Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hemuppgift 1.1 - facit •C.H Dows analysmetod syftar till att studera konjunkturcykeln och den primära trendens riktning. Metoden använder i grundutförandet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hemuppgift 1.1 - facit •C.H Dows analysmetod syftar till att studera konjunkturcykeln och den primära trendens riktning. Metoden använder i grundutförandet."— Presentationens avskrift:

1 Hemuppgift 1.1 - facit •C.H Dows analysmetod syftar till att studera konjunkturcykeln och den primära trendens riktning. Metoden använder i grundutförandet DJ industriindex (DJIA) och DJ transportindex (DJ Transportation) som en proxy på utvecklingen av ekonomins huvudsektorer. I uppgiften är utgångspunkten Nasdaq och DJIA på grund av IT-sektorns betydelse för ekonomin som helhet. •Studera UUSDJ Weekly/Daily och Nasdaq Weekly/Daily från 1990 och till idag och analysera den primära och den reala konjunkturcykelns riktning: 1.Märk ut ackumulations-/distributionsfaser – SE EXEMPEL 2.Analysera relationen pris/volym (ej möjligt). 3.Analysera pristrenden – SE EXEMPEL (PILAR I GRÖNT) 4.Märk ut primär- och sekundärtrenderna – SE EXEMPEL 5.Indexen måste konfirmera varandra – SE EXEMPEL •Besvara frågorna 1.När skulle vi köpt eller sålt – SE EXEMPEL 2.Står vi inför en fortsatt konjunkturuppgång – WALL STREET OCH DEN AMERIKANSKA EKONOMIN STÅR INFÖR EN SVAGARE EKONOMISK UTVECKLING FÖR 2005 OCH VI HAR SÅLT DEN LÅNGA POSITION SOM TOGS UNDER 2003 – EN NY LÅNG POSITION TOGS FÖR NÅGRA MÅNADER SEDAN

2 Köpsignal i början av 1991 @ 2600 Veckodiagram → överblick

3

4 200-dagars enkelt glidande medelvärde Veckodiagram → överblick Primärtrend=1 Sekundärtrend=2 2 221 1 1

5 Veckodiagram → överblick Primärtrend=1 Sekundärtrend=2 1 1 1 2 2 2

6 Dagsdiagram → beslut Ackumulation=A Distribution=D Köp=K Sälj=S A A D D D S S eller S

7 Dagsdiagram → beslut Ackumulation=A Distribution=D Köp=K Sälj=S D D A S S ellerS

8 Dagsdiagram → beslut Ackumulation=A Distribution=D Köp=K Sälj=S K

9 Dagsdiagram → beslut Ackumulation=A Distribution=D Köp=K Sälj=S K A

10 Dagsdiagram → beslut Ackumulation=A Distribution=D Köp=K Sälj=S S D D D A

11 Dagsdiagram → beslut Ackumulation=A Distribution=D Köp=K Sälj=S S D


Ladda ner ppt "Hemuppgift 1.1 - facit •C.H Dows analysmetod syftar till att studera konjunkturcykeln och den primära trendens riktning. Metoden använder i grundutförandet."

Liknande presentationer


Google-annonser