Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kvällens sorter Glenglassaugh New make spirit från Skottland

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kvällens sorter Glenglassaugh New make spirit från Skottland"— Presentationens avskrift:

1 Kvällens sorter Glenglassaugh New make spirit från Skottland
Makers Mark bourbon från USA Mackmyra Jaktlycka från Sverige Yamazaki 18 years old från Japan Amrut Fusion från Indien

2 Glenglassaugh New Make Spirit
Glenglassaugh byggdes av en samling affärsmän Platsen är några kilometer från fiskelägret Portsoy på skottlands östkust. Där rinner floden Glassaugh som förser destilleriet med vatten. Redan tidigt 1890-tal köpte Highland Distillers Glenglassaugh. Under perioden och var det i malpåse. När de startade igen 1960 var det efter massiv renovering och de producerade med full kapacitet tills det återigen lades i malpåse 1986. Glenglassaugh blev aldrig en succé som single malt även om de har bidragit som maltwhisky i storheter som Famous Grouse, Cuttty Sark och Laing's blended. Enligt tyckare och konnässörer är den mycket underskattad som single malt! Produktionen startade återigen 2008.

3 Maker´s Mark Bourbon USA Land 40 % Alkoholhalt
       Land USA Alkoholhalt 40 % När Bill Samuels valde att starta om destilleriet efter förbudstiden förlades det i Loretta, Kentucky, och konceptet blev en stor del majs, korn och vintervete. Bills fru Marge fick den stora äran att namnge och designa flaskan. Hon kom snabbt fram med "Maker's Mark" som skulle anspela på destillerarens (Maker's) avtryck (Mark) på whiskeyn. Marge samlade även på Cognacflaskor vilket troligen påverkade valet av en rundare flaska med toppen doppad i vax. Maker's Mark är mycket smakrik och har fått nästintill kultstatus i USA.

4 Mackmyra Jaktlycka Sverige Land 40 % Alkoholhalt
       Land Sverige Alkoholhalt 40 % Till Special:05 har vi hämtat smak och doft från vår svenska höstskog. Karaktären på whiskyn kommer från ekfat där vi tidigare har lagrat ett bärigt lingonvin med en touch av blåbär innan de fyllts med vår svenska whisky. Special:05 - Jaktlycka är en bärig, fruktig och smakrik svensk maltwhisky. Färgen är ljust guldgul med lätta röda reflexer. Låt gärna denna höstglöd värma dig efter en dag i skogen eller njut den som avec efter en god middag.

5 The Yamazaki 18 year old single malt
       Land Japan Alkoholhalt 40 % Yamazaki Distillery är Japans första destilleri. Shinjiro Torii grundade företaget Suntory i början på 1900-talet. Hans stora dröm var att starta att whiskydestilleri likt de som fanns i Skottland. Yamazaki är området där destilleriet ligger. Från början försörjde han sig som vinhandlare innan han hade kapitalet att starta ett destilleri byggdes så Yamazaki destilleri enligt skotsk modell i utkanten av Kyoto i en dalgång. Likheterna med Skottland är slående. Produktionen startade året efteråt och 1929 fanns den första flaskan, Suntory White (blended), på marknaden. Systembolaget började sälja whiskyn i maj fick den guldmedalj i International Spirits Challenge vilket var första gången ett whiskypris delades ut till en japansk single malt. Utöver den 12-åriga finns även en 10-, 18-, och 25-årig i standardsortimentet från destilleriet Suntory äger också Bowmore Distillery på Islay.

6 Amrut Fusion Indien Land 40 % Alkoholhalt
       Land Indien Alkoholhalt 40 % Det i Bangalore baserade Amrut Distilleries Ltd kan nu erbjuda svenska whiskykonsumenter en Single Malt Whisky från Indien! Denna Single Malt Whisky gjord av korn, vid foten av Himalayas höjder, destillerad och lagrad i det tropiska klimatet i Bangalore. De rika korn skördarna från Punjab och Rajasthan i kombination med det tropiska klimatet och läget i Bangalore 1000 meter över havet skapar en whisky med smak och doft av frukt och choklad med kryddiga toner. Amrut Fusion är tillverkad av 75% korn från Punjab och 25% rökigt korn från Skottland.


Ladda ner ppt "Kvällens sorter Glenglassaugh New make spirit från Skottland"

Liknande presentationer


Google-annonser