Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Landvetter Judoklubb (LajK) bildades 1990 och har idag ca 150 medlemmar och är därmed en av Sveriges 25 största judoklubbar. Föreningen mottog 2003 priset.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Landvetter Judoklubb (LajK) bildades 1990 och har idag ca 150 medlemmar och är därmed en av Sveriges 25 största judoklubbar. Föreningen mottog 2003 priset."— Presentationens avskrift:

1 Landvetter Judoklubb (LajK) bildades 1990 och har idag ca 150 medlemmar och är därmed en av Sveriges 25 största judoklubbar. Föreningen mottog 2003 priset som årets klubb av Svenska Judoförbundet. Föreningen är medlem i Svenska Judoförbundet, Svenska Handikappidrottsförbundet och Göteborgs Handikappidrottsförbund. LaJK är en ideell idrottsförening och har aktiva judokas i åldrarna 5-50 år. Tyngdpunkten ligger på ungdomsverksamheten som uppgår till ca 80% av vår verksamhet. Föreningen lever efter begreppet ”Judo är en sport för alla” och arbetar därför med en bred verksamhet. LaJK erbjuder idag sina medlemmar lekjudo, handikappjudo, barn- och ungdomsjudo, motionsjudo, tävlingsjudo och KATA-tävling. Vår tävlingsgrupp är flitigt representerad och har visat god resultat på tävlingar runt om i Sverige. Vår handikappverksamhet som startade 2000 har på kort tid krönt många framgångar i såväl nationella som internationella sammanhang. Tel.nr till klubben är 031-91 89 03 alt För ytterligare information hänvisar vi till www.landvetterjudo.comwww.landvetterjudo.com Maila info@landvetter.com om du har några frågor.info@landvetter.com När vi tränar följer vi dessa regler: • Viktigt att du kommer i tid till träningen och att du byter om i omklädningsrummet. • Visa respekt för varandra, en förutsättning för att alla skall trivas. • Korta naglar, långa naglar kan riva din ui (träningskompis). • Rena händer och fötter, det är trevligare. • Inga smycken, kan skada din uki. • Hela och rena dräkter, i denna närgångna sport vill vi inte fastna i varandras dräkter, det är också trevligare om dräkterna är rena. • Sko-förbud, vi vill inte ha in smuts på mattan, dels kan man skada sig om man gnids mot sand, dels slits mattan av sand och skor, din dräkt blir också smutsig. • Säg till tränare om du mår dåligt eller skadat dig, det är viktigt att en eventuell skada ej förvärras eller att du gör moment som du inte skall göra. • Lämna ej lokalen utan tillåtelse från tränare, det är tränaren som har ansvaret för dig när du är på träningen. • Säg till om du är allergisk eller liknande, tala om för oss vad vi bör känna till om dig. • Lär aldrig ut eller demonstrera judoteknik utanför mattan, kom ihåg att judo tränas och utövas på en matta och i speciella kläder. Tekniken kan vara farlig att demonstrera eller utövas utanför träningslokalen. Syssla alltså inte med att visa kompisarna hur judo går till t ex i skolan eller hemma på gården. Tag i stället med dem till träningslokalen, där du bättre och säkrare kan intressera dem för vår sport. • Visa respekt, för de högre graderade och för tränare, lyd deras råd och anvisningar. Gör vad du blir tillsagd att göra. Det är för allas säkerhet och trevnad. Varmt välkommen till Landvetter Judoklubb! Obs! Alla medlemmar, gamla som nya måste registrera sig på hemsidan www.landvetterjudo.com

2 Våra verksamhetsgrenar: LekjudoFrån 6 år, lek med inslag av judoträning 1 gång/vecka. HandikappjudoAlla åldrar, oavsett funktionshinder, 1 gång/vecka. Barn- och ungdomsjudo Ålder 7-17 år. Träning 1 gång/vecka. Motionsjudo Alla åldrar, träning 1-2 ggr/vecka. Tävlingsjudo Info om detta finns på hemsidan. KATA-tävling Judotekniker som utföres efter ett visst mönster. Dräkter När du väl bestämt dig för att fortsätta med judo kan du beställa en dräkt (judo-gi) genom klubben, kostnad från 400 kr. Städlista Städning av klubblokalen utföres av medlemmarna eller deras föräldrar efter ett rullande schema. Städlistan finner du på hemsidan. Avgifter Terminsavgiften för alla grupper är 600 kr. Betala in på BG 5428-1910 och skriv namn, personnummer och grupp. Medlemsavgiften är 100 kr per kalenderår. Senaste nytt Aktuell information om vår klubb och verksamhet finner du på whiteboarden i klubblokalen och på vår hemsida. Vad är judo? Judo, betyder ”den mjuka vägen”, är en motions- och tävlingsidrott som utvecklades i Japan i slutet av 1800-talet av en man vid namn Jigoro Kano. Judo består huvudsakligen av kast- och kontrollgrepp och utövas av både tjejer och killar i alla åldrar. Judoutövaren, som kallas för judoka, är klädd i en judodräkt (Gi) och tränar på en speciell judomatta som kallas för tatami i en träningslokal som kallas för dojo. Det finns inget krav på att man som nybörjare måste ha en judodräkt för att kunna träna judo, det går lika bra med långa träningsbyxor och långärmad tröja. Men efter ett tag när du lärt dig grunderna, kommer du att behöva en Gi för att det skall bli lättare att träna vissa grepp och kasttekniker. foto Positivt och unikt med judo Bland det mest positiva med judo är att ALLA kan träna judo. Judoträningen är anpassad efter olika förutsättningar som ålder och ambitionsnivå. Det finns lekfull men fostrande barnjudo och man kan anpassa judoträningen så att den är lämplig vid de flesta typer av handikapp. Samtidigt som man tränar teknik förbättrar man kondition, smidighet, styrka, balans och få ökat självförtroende. Språket är en annan unik del av judon, alla tekniker, de vanligaste träningsformerna och alla domartermer är på japanska. I början kan det låta lite mystiskt för både de tränande, föräldrar och publik men man vänjer sig fort. Att språket är detsamma över hela världen innebär bl a att man i vilket land som helst kan delta på judoträningen, även om man inte förstår landets språk. Veta mer? Om du vill veta mer om judo kan du kika in på förbundets hemsida: www.judo.se


Ladda ner ppt "Landvetter Judoklubb (LajK) bildades 1990 och har idag ca 150 medlemmar och är därmed en av Sveriges 25 största judoklubbar. Föreningen mottog 2003 priset."

Liknande presentationer


Google-annonser