Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vi cyklar till Paris till förmån för barn med cancer

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vi cyklar till Paris till förmån för barn med cancer"— Presentationens avskrift:

1 Vi cyklar till Paris till förmån för barn med cancer
Team Rynkeby Vi cyklar till Paris till förmån för barn med cancer

2 Team Rynkeby Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsinitiativ som syftar till att samla in pengar till Barncancerfonden i Sverige och Børnecancerfonden i Danmark. 2012 donerade Team Rynkeby miljoner kronor i kampen mot barncancer. Varje sommar cyklar över 700 personer från Danmark och Sverige till Paris för att stödja barnen och deras familjer. Under året arrangerar cyklisterna olika events för att öka medvetenheten kring projektet och på så sätt samla in pengar till Barncancerfonden.

3 Bakgrund Tanken bakom Team Rynke (som laget hette under det första året) föddes av en tillfällighet på en julfest på Rynkeby Foods i december 2001. Knud Vilstrup och den dåvarande tekniske direktören Torben Møller Larsen satt och småpratade över en öl eller två och samtalet gled in på cykling och Tour de France. Nu vet vi ju alla att det på julfester och andra roliga tillställningar kan sägas saker som kommer från hjärtat, men som kanske inte gått förbi hjärnan innan det kommer ut ur munnen.

4 Bakgrund Knud föreslog till Torben att de skulle cykla till Paris och se upploppet på Champs Élysées. Ville han sponsra med några liter juice till turen? Det ville han gärna, men han ville i gengäld också följa med. Efter resan till Paris hade man kr över i resekassan som man skänkte till Børnecancerfonden i Danmark. Sedan dess har Team Rynkeby årligen cyklat från Danmark (och Sverige sedan 2011) till Paris.

5 vision är att utrota barncancer
Barncancerfondens vision är att utrota barncancer

6 Barncancerfonden Barncancerfondens ändamål är att samla in medel för att förebygga och bekämpa cancersjukdomar hos barn och att arbeta för en bättre vård- och livssituation för cancerdrabbade barn och deras familjer. Barncancerfonden drivs uteslutande med hjälp av gåvor från privatpersoner och företag och får inga bidrag från vare sig stat, kommun eller landsting. Sedan starten, 1982, har Barncancerfonden bidragit till forskningen inom barncancer med drygt en miljard kronor.

7 Barncancerfonden Den direkta kontakten med cancer- drabbade barn och föräldrar sker genom sex regionala föreningar. Tillsammans kan Barncancerfonden och barncancerföreningarna arbeta effektivt både med direkta insatser på lokal nivå och med övergripande frågor inom forskning, vård och utbildning samt information.

8 Vart går pengarna 2013? 2013 kommer de pengar som Team Rynkeby donerar till Barncancerfonden att delfinansiera bygget av det femte Ronald McDonald huset i Sverige som byggs i Uppsala. Normalt tar det fem till sex år att finansiera, bygga och iordningställa ett Ronald McDonald Hus. Den planerade budgeten för bygget och inredningen av Sveriges femte hus ligger på Mkr. Genom b la Team Rynkebys insats kan huset stå klart redan 2013.

9 Vart går pengarna 2013? Målet är att Ronald McDonald Hus i Uppsala ska invigas redan 2013, d v s samma år som Skandionkliniken planerar att öppnas. Skandionkliniken är en avancerad protonterapianläggning för behandling av både barn och vuxna med cancertumörer. Scandionkliniken är först i Norden med protonterapi som är extra skonsamt under svåra cancerbehandlingar. För de drabbade barnen och familjerna är boende på Ronald McDonald hus ett viktigt avbrott under de långa och krävande behandlingstiderna.

10 Vi cyklar till Paris i kampen mot cancern. Vill du hjälpa till?

11 Insamlingsmål – 1 miljon kr
Vårt mål är att tillsammans samla in minst 1 miljon kronor till Barncancerfonden. Alla företag som vill stödja Barncancerfondens viktiga arbete är välkomna att lämna ett bidrag och exponeras i gengäld på olika sätt via Team Rynkeby: cykelkläder, bilar, hemsida etc. Företag får möjligheten att synas i ett positivt sammanhang genom ett av Nordens största motionsarrangemang. På lokal nivå skapas en stark medvetenhet kring Team Rynkeby. Under året kommer alla att veta vilka “de gulklädda cyklisterna” är. Alla deltagare betalar själva för sin utrustning och sitt deltagande i Team Rynkeby. Ert bidrag som sponsor är en donation till Barncancerfonden. Max 15% av insamlingen ska gå till reklam och information (2012 var detta cirka 8%)

12 Hur kan företag hjälpa till?
Genom att skänka ett bidrag till Barncancerfonden bidrar ni till att barn med cancer och deras familj får den vård och hjälp de behöver.

13 Ytor att synas på Team Rynkebys cykelkläder Team Rynkebys hemsida
Team Rynkebys följebilar Team Rynkebys event

14 Mervärden Ditt företag syns tillsammans med Barncancerfondens välkända och etablerade varumärke Banner till den egna hemsida som visar ert stöd till barncancerfonden Nyhetsbrev från Team Rynkeby Sponsordiplom Aktiviteter tillsammans med kunder och personal

15 2012 översteg mediavärdet för Team Rynkeby 15.000.000 kr.
Att öka medvetenhet och sprida budskapet kring Team Rynkeby i media är viktigt för vår gemensamma insamling till Barncancerfonden.

16

17 Sponsorpaket Brons — Silver — Guld Bronspaketet Silverpaketet
Guldpaketet En profilerad roll-up kan köpas till alla paket. Denna kan placeras på företaget och kommunicera att ni sponsrar Team Rynkeby och Barncancerfonden. Kostnad: kr + moms

18 Guldpaketet Nyhetsbrev - Sponsordiplom
- Logotype på bilar - Logotype på cykelkläder - Logotype på back-drop - Logotype på vår hemsida Inbjudan till våra sponsorträffar Möjlighet att medverka vid cykelträning Team Rynkeby/Barncancerfonds logga på företagetshemsida som visar samhällsansvar - Möjlighet att göra event tillsammans med oss - Föreläsning och bildvisning för personal/ kunder Investering minst kr + moms

19 Silverpaketet Nyhetsbrev - Sponsordiplom
- Logotype på bilar - Logotype på back-drop - Logotype på vår hemsida Inbjudan till våra sponsorträffar Möjlighet att medverka vid cykelträning Team Rynkeby/Barncancerfonds logo på företagets hemsida som visar samhällsansvar Investering kr + moms

20 Bronspaketet Nyhetsbrev - Sponsordiplom
- Logotype på bilar - Logotype på back-drop - Logotype på vår hemsida - Inbjudan till våra sponsorträffar och träffa andra företagare som sponsrar Investering: kronor + moms

21 Övriga samarbeten Vi erbjuder även övriga samarbetspartners exponering tillsammans med Team Rynkeby. Alla samarbetspartners är väldigt viktiga för vår insamling till Barncancerfonden och vår resa till Paris. Det kan vara ett samarbete som innehåller tjänster, produkter, hjälp med insamling eller träning eller annat som gagnar vår insamling. Vi bjuder på olika former av exponering på följebilar, under event, genom marknadsföringsmaterial eller på hemsidan.


Ladda ner ppt "Vi cyklar till Paris till förmån för barn med cancer"

Liknande presentationer


Google-annonser