Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

7 ELEMENT AV KONST.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "7 ELEMENT AV KONST."— Presentationens avskrift:

1 7 ELEMENT AV KONST

2 LINJE En linje kan att användas för att uttrycka olika saker eller känslor; den kan användas till att visa olika stämningar eller något abstrakt. En horisontell och en vertikal linje kan användas att uttrycka olika saker på olika sätt, såsom endast vertikala linjer kan användas för att uttrycka en ordnad känsla där är endast horisontella linjer kan ge en känsla av frid och stillhet. Diagonala linjer används för att skapa känslor av rörelse. Det är konstnären hur han/hon förmedlar det, på bästa sätt med hjälp av linjer. (Ett skepp som seglade ett stormigt hav behöver diagonala linjer att representera rörelse.)

3 FORM Formen har alltid två dimensioner, längd samt bredd. När linjer bildas tillsammans, bildar de former. Formerna kan vara geometriska, rektanglar och ovaler.

4 TREDEMENSIONELL FORM Ett formulär har alltid tre dimensioner. längd, bredd och höjd. Exempel på sådana skulle vara kuber, pyramider, kulor eller ens cylindrar. Formuläret har därför djup samt höjd. Skulpturer och dekorativ konst tjäna som goda exempel för formuläret.

5 VÄRDE/SKUGGA Värdet avser förändringar i basfärgen. Detta bestäms av hur mycket ljuset reflekteras eller absorberas av någon yta. Värde kan ses som skuggor.

6 KONSISTENS/TEXTUR Konsistensen är kvaliteten på en yta eller hur alla konstverk är representerade. Linjer och fyllning kan användas för att skapa olika texturer. Konsistens handlar om en ytas textur. Till exempel, om man vill visa vissa tyger, måste man ge känslan av rätt konsistens så att det liknar vad konstnären försöker förmedla.

7 FÄRG/NYANS Färg har alltid tre kännetecken, som är nyans, värde och intensiteten. Nyans betyder nyanser (röd, gul eller rosa), refererar till lätthet eller mörkret och intensitet hänvisar till ljusstyrka eller slöhet i konstverket.

8 UTRYMME/DJUP Utrymme är att skapa visuella perspektiv vilket ger en illusion av djup. Verkligheten är tredimensionella utrymme handlar om att visa detta.


Ladda ner ppt "7 ELEMENT AV KONST."

Liknande presentationer


Google-annonser