Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

UNGA FRIVILLIGA UTFÖR ETT VÄRDEFULLT NATURSKYDDSARBETE Modiga till sin natur omfattar WWF:s unga frivilliga som engagerar sig för miljöns och samfundets.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "UNGA FRIVILLIGA UTFÖR ETT VÄRDEFULLT NATURSKYDDSARBETE Modiga till sin natur omfattar WWF:s unga frivilliga som engagerar sig för miljöns och samfundets."— Presentationens avskrift:

1 MODIGA TILL SIN NATUR WWF:s Dagsverkesinsamling hösten 2013 och våren 2014

2 UNGA FRIVILLIGA UTFÖR ETT VÄRDEFULLT NATURSKYDDSARBETE Modiga till sin natur omfattar WWF:s unga frivilliga som engagerar sig för miljöns och samfundets bästa – ofta under ganska så svåra förhållanden.

3 WWF FINLAND STÖDER FRIVILLIGA I FINLAND OCH UTOMLANDS
WWF FINLAND STÖDER FRIVILLIGA I FINLAND OCH UTOMLANDS. WWF behöver medel för att utbilda, utrusta och handleda frivilliga samt till proviant och kostnader för resor och logi.

4 ANTITJUVJAKTSPATRULLER, NEPAL
Se videon om Niraj ANTITJUVJAKTSPATRULLER, NEPAL Tjuvjakten på tigrar, noshörningar och elefanter är ett stort problem. Den hotar att utrota arterna. Frivilliga patruller utför ett värdefullt och framgångsrikt arbete för att få slut på tjuvjakten. De unga männen gör sina patrullrundor både dag och natt och trotsar farliga tjuvskyttar och vilda djur.

5 RÄKNING AV ORANGUTANGBON PÅ ÖN BORNEO, INDONESIEN
Se videon om Khotiem RÄKNING AV ORANGUTANGBON PÅ ÖN BORNEO, INDONESIEN Människans största trädlevande släktning är orangutangen. Den lever bara i Indonesien. Den främsta anledningen till att orangutangbeståndet har minskat är att regnskogarna förstörs. Då minskar också orangutangernas levnadsmiljöer. Frivilliga boräknare producerar viktig information för experter i en svårframkomlig terräng med långa distanser i hjärtat av Borneo.

6 Se videon om Teemu RÄKNING OCH RINGMÄRKNING AV HAVSÖRNSUNGAR, FINSKA KUSTEN Havsörnen höll på att dö ut i Finland på 70-talet. Då började WWF skydda havsörnen och grundade en frivillig arbetsgrupp för havsörnen. Tack vare matning och annan skyddsverksamhet har havsörnsstammen återhämtat sig. Skyddsarbetet som baseras på forskningsresultat fortsätter. Ringmärkarna är i god form och klättrar högt upp i boträdet. De måste ofta ducka för den försvarande moderfågeln.

7 MEDLEMMAR I DEN FRIVILLIGA BRANDKÅREN SKYDDAR BYNS SKOGAR, NEPAL
Se videon om Shakantala MEDLEMMAR I DEN FRIVILLIGA BRANDKÅREN SKYDDAR BYNS SKOGAR, NEPAL De livsviktiga samfundsskogarna måste skyddas mot skogsbränder. Skogen ger människorna en utkomst, mat och brännved. Skogen är också hem för många hotade djur, som tigrar, noshörningar och elefanter. Skogsbränderna har en direkt inverkan på djurens levnadsmiljö, och även dessa skyddas genom bekämpning av skogsbränder. Det är ett hett och tungt arbete, och utan utbildning inträffar olyckor.

8 Se videon om Emilia OLJEBEKÄMPNINGSTRUPPERNA PÅ ÖSTERSJÖN Risken för oljeolyckor har ökat på Östersjön i och med ökade oljetransporter och övrig trafik. Frivilliga oljebekämpningstrupper rengör oljeskadade stränder och fåglar när en olycka inträffar. WWF Finlands oljebekämpningsgrupper har redan över medlemmar. Oljan är farlig om den kommer i kontakt med huden eller ögonen. Bra utrustning skyddar också mot fåglarnas näbbar. De rätta arbetsmetoderna lärs ut vid utbildningen.

9 EXEMPEL PÅ VAD VI KAN ÅSTADKOMMA MED ERT STÖD:
5000 € verksamheten för en antitjuvjaktspatrull på ett skyddsområde under ett år i Nepal 50 € en cykel för en skogsvaktare i Nepal 30 € lampor och regnställ för en bypatrull i Nepal 2000 € utrustning för 20 frivilliga brandkårsmedlemmar i Nepal 120 € skogsvaktarskolnigen för en bybo på Borneo 15 €: För varje donation på 15 euro får WWF 85 euro av utrikesministeriet för avtalade projekt i utlandet

10 EXEMPEL PÅ VAD VI KAN ÅSTADKOMMA MED ERT STÖD:
8 000 € årskostnaden för skyddet av havsörnens boplatser samt inventering av bon och ungar. Med detta inventerar man 150 bon och ringmärker nästan 300 ungar 200 € utbildning av en frivillig person för att rengöra och vårda oljeskadade fåglar 80 € utrustning för en oljebekämpare: oljetåligt PVC-regnställ, skyddsoverall, gummistövlar, skyddsglasögon, skyddshandskar samt utrustning för oljeuppsamling 80 € frukost och mellanmål för ett frivilligt arbetslag som återställer vårdbiotoper (ca 18 pers.) vid finska kusten 30 € sex par arbetshandskar för talkoarbetare i Finland  

11 NI BEHÖVS – VÄLKOMMEN MED I ARBETET!
”Vi godtar inte en värld utan tigrar. Östersjön är härlig och får inte förstöras.” NI BEHÖVS – VÄLKOMMEN MED I ARBETET! Genom dagsverksinsamlingen deltar ni på ett värdefullt sätt i att öka naturens och människans välbefinnande. I att stoppa utarmningen av naturen. WWF och tusentals frivilliga naturvänner tackar er för ert värdefulla stöd. Ytterligare information och anmälningar: wwf.fi/paivatyokerays Insamlingstid: hösten 2013 och våren 2014.


Ladda ner ppt "UNGA FRIVILLIGA UTFÖR ETT VÄRDEFULLT NATURSKYDDSARBETE Modiga till sin natur omfattar WWF:s unga frivilliga som engagerar sig för miljöns och samfundets."

Liknande presentationer


Google-annonser