Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

En bild talar också ett språk, men bilder som inte har ett tydligt symbolspråk kan vara svåra att tyda – som avsändaren vill – om man inte hjälper läsaren.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "En bild talar också ett språk, men bilder som inte har ett tydligt symbolspråk kan vara svåra att tyda – som avsändaren vill – om man inte hjälper läsaren."— Presentationens avskrift:

1 En bild talar också ett språk, men bilder som inte har ett tydligt symbolspråk kan vara svåra att tyda – som avsändaren vill – om man inte hjälper läsaren på traven.

2 Ät gröt så blir du stor och stark!

3 Life is tough but so are you!

4 Mobbing slutar här!

5 I reklamens värld handlar det ofta om att kombinera bild och text, ibland i oväntade kombinationer, för att skapa effekter som sticker ut så att mottagarnas intresse väcks. Nu ska du välja bilder och kombinera den med ord – antingen som ett reklaminslag eller för att sända ett budskap. Se de tre exemplen ovan. Även du ska lämna in tre kombinationer, med du behöver inte använda samma bild för alla som exemplet visar. I uppgiften ingår även en så kallad ”pitch”, en kort presentation som förklarar din idé. Du ska alltså resonera kring ditt val av kombination. Du ska skriva en pitch till två av dina bilder. Se exempel på nästa skylt.

6 Life is tough but so are you!
Bilden till vänster visar ett barn med armarna i kors, precis som om barnet visar motstånd. Barn kan känna sig små och sårbara. Ibland hamnar de i situationer där de kan uppfatta sig vara i underläge. Då kan det vara skönt att veta att man har en inre styrka. De muskulösa armarna är tecknade. Precis som en superhjälte kan gömma sig i en vardaglig person kan barn ha dolda styrkor. Armarna är ritade på något som liknar en gammal skoltavla. Kanske är det i skolan som barnet är behöver vara extra stark. Kanske är det en vardagshjälte som stoppar mobbing eller kanske behöver barnet skydda sig själv och då kan vissheten om den inre styrkan göra att barnet vågar ta itu med det obehagliga. Life is tough but so are you!

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21


Ladda ner ppt "En bild talar också ett språk, men bilder som inte har ett tydligt symbolspråk kan vara svåra att tyda – som avsändaren vill – om man inte hjälper läsaren."

Liknande presentationer


Google-annonser