Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Resan hemåt fortsätter i ett rasande tempo. Bara några dagar kvar till utlovat leveransdatum.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Resan hemåt fortsätter i ett rasande tempo. Bara några dagar kvar till utlovat leveransdatum."— Presentationens avskrift:

1 Resan hemåt fortsätter i ett rasande tempo. Bara några dagar kvar till utlovat leveransdatum.

2 I Brunsbüttel slussar vi in i Kielkanalen.

3 Kielkanalen har bara en sluss i var ände och fri seglingshöjd är säkert 30 meter. Nu är det inte mycket som kan stoppa oss.

4 I Kiel fyller vi både diesel och en hel del pilsner till hemkomstpartajet. Ölen är billig men dieseln kostar över 10 kronor litern. Literpriset på öl är faktiskt bara hälften av literpriset på diesel konstaterar vi samtidigt som vi nostalgiskt minns hur vi tankade för en krona litern på Trinidad.

5 Efter Kiel gör vi ett långt hopp upp genom Stora Bält och hamnar faktiskt på Anholt. Vi blev ju snuvade på Anholt som var tänkt som första mål på utvägen. Skam den som ger sig. Den här gången kommer inte Anholt undan! Anholts hamn är större än vi trott. Massor med svenska, norska, danska och tyska båtar. Den familjära stämningen mellan skandinaviska seglare är sedan länge borta och ingen hejar ens när vi lägger till. Lite tråkigt tycker vi.

6 Anholt är, tja, platt, dyrt och rikt på sand kan man väl säga. Kanske är det så att vi blivit lite avtrubbade av alla häftiga öar vi sett på sista tiden. Vi tar i alla fall tillfället i akt att varva ner ordentligt efter den senaste tidens maratonseglande genom europa.

7 Så var äventyret slut för denna gång. Den 30:e juli tuffar vi åter in i Skallkrokens hamn.

8 I hällande regn…

9 En stor mottagningskommitté tar emot där på bryggan. Fyrverkerier exploderar, champagnekorkar smäller, pussar, kramar och glada återseenden. Det är fantastiskt kul att träffa alla igen.

10 Till kvällen hjälps alla åt att hugga in på exotiska varor som smugglats över haven i kölsvinet på MARE. Klackarna i taket ända tills det ljusnar.

11 Augusti 2005 börjar med mer eller mindre smärtsamma påminnelser från gårdagskvällen. Men vafan, det kan det vara värt. I skuggan finns tid till betraktelser och återblickar över det gångna året.

12 På tretton månader har vi seglat 12 179 Nm. Det är 22 555 km det, eller drygt ett halvt varv runt jorden. Med en medelhastighet på svindlande 4,5 knop (8 km/h) betyder det att vi sammanlagt spenderat 113 dygn seglandes. Av dessa var 81 dygn ren havssegling.

13 Under resans gång har vi korsat Atlanten två gånger, besökt 19 länder, sett underliga djur, palmer, korallrev, ätit exotisk mat, träffat en massa otroligt trevliga människor, upplevt både med och motgångar och mycket mycket mera.

14 Om du följt med i dagböcker och bildspel under resans gång så har du antagligen redan förstått att slutbetyget inte kan bli något annat än: Fem sjöbusar av fem möjliga Att komma hem och sparka igång våra gamla liv igen har gått smidigare än väntat. Anna är tillbaka på SMHI som meteorolog. Du kan höra henne om du rattar in land- och sjövädret på P1. Martin är tillbaka på SAAB. Dock som konsult via bolaget CSE (Saab Caran Engineering). Som om inte detta vore tryggt nog så har vi dessutom hittat en ny lägenhet som ligger inom synhåll från den gamla.

15 Det var allt gott folk! Trots 14 000 bilder och 275 sidor dagbok känner vi att vi aldrig riktigt kommer att kunna förmedla alla upplevelser. Det måste helt enkelt upplevas! Vi hoppas verkligen att vi inspirerat någon eller några att själv våga ge sig iväg. Vi avslutar med att citera ett engelskt seglar uttryck: Go small, go cheap, GO NOW!!! (Vänta inte! Köp en liten billig båt och stick iväg direkt…)

16 Det lär vara vanligt med återfall bland dem som en gång provat på….


Ladda ner ppt "Resan hemåt fortsätter i ett rasande tempo. Bara några dagar kvar till utlovat leveransdatum."

Liknande presentationer


Google-annonser