Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Dator.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Dator."— Presentationens avskrift:

1 Dator

2 En datorn består utav Hårddisk Moderkort Ram minne Processor
Grafikkort Datormus (pekdon) Tangentbord Skärm

3 Hårddisk Hårddisken är en anordning för lagring av information som används i datorer. En hårddisk innehåller en eller flera roterande skivor belagda med ett magnetiskt material.

4 Moderkort Är ett centralt kretskort försett med ett antal uttag där mindre kretskort kan kopplas in.

5 Ram minne Random Access Memory eller RAM är minne där man kan nå varje minnescell direkt och utan att behöva läsa igenom andra delar av minnet till skillnad från till exempel skivor eller band där minnet läses sekventiellt.

6 Processor Processorn är som datorns hjärna, den beräknar allt.

7 Grafikkort Ett grafikkort tolkar och översätter en dators binära information till en videosignal som kan visas av en bildskärm. Moderna grafikkort, som sådana som används för datorspel, utför ofta mycket av arbetet med att konstruera den slutgiltiga bilden som syns på skärmen.

8 Datormus (pekdon) En datormus är en apparat som ansluts till en dator, för att möjliggöra förflyttandet av en pekare på en datorskärm.

9 Tangentbord Tangentborden har rektangulära, eller nästintill rektangulära tangenter (knappar). På de flesta tangenterna finns det bokstäver eller bokstavskombinationer som visar vad tangenterna gör. Tangenterna med bokstäver används för att skriva text.

10 Skärm På skärmen visas text och bild. tft/lcd =”plattskärm”
Crt =”tjockskärm”


Ladda ner ppt "Dator."

Liknande presentationer


Google-annonser