Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Skogås-Trångsunds FF F03

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Skogås-Trångsunds FF F03"— Presentationens avskrift:

1 Skogås-Trångsunds FF F03
S-T FF - F03 Fotbollsplan 2017 Skogås-Trångsunds FF F03

2 MÅLSÄTTNING LAGET 19 tjejer
S-T FF - F03 LAGET 19 tjejer 4 Tränare, en lagledare, en kassör/materialare 1st 11-mannalag i Medel-serie 2017 MÅLSÄTTNING Vi ska ha kul tillsammans och ska ha bra laganda! Vi erbjuder spelare som vill satsa på fotbollen samt breddspelare, möjlighet att spela och utvecklas med oss. Vi vill att så många tjejer som möjligt ska spela fotboll så länge som möjligt. Vi vill hjälpa klubben att skapa en bra juniorverksamhet.

3 GLÄDJE GEMENSKAP RESPEKT S-T FF - F03
 Skogås-Trångsunds FF:s motto är “fotboll för alla – så länge som möjligt” Klubbens värderingar: GLÄDJE Vi älskar fotboll och tränar och spelar med glädje. Vi vill att alla ska kunna spela fotboll och ha kul i vår förening. GEMENSKAP Vi strävar efter en härlig klubbkänsla där vi alla kan känna gemenskap. Alla är lika mycket värda. Vi välkomnar mångfald. Vi vill skapa engagemang genom att utbilda våra ledare och tränare så att de kan skapa laganda. RESPEKT Vi behandlar varandra med respekt. Vi strävar efter att vi alla ska agera med ödmjukhet. Vi tänker på vilka ord vi väljer, vi bemöter andra som vi själva vill bli bemötta. Rent spel och ärlighet är en självklar del av vår verksamhet. Vi är rädda om våra fina lokaler, vår plan och vår utrustning.

4 ÅRSPLANERING 2017 S-T FF - F03 TRÄNINGAR:
Dec-feb: 2-3 träningar per vecka. En ute-, en inne-fotboll och en annan träning. Mars-juni: 2-3 ute + en Fys/löp, Vi samtränar vissa träningar med F02. Juli: Troligen en dag i veckan, samträning med F02/F04 Aug-okt: 2-3 ute + en Fys/löp, Vi samtränar vissa träningar med F02. Under året kommer vissa bli erbjudna att delta i Stockholms distriktsverksamhet. CUPER och MATCHER: Ca 3-4 innecuper under vintern. En 11-manna cup mars/april inför säsongen. St Erikscupen 1 lag (mitten april till mitten av juni, samt aug-sept) Stöd till F02 i deras matcher. Ev även stöd till F04 Vi kommer även ta in F04:or i våra matcher. Sommarcup ”Gothia” i Göteborg 16-22/7. Höstcup i oktober. Övriga lagaktiviteter Tjejdagar då vi hittar på annat än att spela fotboll Cafévecka Vår- och höstavslutning.

5 TRÄNINGSUPPLÄGG S-T FF - F03
Huvudsäsongen är mars-oktober då vi tränar med hög närvaro Träningsupplägg: Under försäsongsträningen har vi fokus på teknik, kondition och fys för förberedelse inför säsongen. Har man inte andra träningar förväntas men delta regelbundet. Varje tjej förväntas närvara på merparten av träningarna under huvudsäsongen. Vi uppmuntrar deltagande även i andra idrotter men för att utvecklas som lag och individuellt ska tjejerna delta regelbundet på träningarna för att delta i matcherna. Deltar man i andra sporter kan man avstå en träning i veckan med fotbollen. Även Fys- och Löp-träningar är allt viktigare för att utvecklas och undvika skador. Under säsongen ökar vi på med spelövningar och att komma igång med 11-manna spel. Vi kommer samträna med F02 minst 1 gång/v. För de som vill kommer det troligen finnas möjligheter till extra träningar med F02.

6 MATCHSUPPLÄGG S-T FF - F03 ”Tränar man så spelar man”
Vi kallar normalt ca 14 tjejer till varje match ca en vecka före matchdag. Samling 1 timme före match, annars enligt angiven tid på Mossenparkeringen. Alla som kallas till match ska få spela ungefär lika mycket men vi kan ”situationsanpassa” på vissa positioner. Är man ny, eller om man haft dålig träningsnärvaro, kan man inte räkna med att få vara med direkt på match utan måste träna ett par gånger först. Vi varierar spelare på olika positioner i olika matcher men med viss kontinuitet. Att spela på en ovan position är inget straff, det är en utmaning. Vi låter alla få vara med och starta matcher - startgaranti. Vi bokar cuper som ska passa alla men i vissa cuper kan det bli aktuellt att åka med ett ”spetslag”. Vi kommer regelbundet låna ut spelare till F02’s lag. Vi kommer troligen även då och då låna ut spelare till F04’s lag. Spel i F02/F04 är frivilligt för de som vill spela många matcher och som har hög träningsnärvaro. Detta ska ses som en kul utmaning. Spelidé: Vi spelar med uppställning och utvecklar vår spelidé därifrån.

7 NORMER och FÖRHÅLLNINGSREGLER
S-T FF - F03 NORMER och FÖRHÅLLNINGSREGLER Gör ditt bästa – på träning och match Ordning och reda på träningar och matcher. Vi spelar fotboll, ej lek! Kul - Det ska vara kul att träna och spela i F03 Lyssna – På tränare och kompisar Kompisar - Alla är med och alla är kompisar med alla i laget. Fairplay - vi spelar schysst, uppträder bra mot domare, ledare och spelare Vårdat språk Vi ”peppar” varandra i laget Inget godis, läsk m.m. före och under träningar och matcher Kom i tid Träna/spela ej om du är sjuk Svara på kallelser!

8 Föräldrar (Ur klubbens riktlinjer)
S-T FF - F03 Föräldrar (Ur klubbens riktlinjer) Stöd ditt barn och visa intresse för laget. Hjälp ditt barn att lära sig att kunna ”göra sitt bästa” är viktigare än seger. Var en god förebild - tänk på att ditt uppträdande påverkar andra människors och föreningars bild av vår förening. Se till att ditt barns medlems- och verksamhetsavgift betalas i tid. Match: Hjälp ditt barn att svara på kallelser, passa tider och ha med sig rätt utrustning. Heja gärna på hela laget på ett positivt sätt, både i med- och motgång. Instruera inte något barn i laget från sidlinjen. Det är ledarnas uppdrag att instruera spelarna på träning och match. Prata med ditt barn om matchen var kul, spännande och schysst – inte bara vad om resultatet blev. Uppmärksamma bra spel, både i ditt barns lag och i motståndarlaget. Alla domare gör sitt bästa, de behöver ditt stöd. Ingen kan se allt, inte heller du. Låt domaren döma matchen och hjälp oss att lära ditt barn vikten av ärlighet och rent spel.

9 Kostnader S-T FF - F03 Medlemsavgift: 100kr (2016)
Träningsavgift: 1400kr (2016) Dessa faktureras från klubben och ska vara betalda 31/3. Lagkostnader: Vi har en lagkassa för utlägg till gemensamma aktiviteter som träningsmatcher, avslutningar, möten, sjukvårdsmaterial, extra fotbollsmaterial m.m. Denna fylls på efter behov med hjälp av försäljningar, skivinspelningar eller genom insättning av ett par hundra kronor. Cuper och läger betalas normalt av de som deltar på dessa aktiviteter men i vissa fall sponsrar vi ur lagkassan för att täcka t.ex. ledarkostnader. Inför Gothia cup gör vi extra insatser med försäljningar m.m som alla förväntas delta i.

10 INFORMATIONSSPRIDNING
S-T FF - F03 INFORMATIONSSPRIDNING Primärt använder vi lagets WEB-sida för informationsspridning. WEB-sida: Inloggning: För inloggningsuppgifter kontakta Lagledaren. Klubbens hemsida är: Lagets Facebook-sida för föräldrar: Skogås-Trångsunds FF F03 KiK-grupp för lagets ledare + tjejer: ”Team F03” KiK-grupp för lagets tjejer: ”STFF/F03” OBS! VAR AKTIV OCH SVARA PÅ KALLELSER!

11 Roller S-T FF - F03 Roll Lagledare Jonas Österman Huvudtränare
Andreas Thunberg Tränare Ewa Sidebäck Lars Hammarsten Hjälptränare Pernilla Andersson Material och Kassör Pär Lundh Föräldragruppen (2016) Eva Alexandersson Pia Bergström


Ladda ner ppt "Skogås-Trångsunds FF F03"

Liknande presentationer


Google-annonser