Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Informationstjänsten Informationskontor i Malmö Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Länsstyrelsen Region Skåne Skatteverket www.oresunddirekt.com med.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Informationstjänsten Informationskontor i Malmö Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Länsstyrelsen Region Skåne Skatteverket www.oresunddirekt.com med."— Presentationens avskrift:

1 Informationstjänsten Informationskontor i Malmö Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Länsstyrelsen Region Skåne Skatteverket www.oresunddirekt.com med säte i Köpenhamn

2 Information till dem som avser - Arbeta - Studera - Starta företag m m på andra sidan sundet Myndighetssamarbete över sundet Gemensamma workshops för handläggare Belysa gränshinder

3 Rehabilitering En person som bor i Sverige och arbetar i Danmark tvingas åka till Danmark för eventuella rehabiliteringsåtgärder om han blir sjuk eller skadar sig. Lösning: Avtal mellan länderna

4 Timanställda/tilkaldevikar En person som är timanställd i Danmark får inte rätt till sjukpenning då det krävs fast anknytning till arbetsmarknaden för att man ska ha rätt till Sjukpenning i Danmark Lösning: ??

5 Sjukersättning – villkor för rätt till En person som arbetat i flera länder kan uppfylla villkoren för rätt till ersättning från ett land men inte från det/de andra. Tänkbar lösning: Om man uppfyller villkoren i ett land bör man även anses ha uppfyllt villkoren i det/de andra.

6 Sjukersättning - beräkning En person som arbetat i annat land kan, om han senare i livet blir helt arbetsoförmögen, få en låg sjuk- och aktivitetsersättning jämfört med person som inte arbetat i annat land. Detta beror bl.a på att han saknar eller har låga inkomster under ramtiden. Tänkbar lösning: beräkning av sjukersättning görs enligt den modell som gällde före år 2003.

7 Deltidssjukskriven Exempel: En person är halvt sjukskriven i Sverige och söker och får ett halvtidsarbete i Danmark. Han kvarstår då som socialförsäkrad i Sverige (arbete i två eller flera länder) och danske arbetsgivaren ska betala svensk socialavgift. Tänkbar lösning: dispensöverenskommelse mellan länderna om att han ska omfattas av dansk lagstiftning


Ladda ner ppt "Informationstjänsten Informationskontor i Malmö Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Länsstyrelsen Region Skåne Skatteverket www.oresunddirekt.com med."

Liknande presentationer


Google-annonser