utför arbete på fastigheten. Förmögenhetsbrott – kassören förskingrar pengar. Styrelseansvar – medlemmarna kräver skadestånd av styrelsen för handlingar/affärer som skadat BRF:s ekonomi. Särskilt viktigt att påpeka är Ifs åtagande i ansvarsförsäkringen, som innebär att vi utredar det inträffade och förhandlar med den som kräver skadestånd oavsett om BRF är skadeståndsskyldig eller ej. Att få hjälp av oss att hantera ett skadeståndskrav kan många gånger vara det viktigaste. Många gånger är ett skadeståndskrav inte berättigat, och då behöver BRF den juridiska expertisen från oss för att ”klara sig ur” kravet.

4 Kollektivt bostadsrättstillägg
En fullvärdesförsäkring som omfattar skada på egendom i bostadsrättslägenhet som: Bostadsrättshavaren enligt bostadsrättslagen eller föreningens stadgar är reparations- och underhållsskyldig för. Är fast inredning som bostadsrättshavaren bekostat. Är inglasad balkong eller altan samt tomtmark och växtlighet som bostadsrättshavaren bekostat.

5 Kollektivt bostadsrättstillägg
Nyheter Gemensam skadereglering – en skadehandläggare Självrisken är 1500 kr, om byggnaden samtidigt drabbas av skada och som ersätts genom fastighetens försäkring, gäller försäkringen utan självrisk. Vid ett och samma skadetillfälle, högst kr i åldersavdrag per bostadsrättshavare. Plötslig och oförutsedd skada orsakad av yttre händelse. Ersätts upp till kr.

6 Skadeförebyggande arbete – Vattenskador
100,000 svenskar om året får sin hem delvis förstörda Kostnader för 5 miljarder kronor per år för dessa vattenskador Vad orsakar dessa vattenskador: 50% är från läckande golvbrunnar i badrummet Trasig eller otät diskmaskinsslang i köket Läckande Kyl/Frys eller Tvättmaskin Mögel, Röta och Hussvamp kommer nästan alltid från fuktskador


Ladda ner ppt "Fastighetsförsäkring för BRF Lindholmsdockan"

Liknande presentationer


Google-annonser