Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Inspiration och idéer från klubbkonvent 2017

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Inspiration och idéer från klubbkonvent 2017"— Presentationens avskrift:

1 Inspiration och idéer från klubbkonvent 2017

2 Inspiration och idéer från klubbkonvent 2017
Här finns klubbarnas samlade förslag på aktiviteter för att höja barometrarna och förbättra verksamheten runt om i landet.

3 Rekrytering Skapa något att rekrytera till: Ledare Träningar
Kultur/värderingar i klubben. Möjlighet till lagbildningar. Fler idéer: Planera i tid inför OS-året. Vilka aktiviteter ska leda till vad? Rekrytera “nedåt lite i taget” Ex: först 40-åringar, sen 30, 20 och sen ungdomar. Allmänhetens curling varannan söndag? Följ upp de som besöker hallarna. Fler varianter på träning. Fler regionala utbyten. Skapa ett personligt engagemang och kontakt vid prova-på. Curling som en del av friluftsdagar. Rekrytera golfspelare. “Attackrekrytering” Ta hand om föräldrarna när barnen tränar.

4 Tävlingsverksamhet Hitta tillbaka till en social och inkluderande sport. Satsa resurser och tid på evenemang som skapar rätt känsla. Öka samarbetet mellan klubbarna. Tävlingar/träningar med samkväm/sociala aktiviteter. Arrangera Mixed dubbel tävlingar på breddnivå. Fler mixed tävlingar och fler träningsturneringar. Fler turneringar med handikappsystem. Träningstävling för seniorlag inför senior-SM.

5 Ledarutveckling Utbilda fler ledare
Utbilda de som läser till idrottslärare Mer curling för föräldrar. Vad vill ledarna ha? Vad motiverar till att vara ledare? Vi behöver ta reda på vad ledarna vill och vad som motiverar dem, för att kunna rekrytera och behålla ledare.

6 Inkludering Bjud in föreningar till prova på Bjud in SFI Komvux
Lagbildningar 2 & 2 för att enklare komma in. Curlingaktiviteter för ensamkommande. Positivt i samarbete med kommunen (och ger visst ekonomiskt stöd) Exemplet ”Lobben-projektet” i Västernorrland. Projektanställa unga arbetslösa som intendenter i curlingklubben för integration och medlemsrekrytering Samma modell för att besöka skolor och informera om exempelvis Skolmästerskap.

7 Is/hall/ekonomi WCF utlåning av pengar Koncepthall
Planera nya hallar i ”kommersiella nav” där andra aktiviteter finns. Samarbeta med andra aktiviteter som går att ha i curlinghallar under sommaren: Loppis/mässor/gympa/koncerter/bowls/boule/bågskytte. Hitta de bidrag som finns: SISU-utbildningar, Handboken på s-cup.se som är öppen och gratis. Sponsring: Sälja hallnamn?

8 Marknadsföring Spela mycket på OS till media.
Marknadsför prova på med landslagsspelare och/eller elitspelare. Filmer med OS-stjärnorna. Annonsera mer i tidningen Skapa uppmärksamhet kring de evenemang/tävlingar som klubben har. Bjud in journalister att curla varje säsongsstart. Så jobbar vi bort töntstämpeln och får mer media. Marknadsför via kommunens evenemangskalendrar Marknadsföringsutbildning? Sprid och höj statusen på Blått Kort.

9 Klubb: Samarbete och verksamhet
Anordna mer aktiviteter för spelarna: coachpoolen, vuxen camp, skipputbildning, ta del av utbildningsmaterial. Öka samarbete mellan klubbarna. Annonsera att ”Vi söker systerklubb.” Utbyte med andra länder: Mejla någon klubb i ett annat land och fråga om utbyte. Samarbeta klubbarna emellan för att fånga upp ungdomar som slutar med idrott så de istället byter sport till curling. Starta instruktörsutbildning

10


Ladda ner ppt "Inspiration och idéer från klubbkonvent 2017"

Liknande presentationer


Google-annonser