Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkomna! Föräldramöte 8/9.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkomna! Föräldramöte 8/9."— Presentationens avskrift:

1 Välkomna! Föräldramöte 8/9

2 Personal Idrott: Patricia Idrott: Mats Textilslöjd: Annika
Engelska: Gunilla Hemkunskap: Eva Musik: Joa Resurs: Catrin Träslöjd: Filip

3 Information Veckobrev via mail Storkskolan.se Edwise.se IUP
Hänt i veckan Vad som komma skall Viktiga datum Vardagen Läxorna Länkar IUP Omdöme Betyg Närvaro/Frånvaro Pedagogisk planering

4 Aktiviteter under ett läsår
Mingelkväll Fixardagen Skoljoggen Elevens val -3-4 heldagar/termin Storkafton -öppet hus Poängjakten -samarbetsdag i åk 4-6 Klasskampen -friidrottsdag i åk 3-6 2 Friluftsdagar Storkkampen mellan personal och åk 6 Ultimate -Frisbeeturnering för åk 4 i Sjöbo kommun Basketturnering för åk 5 i Sjöbo kommun Schackklubben Skol IF

5 Sjukfrånvaro Logga in på edwise.se och sjukanmäl.
Smsa på telefonnr: Skriv FRÅNVARO Personnummer (ÅÅMMDD-NNNN) Ringa skolsekreteraren på tel.nr: Uppge alltid namn, personnummer och vilken klass eleven tillhör!

6 Ledighet Ledighetsansökan Res på loven Måste beviljas innan bokning. Var ute i god tid! Underskrift av båda föräldrar vid gemensam vårdnad.

7 Gleerups interaktiva läromedel
Del av digital satsning på tre skolor i Sjöbo kommun. Så fungerar Gleerups interaktiva böcker - för elever

8 Google Apps For Education

9 Må bra -nätvett

10 Vänner på nätet

11 Tyvärr är inte alla snälla!
Fakta enligt Friends nätrapport 2016 1/3 av barn och unga har blivit kränkta via mobil, dator eller surfplatta minst någon gång under det senaste året. Spel är den vanligaste platsen för kränkningar för killar Sociala medier är den vanligaste platsen för kränkningar för tjejer.

12 Var sker kränkningar? Vanligaste spelen kränkningar sker:

13 Hur kan du som förälder förebygga mobbning på nätet?
VAR EN GOD FÖREBILD var bra förebild när du pratar och umgås med andra via mobil, dator eller surfplatta. SKAFFA GRUNDLÄGGANDE KUNSKAP guida och stötta barn och unga i deras liv på nätet. fråga ditt barn, fråga andra vuxna, prova själv eller sök mer information på nätet om de sidor, spel eller appar som ditt barn använder. PRATA OM NÄTET Låt nätet bli en del av det vardagliga samtalet och prata om både det positiva och negativa som händer där. ERBJUD DITT STÖD Berätta att du finns där för dem!

14 Om ditt barn har utsatt andra eller själv blivit utsatt
LYSSNA & STÖTTA Lyssna och låt barnet sätta ord på hur det känner och upplever olika situationer. Tala om att mobbning och kränkningar aldrig är okej. Om ditt barn har blivit utsatt, tydliggör att situationen går att förändra. KONTAKTA SKOLAN Det vanligaste vid kränkningar och mobbning på nätet är att personer i samma klass eller samma skola är inblandade. Det är därför viktigt att skolan genast får veta vad som pågår. Börja med att kontakta barnets klasslärare eller mentor. Förklara vad som har hänt, vilka som är inblandade och hur länge du känner till att det har pågått. Försök tillsammans att hitta lösningar. ANMÄL & TA BORT Om kränkande innehåll publicerats, hjälp barnet att ta bort och/eller anmäla innehållet till sidan. Om ditt barn har blivit utsatt för ett brott, exempelvis förtal eller olaga hot, så är det viktigt att polisanmäla.

15 Schema

16 Hemsidan Storkskolan.se/klasser/åk 5 Här kan ni följa det dagliga arbetet Läxorna finns presenterade

17 Kontakt med mentorn Petra Månsson Lindblad
Via mail: Via telefon/meddelande

18 Programmering ett nytt arbetsområde
Matematik och teknik Code.org


Ladda ner ppt "Välkomna! Föräldramöte 8/9."

Liknande presentationer


Google-annonser