Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Klottersanering 2007 Klottersanerings kostnader för föregående år saknas för att denna kostnad inte har haft eget kostnadsställe. Målningsarbetena, som.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Klottersanering 2007 Klottersanerings kostnader för föregående år saknas för att denna kostnad inte har haft eget kostnadsställe. Målningsarbetena, som."— Presentationens avskrift:

1 Klottersanering 2007 Klottersanerings kostnader för föregående år saknas för att denna kostnad inte har haft eget kostnadsställe. Målningsarbetena, som har varit den stora kostnaden, har samdebiterats med andra utförda underhållsarbeten. Från 2007 har vi ett eget konto för Klottersanering 5165 i kontoplanen. Uppskattningen av saneringskostnader för 2006 är ca kr.

2 Organisationen Vår personal som vid rondering eller annat uppdrag upptäcker klotter rapporterar till felanmälan hos fastigheter. Privatpersoner anmäler klotter till Trafikkontorets trafikcentral. Beställningar av klottersanering görs i huvudsak till Liselott Löf AB. Polisanmälningarna inkl. foto görs av Liselott Löf AB. Övermålning av klotter görs av Bruske måleri inom befintligt ramavtal. Vi deltar aktivt i Stockholmstads arbete med klotterfrågor. Vi kommer att delta i Stockholms Stads upphandling av klottersanering. Vi har inget avtal med klottersaneringsföretag. 24 tim regeln följs vid både klotter och illegal affischering.

3 Preventiva åtgärder Efter klottersanering klotterskyddas ytan.
Bättre belysning. Ronderande väktare.

4 Omfattning av klotter Stockholms Hamn är inte hårt drabbat av klotter. Men vi är lokalt väldigt hårt drabbade av illegal affischering. Vi har ca tio - femton större klottersaneringar per år.

5 Illegal affischering Illegal affischering längs hela Skeppsbron, delar av Masthamnen, Strandvägen, Strömkajen, Blasieholmen är ett problem. Vi river ner affischer för att redan nästa dag ha reklamaffischer på samma ställen igen. Denna företeelse är tidsödande och kostnadskrävande. Vi kontaktar företaget som annonserar och informerar om detta, dessvärre hittills med dåligt resultat. Bland annonsörerna finns ofta stadsfinansierade aktörer.

6

7


Ladda ner ppt "Klottersanering 2007 Klottersanerings kostnader för föregående år saknas för att denna kostnad inte har haft eget kostnadsställe. Målningsarbetena, som."

Liknande presentationer


Google-annonser