Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Gör egna smycken av naturens skatter

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Gör egna smycken av naturens skatter"— Presentationens avskrift:

1 Gör egna smycken av naturens skatter
Av Sarah Drew Det är roligt att göra egna smycken av fynd från naturen. I den här boken får du hjälp med att göra egen design, accessoarer du kan göra av ting du hittar i naturen. Vackra vattenslipade stenar, slipat glas, snäckor, drivved, metall m.m.

2 Bankrutt? Paul Krugman Bankrutt är ett ständigt hot mot företag och enskilda personer men även för hela stater som Grekland, Italien, Portugal och Spanien. Hur har det blivit så här illa? Hur har vi fastnat i något som inte kan beskrivas på något annat sätt än en ekonomisk depression? Och framför allt, hur ska vi göra oss fria?

3 Kulturella ikoner i text, musik och bild
Av Hans Lund När ett välkänt konstverk ändrar skepnad eller placeras i en ny kontext händer någonting. Betraktarens blick riktas åt ett annat håll, ett nytt håll, och samtiden framträder i ett annat ljus. Samtidigt blir det lättare för oss att minnas det ursprungliga konstverket.

4 Fjärilseffekten Av Karin Alvtegen När Bodil drabbas av en obotlig sjukdom bestämmer hon sig att äntligen lämna sin man. Hon förbereder sig på att inte längre finnas. Tanken på döden skrämmer henne inte men hon behöver förstå varför livet blev som det blev.

5 Var blev du av Bernadette
Av Maria Semple Bernadettes dotter Bee tycker att hon är världens bästa mamma. När Bernadette försvinner söker Bee efter henne genom att leta igenom hennes historia. Allt pekar mot en resa till Antarktis.

6 Nymfens tid Av Susanne Axmacher
Stockholm 1930 talet. Millie är förälskad i Carl och vill komma bort från den strama hemmiljön. Hon vill ut i vuxenlivet. Hon blir gravid och den enda som stöder henne är Marietta. Kriget hotar Europa och misstänksamheten ökar.

7 Brinnande livet Av Alice Munro
Boken består av fjorton nyskrivna berättelser. Här återfinns allt det som gjort Alice Munro till vår tids mest älskade novellförfattare, smärtan, värmen, kärleken och den sällsamma förmågan att skildra de korta ögonblick som får hela livet att ta en ny vändning.

8 Svarta korpar över Vilette
Av Ingrid Hedström En sekreterare faller död ner i ett hisschakt i en isländsk bank i Luxemburg. En modeskapare förlorar allt när en isländsk finansiär går i konkurs. När en modell hittas mördad i Vilette får undersökningsdomaren Martine Poirot fallet.

9 Kulla-Gullas lilla lila
Av Cecilia Hagen Hagen riktar sig till de som nästan eller är pensionerade. Personlig och syrligt rolig. Från arbete till barnbarn och bostad, från choklad och champagne till ilska och inkontinens.

10 Kockskola för ensamma hjärtan
Av Marita Conlon-McKenna Nyskilda Alice älskar att laga mat och hon startar Martellos kockskola. Alla deltagarna har speciella skäl för att delta. Kockskolan blir inte bara matlagningskurs utan en skola för livet.


Ladda ner ppt "Gör egna smycken av naturens skatter"

Liknande presentationer


Google-annonser