Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Redovisning av intervjuer (Empiri)

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Redovisning av intervjuer (Empiri)"— Presentationens avskrift:

1 Redovisning av intervjuer (Empiri)

2 Intervju observationer och Citat från Jwan
”Ofta får man som ssk i hemsjukvården inte rätt information och man måste begära in informationen då man inte kommer åt informationen från sjukhuset. Med sig till vid sjukbesöket har man bara penna och papper och en mobil telefon som man kan ringa på. (Våra gamla telefoner stödjer inte mail etc) De gamla har inte mail hemma hos sig. Vi är i stenålderns när det gäller kommunikation/samverkan….. Informationen måste även göras bättre tillgänglig för att kunna ta fram informations aspekter på ett nytt sätt för att skapa bättre besluts underlag för ledningen.

3 Intervju observationer och Citat från Thomas och Aurora
(SOA) “Rent tekniskt skulle man kunna åstadkomma vilken mognadsnivå som helst. I slutändan handlar det endast om pengar.”

4 Intervju observationer och Citat från Thomas och Aurora
(kompetens) ”LOU, som det tillämpas är den största hämsko som vi har på effektiv offentlig verksamhet!” [...] Nu måste man fråga ALLA leverantörer som omfattas av ramavtalet VARJE GÅNG. Spelar ingen roll om det bara är en enda konsulttjänst som behöver inhandlas. När sedan konsulten är utvald har de förlorande leverantörerna rätt att ”överpröva” det hela rättsligt.”

5 ”LUF skapar komplexitet [
”LUF skapar komplexitet [...] När kontraktet går ut, går kontraktet ut, då måste du gå ut på marknaden igen och fråga. Vi kan inte förlänga avtalet som vi vill. Annars hade organisationen kunnat gå till samma leverantör år efter år. Man kan inte välja leverantör utan leverantörer får ”prisa sig in”.”

6 ”Det går inte att leva på enbart beställarkompetens, vi behöver behålla en förståelse kring de områden vi handlar upp och vistas i den miljön ibland.”

7 ”Inte nog med att man skall kunna vissa saker, du skall veta vad du inte kan.”

8 Intervjuobservationer och citat från Victor och Karl-Magnus
”Läkarna beslutar om livet och döden – och slutligen även om våra informationssystem” ”Tidigare har folk som utvecklat ett eget system kommit med en serverbox till oss och sagt ”drifta det här”. Det är inget vi tillåter numera” ”Det kan vara en stor utmaning att styra lagom hårt. Utan tydlig styrning blir innovationen rörig och osammanhängande. Styr man i motsats för mycket kan det döda innovationsglädjen” ”Det är svårt att jämföra nyttan med att införa ett nytt IT-system med nyttan att bygga ett nytt ålderdomshem” Orsaken till att det är svårt att outsourca en lagom stor del av sin verksamhetens IT beror på att vi inte säkert vet vilken kompetens vi egentligen behöver behålla

9 Intervjuresultat (Karl-Magnus och Victor)


Ladda ner ppt "Redovisning av intervjuer (Empiri)"

Liknande presentationer


Google-annonser