Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

P-04 Vit ’’it takes teamwork to make dreamwork’’

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "P-04 Vit ’’it takes teamwork to make dreamwork’’"— Presentationens avskrift:

1 P-04 Vit ’’it takes teamwork to make dreamwork’’
ÖSK- Ungdom P-04 Vit ’’it takes teamwork to make dreamwork’’

2 PRESENTATION Namn Smeknamn Ålder Boende Fritidsintressen
Positions-önskan

3 ANFALLSSPEL Viktiga grunder

4 PLANENS SPELYTOR Spelyta 1 - Den första spelytan närmast eget mål. Här vill vi inte vara. Enkelt spel. Inga sidledspass. Spelyta 2 – Här vill vi rulla boll. Tålamod. Leta öppningar. Rörelse. Rättvänd spelare i spelyta 2 är det ultimata. Helt okej att testa någon dribbling. Spelyta 3 - Chans för att göra mål. Kreativitet. Löpningar längs kanter. Påfyllning. Tänka smart. Färre av våra spelare. Fler av deras.

5 De fyra S:en Speldjup - Håll djup (planens längd). Detta bidrar till att vi drar isär deras lag och vi får mer ytor att rulla boll på. Spelbredd - Håll bredd (planens bredd). Bidrar till att vi drar isär deras lag och att vi får mer ytor att rulla boll på. Spelbarhet - Hela tiden visa oss och vara sugna på boll. Rörelse är A-O. Spelavstånd - Krävs för att vi ska få ut något av våra passningar och det blir svårare för motståndare om vi hela tiden flyttar boll till ny yta.

6 Passningsspel Hela tiden passning och sedan rörelse.
Byte av sida. Slå passningar som tar oss till en ny spelyta. Inga sidledspassningar i backlinjen i spelyta 1. Detta gör att andra laget kan ta yta framåt och pressa oss tidigt i planen. Tålamod. Passa lugnt och fint, sök öppningar. När vi hittar en öppning sker tempoväxling och vi tar oss framåt. Våga börja om. Våga ta löpningar för att öppna ytor för andra, inte bara dig själv. Avledande löpning. Möta halvt rättvänd.

7 FÖRSVARSSPEL VIKTIGA GRUNDER

8 Presspel - Lag Viktigt att lagdelarna hålls ihop. Inga större ytor ska finnas emellan. Vart sätter vi pressen? - Ligg lågt (Mittcirkel) På en given signal kör vi hög press med hela laget. Snacket - Hela tiden snacka med varandra för att täcka ytor. Målvakt-Backlinje-Mittfält- Anfallare. Stäng av kanter högre upp i planen och få dem att spela in i mitten där vi kan ha övertag. Desto närmre vårt mål, desto mer styr vi utåt. Understöd - Hela tiden ha en bakom, som understöd ifall motståndaren tar sig förbi.

9 Presspel - Individ Pressavstånd - Inte ligga för nära motståndaren. Håll avstånd och styr hela tiden. Hur står vi när vi pressar? - Lätt böjda ben. Lite halvvända för att kunna styra på ett bättre sätt. ÅTERERÖVRING - Extremt viktigt. Direkt vi tappar boll har vi 3 sekunder på oss att ta tillbaka. Hinner vi inte det tar vi oss tillbaka till ursprungspositionen.

10 Disciplin Både på och av planen

11 Att tänka på Respekt - Vi respekterar varandras likheter och olikheter
Kommentarer - Inga spydiga kommentarer. Nolltolerans mot detta. Bråk/Skitsnack - Vill vi hålla på och bråka på träningen kan vi stanna hemma. Finns ingen tolerans mot det. Tider - Vi passar tider. Är samling 17.45, då är vi där 17.45, undantag vid kontakt. Frånvaro - Detta meddelas till tränarna.

12 Frågor? Har man frågor (Oavsett vad det är) kan ni alltid prata med oss tränare. Finns på mobil och mail också, det hittar ni på hemsidan. Våga fråga. På det sättet lär vi oss.


Ladda ner ppt "P-04 Vit ’’it takes teamwork to make dreamwork’’"

Liknande presentationer


Google-annonser