Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Föräldraskap, parsexualitet och familjeliv

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Föräldraskap, parsexualitet och familjeliv"— Presentationens avskrift:

1 Föräldraskap, parsexualitet och familjeliv
Lars Plantin Malmö Högskola

2

3

4 Familjeliv.se Drygt 10 000 inlägg/dag (73 milj totalt)
Drygt 1 miljon besökare/vecka Ca samtalstrådar Ca bloggar

5 Vad är bra med internet i föräldraskapet fördelat på sajt
Familjeliv (%) Growing People (%) Ersätter MVC/BVC 2 3 Kompletterar MVC/BVC 60 84 Pratar om sånt som är svårt att prata om på MVC/BVC 21 8 Törs ställa frågor som inte törs ställas på MVC/BVC 14 6 Ställa frågor som inte hinns med på MVC/BVC 34 29 Anonymiteten 49 Hitta personer med liknande erfarenheter 79 45 Hitta personer för träffar offline 23 5 Snabba svar på frågor 55 63 Lättillgängligt 81 93 Annat 9 7

6

7 Vad undrar man över? Oron över kroppsliga förändringar
Minskad lust pga trötthet, slentrian och ”brist på tid” Att brister i sexuallivet hotar parrelationen – rädslan för otrohet

8 Oron över kroppen ”Det är inte magen direkt, utan det är håret som är fult, jag är svullen i ansikte och händer osv…Finnar i hela ansiktet! Jag orkar inte bry mig om att sminka mig osv…Blir ju ändå inget bra resultat Känner mig ofräsch med flytningar osv och måste använda trosskydd. Har fått hemorrojder också. Saknar mitt gamla jag”

9 ”Jag har degig mage och mina bröst hänger som två tomma påsar efter alla förlossningarna och amningen. Jag är inte bekväm i min kropp längre…”

10 ” Det känns helt annorlunda nu än förr… jag har blivit slappare ”där nere” efter barnen och det känns mycket mindre nu när vi har sex. Det måste kännas mindre även för min man, men han säger inget…det gör inte vårt sexliv bättre precis. Försöker knipa men det är inte som förr. Det känns ofta helt misslyckat så det blir inte så ofta vi har sex numera”

11 Vardagslivets stress och trötthet
”Båda jobbar skift, bor trångt i en trea med fyra barn varav två är tvillingar på 1 år som delar sovrum med oss, mellanbarnet är så stort att hon lägger sig sent på kvällen. Det största barnet har ett handikapp som gör att hon inte kan passa sina syskon som rör sig mycket. Har inga barnvakter. Kan någon sno ihop det så att vi kan ha sex är jag tacksam”

12 Tips och stöd mellan föräldrarna
Gäller att ha tålamod för båda parter och om man känner sig bekväm med det så kan man ju "ställa upp" ibland. Inte för att man måste utan för att man vill vårda sin relation. Det är viktigt med närhet även om man inte tycker det för tillfället.

13 ”Man kan alltid muta åttaåringen att gå till affären och panta flaskor och behålla pengarna. Det tar åtminstone en halvtimma fram och tillbaka med pantning och inköp av godis” ”Viktigt att man tränar barnen att sova över hos kompisar, mormor och morfar och så…..”

14 I vår kultur hänger familjens överlevnad på att makarna förblir lyckliga. Men att odla det perfekta förhållandet kräver tid och omsorg, och där blir konflikten total med det ”fullkontakts-föräldraskap” som många av oss eftersträvar. (Ester Perel)

15 Otrohet och brister i sexuallivet
”Min kille pratar med andra tjejer via inboxen och döljer detta för mig, trots att han säger att han älskar mig! Vet flera andra par som fått sin relation förstörd på grund av detta. Var det verkligen meningen att Facebook skulle bli en grogrund för vänsterprassel? Finns det fler par därute som bråkar om Facebook”

16 Jag är så trött på att vara otillfredsställd
Jag är så trött på att vara otillfredsställd. Tro mig – jag har försökt allt med min partner. Jag har varit ute och läst varenda knep och tips, som jag sedan följt. Visst finns det saker som fungerar en liten stund, men efter ett tag är vi alltid tillbaka i samma spår igen. Man börjar ju fundera på att leta utanför hemmet om man säger så….

17 Tiefer om den mediala bilden av sexualitet
Alla eftersträvar mycket sex Problem i sexuallivet leder till otrohet eller skilsmässa Sex i långvariga relationer är tråkigt


Ladda ner ppt "Föräldraskap, parsexualitet och familjeliv"

Liknande presentationer


Google-annonser