Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Metodbilder Utveckling och införande av ny teknik och nya metoder för virkesmätning Process med delprocesser Delprocess med aktiviteter.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Metodbilder Utveckling och införande av ny teknik och nya metoder för virkesmätning Process med delprocesser Delprocess med aktiviteter."— Presentationens avskrift:

1 Metodbilder Utveckling och införande av ny teknik och nya metoder för virkesmätning Process med delprocesser Delprocess med aktiviteter

2 Metodbilder Utveckling och införande av ny teknik och nya metoder för virkesmätning Informations-objekt (Input) Information som behövs för att utföra en (del-) process. Starthändelse: en händelse som startar processen Process: en samling aktiviteter med start och slut. Sluthändelse: en händelse som avslutar en process Informations-objekt (output) Information som kommer ut som resultat av en utförd (del-) process Valsituation: en del i en process där ett val av hur fortsättning av processen ska ske. I detta fall finns två uteslutande val, dvs en väg måste väljas.

3 Metodbilder Hantera FoU- idé - symbolbeskrivningar
Informations-objekt (Input) Information som behövs för att utföra en (del-) process. Starthändelse: en händelse som startar processen Sluthändelse: en händelse som avslutar en process Hantera FoU- idé - symbolbeskrivningar Aktivitet: en eller flera rutiner som utförs sammanhäng- ande. Roll: Den roll som ansvarar för/ utför en aktivitet en eller flera aktiviteter i en process. Valsituation: en del i en process där ett val av hur fortsättning av processen ska ske. I detta fall finns två uteslutande val, dvs en väg måste väljas..

4 Utveckling och införande av ny teknik och nya metoder för virkesmätning

5 Hantera FoU- idé Hantera FoU- idé Aktivitet Beskrivning
Rekognosera idé Frågan: "hör det hemma i vår strategiska inriktning" besvaras. En rekognosering görs och idén presenteras efter detta. Bereda idé Bedömer om den presenterade idén är värd att bereda vidare. Om svarat är positivt efterfrågas förslag på angreppssätt. Upplevs det som prioriterat i branschen? Informell beredning av idén. Beslutet delges idégivaren. Tillstyrka idé Godkännandet innebär att det förankras med RMR. Formellt beslut/ anmälan. Beslutet delges idégivaren. Förankra idé och arbetssätt Förankras med: SDC, UG, VMK samt utrustningsleverantörer. Skriv ett projektdirektiv (beslutsunder lag till VD-grupp) Besluta om genomförande Besluts underlag tas fram av UG. VD-gruppen tar beslut om att genomföra eller inte.

6 Genomföra studier Aktivitet Beskrivning
Genomföra studier/ utveckling fas 1 1 Studier genomförs av VMU/UG eller av konsulter. Diskussion / avstämning med VMK och kontroll- kommission. Bedöms resultera i tillämpning inom två år. Besluta om att gå till fas 2 Besluta om att gå till fas 2. Funktionalitetsgrupp VMF/ SDC utses och tillsätts. Berörd VMF-representant är sammankallande. Startpunkt för funktionalitetsgodkännande.

7 Teckna avtal och erlägga avgift
Aktivitet Beskrivning Teckna avtal och erlägga avgift Avtal tecknas och en startavgift erläggs.

8 Godkänna mätteknik Aktivitet Beskrivning Granska studier/ utveckling
Återkommande planerade gransknings-/avstämningspunkter med VMK. Slutligt handläggande för att lägga fram beslutsunderlag och förslag till beslut för VMK-nämnden Besluta om mättekniskt godkännande Mätningstekniskt godkännande (beslut)

9 Utveckla funktionalitet IT (SDC)
Aktivitet Beskrivning Bedöma idé Inkommen idé (verksamhetskrav) bedöms utifrån behov och nytta Utreda idé Verksamhetskraven utreds gällande omfattning (utvecklingstimmar) och när i tiden funktionaliteten kan införas (release). Besluta idé Beslut tas om och när den ska utvecklas och införas. Utveckla och införa idé Funktionalitet utvecklas, testas och driftsätts. Godkänna funktionalitet IT Kravställd funktionalitet testas av mottagare.

10 Utveckla funktionalitet virkesmätning
Aktivitet Beskrivning Ta fram generella krav för mätningens utförande Godkänna virkesmätning Godkänna krav på mätningens utförande och ta fram beslutsunderlag för typgodkännande.

11 Typgodkänna Aktivitet Beskrivning
Besluta funktionalitetsarbete och tillställa VMK resultatet Besluta funktionalitetsarbetet och tillställa VMK resultatet. Utfärda typgodkännande Utfärda intyg om typgodkännande. Slutfaktura för tillkommande kostnader för typgodkännande skickas till utrustningsleverantören.

12 Införa och följa upp införande
Aktivitet Beskrivning Installera och godkänna installation För varje mätplats ska den mätningstekniska förmågan bekräftas i ett installations godkännande som även beaktar övriga mätplatsspecifika anpassningar. Följa upp införande av ny teknik och nya metoder för mätning Ny teknik och nya metoder ska den första tiden av skarp tillämpning följas upp särskilt noggrant.


Ladda ner ppt "Metodbilder Utveckling och införande av ny teknik och nya metoder för virkesmätning Process med delprocesser Delprocess med aktiviteter."

Liknande presentationer


Google-annonser