Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Funded by the Erasmus+ Programme of the European Union"— Presentationens avskrift:

1 Funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

2 Erasmus + Vad är Erasmus+?
Erasmus+ är ett program som ger dig möjlighet att studera utomlands. Programmet finansieras av Europeiska kommissionen. I Sverige är det Universitets- och högskolerådet som ansvarar för Erasmus+, tillsammans med de universitet och högskolor som deltar i programmet. Som studerande ska du alltid vända dig till ditt universitet/din högskola angående dina utbytesstudier.

3 Erasmus+ mobilitet skola
Vem som kan söka Skolor, från förskola till gymnasieskola, kan söka medel för olika former av kompetensutveckling av skolpersonal. Det är även möjligt att söka som konsortiesamordnare för flera skolor. Vad man kan göra Det är möjligt för personal att delta på fortbildningskurs, konferens, jobbskugga eller undervisa på en skola eller utbildningsorganisation i ett annat europeiskt land som deltar i programmet. Sista ansökningsdag Ansökningsomgången för 2016 är avslutad och ansökan stängd. Nästa omgång beräknas öppna någon gång i november.

4 Varför Erasmus + mobilitet?
Programmet ger er skola möjlighet att arbeta mot uppsatta strategiska mål och utvecklingsplaner på ett internationellt plan. Genom att ge lärare, skolledare och annan personal, som till exempel studievägledare och kurator, möjlighet att kompetensutveckla sig och utbyta erfarenheter med kollegor i andra länder bidrar det till att stärka individers färdigheter och kvalifikationer som sedan implementeras och sprids inom och utanför den egna organisationen. Vad ska det leda till? Syftet är att de aktiviteter som är möjliga att genomföra ska bidra till att höja kompetens och kvalitet i utbildningen. Ni som förskola, skola eller konsortiesamordnare ansöker utifrån de skolutvecklingsbehov ni identifierat. Primära målsättningar är att förebygga tidiga skolavhopp, stärka elevers kunskaper och färdigheter, samt stärka kvaliteten i undervisningen. Med hänsyn till situationen med ökat antal migranter, flyktingar och asylsökande är projekt som syftar till att utveckla lärare inom områden så som det interkulturella klassrummet, att undervisa flyktingar och asylsökande, svenska som andraspråk samt tolerans och mångfald av särskild vikt.

5 Utgångspunkter för Erasmus+ EU:s utbildningspolitiska mål till år 2020
Ökad koppling mellan programmet och EU:s utbildningspolitiska mål. Visa på mervärdet med europeiskt samarbete. Större genomslag och effekter på individnivå, organisationsnivå och systemnivå. EU:s utbildningspolitiska mål till år 2020 Andelen lågpresterande 15-åringar i läsning, matematik och naturkunskap är lägre än 15 procent. 90 procent av alla unga avslutar sin gymnasieutbildning. Minst 40 procent av alla åringar har genomgått en eftergymnasial utbildning. Minst 95 procent av alla barn från fyra års ålder (och upp till skolålder) går i förskola.

6 Erasmus+

7 http://ec.europa.eu/programmes/e rasmus-plus/
Erasmus+ utbyten.se (UHR:S webbplats) rasmus-plus/

8 Erasmus+ eTwinning.net schooleducationgateway.eu


Ladda ner ppt "Funded by the Erasmus+ Programme of the European Union"

Liknande presentationer


Google-annonser