Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Verksamhetsberättelse 2011

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Verksamhetsberättelse 2011"— Presentationens avskrift:

1 Verksamhetsberättelse 2011
Trafikverkets Fritidsförening Södermanland

2 Genomförda aktiviteter
Varje tillfälle fritidsföreningen bidrar, anordnar, och genomför en verksamhet räknas som en aktivitet t ex innebandy, pistolskytte, biolotteri och höstfest. Fritidsföreningen i Södermanland genomförde 164 st aktiviteter under 2012, totalt deltog cirka 1564 st deltagare på de olika aktiviteterna.

3 Medlemmar som deltagit i klassiska lopp (anmälda till tävling som medlem i Trafikverkets fritidsförening) Svensk klassiker Fredrik Broberg Simon Haim Vasaloppet Björn Ahnlund Lars Königsson Vätternrundan Magnus Nicklasson

4 Styrelsen 2011 Styrelsen 2011 Rickard Karlsson Ordförande
Marcus Persson Vice ordförande Ulrika Linderborg Sekreterare Maria Ericson Kassör Bengt Forsberg Ledamot Elin Säfström Ledamot Eric Westerlund Ledamot Loella Fjällskog Suppleant Annika Gyllhem Suppleant Charlotte Bäckstrand Suppleant Den 16 februari genomfördes årsmötet. Den nya styrelsen konstituerade sig den 17 februari och bestod under året av 10 styrelsemedlemmar. Under året har vi haft 10 stycken protokollförda styrelsemöten och ett par arbetsmöten. I december inkasserade styrelsen, valberedning och revisorer arvodet i form av julbord.   Vi i styrelsen 2011 är stolta över att presentera följande Verksamhetsberättelse om aktiviteter som genomförts under året som gått. Vi vill tacka de medlemmar som särskilt ställt upp och arrangerat aktiviteter, vi i styrelsen skulle inte klarat det utan er. Och vi tackar alla medlemmar för det visade intresset att vilja delta.

5 Besök konstutställning 31/8
Ett litet galleri i gamla stan hade en utställning ”Tre systrar” under ett par veckor. Det var konst av Angelica Wiik, akryl och litografi, Felicia Wiik, keramik, och Petra Wiik, keramik och glas. En viss likhet kunde skönjas mellan systrarnas alster trots olika stilar och material. Mest framträdande var dock Angelicas tavlor, av vilka Kristallbad och Cubanatt var några av favoriterna. Eftermiddagen avslutades med en fika på café Tingsgården. Det var en trevlig aktivitet.

6 Biokväll den 25/10 Fritidsföreningen bjöd in till biokväll den 25 oktober. Då vi bara blev tre tjejer som gick kunde vi lätt enas om vilken film vi ville se. Men först gick vi och tog en kaffe och macka på Espresso House. Midnight in Paris är en romantisk fantasifilm av Woody Allen. Snygge Owen Wilsson spelar en manusförfattare som kämpar med en novell, samtidigt som han spenderar tid med sin fästmö och hennes föräldrar i Paris. För att slippa tjat och kritiska pikar glider han bort i en drömvärld på nätterna där han flyttas tillbaks i tiden till hans eget ”dröm-Paris” på 1920-talet där han träffar personer så som Ernest Hemingway, Pablo Picasso och Salvador Dalí. Dock konstaterar han efter flera nätters tidsresande att den bästa tiden ändå är nutid.

7 Cirkelträning Under oktober och november hade vi möjlighet att träna cirkelträning i gymmet med Angelica Schäfer, personlig tränare. Vi var mellan 3-9 personer per gång som vi körde. Cirkelträning går till så att vi först gemensamt värmer upp och sedan placerar ut oss vid styrkestationerna i gymmet. Sedan kör vi träning för olika muskelgruppen i 60 sekunder, lite vila, tid för att byta station och muskelgrupp och sen är det dags igen för 60 nya sekunder. Så fortsätter man tills man kört ungefär 2 varv. Angelica sköter tiden, tror hon är dålig på klockan ibland, och så går hon runt och instruerar och peppar på! Det var verligen full fart och svetten lackade på oss flesta 

8 Konsert med Eldkvarn den 19/8
Fredagen den 19 augusti begav sig 10 medlemmar den låga vägen från Tullgatan 8 till Rademarchersmedjorna. Eldkvarn hade kommit till stan. Eftersom skyarna öppnat sig på eftermiddagen var det bara att klä sig därefter. Kvällens mundering bestod därför av gummistövlar, regnkläder och keps. Dom som känner till Eldkvarn lite bättre kände igen bl.a. ”Kungarna från Broadway” och ”Bröllop i Bolivia”. Andra kända låtar som vi bjöds på i det aldrig avtagande regnet var Vreesvijks ”Somliga går med trasiga skor” och den nu med September kända ”Kärlekens tunga”.

9 Familjedag på Parken Zoo den 21/5
Vi var 23 personer, varav 13 vuxna som träffades en fin majdag på Parken zoo. Vi inledde med en guidad tur. Guiden Louise berättade engagerat om några av Zoo´s djur. Efter guidningen åt vi upp våra medhavda smörgåsar för att ha ny energi för att orka utforska resten av Zoo på egen hand.

10 Glögg och chokladprovning den 28/11
En härlig hösteftermiddag måndagen den 28 november begav sig 13 stycken tjejer till Plaza hotell i Eskilstuna för att avnjuta en glögg och chokladprovning. En sprallig Anna från butiken Blomsterpralinen tog emot allihop med ett leende. Hon berättade med entusiasm om kakaons historia och var de olika pralinerna och glöggsorterna kom ifrån. Vi fick smaka de olika pralinerna tillsammans med olika sorters glögg och detta var en smaksensation tyckte många. Som avslutning fick vi testa och äta av en färsk kakaofrukt, torkad kakaoböna och även smörja in händer och läppar med kakaofett. En häftig upplevelse tyckte många.

11 Höstfest den 13/10 Den13 oktober anordnade fritidsföreningen den årliga höstfesten. Vi samlades vid på rastplatsen för lite mingel med en alkoholfri mango daiquri och en tipspromenad om hösten. Vinnarna belönades med biobiljetter. Efter tipspromenaden serverades middag, en buffé med lite höstig mat. När det var dags för kaffe kom ”Yellow Mike” och höll i en musiktävling, efter det så underhöll han även och spelade och sjöng en massa kända och okända låtar. Vi hade även möjlighet att önska våra favoritlåtar . En mycket trevlig kväll som 45 stycken deltog i.

12 Innebandy Innebandygänget har haft 30 måndagsträningar med i snitt 9 personer. Deltagande har tillhört investering, trafik samhälle, och ICT

13 Islandshästridning Några av Trafikverkets cowboys och cowgirls bestämde sig för att ta en ridtur. Hos Karin på Lillgård utanför Eskilstuna samlades vi en vacker höstdag för att rida islandshästar. Vi började med att borsta av hästarna innan vi sadlade och tränsade. Därefter ledde vi bort hästarna till paddocken. Efter att smidigt (!?) kastat oss upp på ryggarna fick vi en introduktionskurs av Karin i hur man startar, stannar, svänger osv. Sen bar det av ut på tur. Eftermiddagen bjöd på härligt väder och fin natur. Turen gick dels på små grusvägar och dels genom skogen. På grusvägarna kunde vi öka tempot lite och vi töltade en hel del tillsammans. Några modiga testade även på att gallopera några sträckor. I skogen försökte vi hålla oss på stigarna, men då det var väldigt blött i marken ville hästarna inte gå där utan begav sig istället ut på små omvägar mellan snår och granris. Men vi lyckades komma fram till slut. Dagen hade kunnat sluta bra om vi inte på väg tillbaks råkat ut för en incident. En cowboy åkte i backen och fick hämtas med bil och vi andra fick rida hem hästarna. Vi avslutade det hela med mackor och te innan vi begav oss hem igen.

14 Jullotteri på Tullgatan den 11/12
Det årliga lotteriet vid Lucia ordnades i år på måndagen före Luciadagen. Styrelsen fanns på plats i foajén för att servera glögg och papparkakor lotter köptes in och såldes för 5 kr/st. 160 vinster med allt från skinka, böcker eller godis fanns på vinstbordet. Vid 9-tiden var i stort sett alla lotter sålda och enbart någon vinst kvarstod.

15 KM Bowling Lite försenat mästerskap för genomfördes i Eskilstuna Bowlinghall. 16 deltagare gjorde upp om två titlar, en Klubbmästare och en Handikappmästare. Tre serier per person spelades och resultaten gav en hård strid om framförallt handikappmästerskapet. En fika med prisutdelning bjöds som avrundning. Förhoppningsvis hinns ett mästerskap till genomföras för 2011 innan årets slut.   Handikappmästerskap: Johanna Berglund 552 p Yvonne Adolffson 547 p Christian Mineur 542 Samuel Ahlberg-Karlsson (Osäker på efternamn, men Paula och Johans son) 541 p Per Ahlenius 537 p Linda Augustsson 530 p Klubbmästarerskap: Christian Mineur 542 p Håkan svensson 496 p Peter Miinalainen 485 p Yvonne Adolfsson 457 p Per Ahlenius 447 p Marie Augustsson 404 p

16 Bowling Förarprov Innan vi bowlade laddade vi upp med en middag på Ming Palace. Vi var nästan alla på Förarprov som deltog: Christine Sundin, Marie Thorslund, Veronica Petersson, Lennart Hågedal, Philiph Lindberg, Claes Wärefors, Mats Blomkvist, Yvonne Andersson och Eva Nord. Vi spelade 2 serier var. Några hade med sina barn respektive sambo allt för att kunna vara med. Det var en hård kamp och resultatet varierade. Snittet låg mellan 83 till 122. Kontorschefen Claes lät vi vinna … Det var en trevlig kväll och kul att vi fick till det att göra nåt tillsammans.

17 Parkmys & pocketlotteridragning den 17/6
Fredagen den 17 juni anordnade vi enligt traditon mys och lotteridragning. Pga av vädret så blev det istället ”Rastplatsmys”, men det fungerade bra  Vi var runt en 50 personer som fikade och smaskade i oss äppelpaj med vaniljsås, kladdkaka, tårta och småkakor. 182 lotter hade sålts och det lottades ut 30 pocketböcker till 20 glada vinnare. Man fick välja bland författare som Marie Jungstedt, Louise Bojje af Gennäs, Viveca Sten, Cajsa Ingemarsson, Camilla Grebe/Åsa Träff, Gunnar Redmalm och Åke Edwardson.

18 Räkkryssning med kollegorna den 19/5
Den 19 maj hade vi en trevlig kväll med räkor i överflöd och underhållning av en trubadur ute på Mälaren. Vi var 9 stycken som trängde ihop oss vid ett bord vid middagen och kämpade med att skala och äta!

19 Stjärnorna på travet den 9/12
12 medlemmar tog sig ut till Sundbyholm för att äta gott och underhållas. Travet hade kvällen till ära piffats upp med tyg, rosetter och annat julpynt. Det bjöds på ett traditionellt julbord. Christer Björkman höll ihop underhållningen som bestod av Magnus Carlsson (från Barbados), Siw Malmkvist, Ann Louise Hansson, Towa Carson, Schlagerfeber och dansbandet Highlights. Gamla goa hits blandades med julsånger och kvällen avslutades med dans.

20 Tjejgåingen den 13/9 Tisdagen den 13 september var det tjejgåing, som hade sin start på Strömsholmen här i Eskilstuna klockan: 18: stycken tappra tjejer från fritidsföreningen kämpade sig ut i snålblåst och regnrusk och promenerade runt sträckan som var 7 km på den fantastiska tiden 45 min . När vi klev över mållinjen togs vi emot av stående ovationer, peppande musik och fick en glänsande medalj och en gottepåse.

21 Travkväll på Sundbyholm den 12/4
Travkvällen den 12 april blev en riktig succe. Vi var 11 vuxna och 7 barn som började med att besöka stallbacken och tittade på hästarnas form för dagen. Det fanns tid att leka en stund i lekparken innan vi tog plats i restaurangen. Till allas vår stora glädje vann Lina Bertilssons U Bergs Otto första loppet!

22 Pistolskytte den 8/11 Tisdagen den 8 november anordnades tillsammans med EPK Eskilstunas pistolskytte klubb en prova på skjutning med krutpistol cal.22 vid Munktell arenenan mellan kl och Totalt kunde 6 st delta varav 5 anmäldes till övningarna. Tyvärr så lämnade 2 återbud så det blev tre skyttar som deltog. Önskemål om fler skjutningar har inkommit men tidigare, helst direkt efter arbetet. Något att tänka på om det skulle arrangeras igen.


Ladda ner ppt "Verksamhetsberättelse 2011"

Liknande presentationer


Google-annonser