Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hållbar utveckling Vad ska ni kunna?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hållbar utveckling Vad ska ni kunna?"— Presentationens avskrift:

1

2 Hållbar utveckling Vad ska ni kunna?
Förstå begreppet Hållbar utveckling och kunna förklara vad det betyder. Analysera ett problem utifrån hållbar utvecklingens tre aspekter. Miljö Ekonomi Socialt

3 Vad är hållbar utveckling?
En vision om en framtid som är rättvis där planeten är frisk och där fler slipper leva i fattigdom. 3 dimensioner: Miljömässig Social Ekonomisk

4 Miljömässig hållbar utveckling
Handlar om att ta hand om jordens ekosystem, utveckla klimatsmart teknik och minska koldioxidutsläppen. Utvecklingen i världen ska inte ske på bekostnad av miljön och jordens resurser. Idag märker vi av klimatförändringar allt mer.

5 Social hållbar utveckling
Alla människor ska ha möjlighet att leva ett bra och hälsosamt liv där deras rättigheter respekteras.

6 Ekonomisk hållbar utveckling
Man balanserar ekonomisk utveckling så att den fungerar långsiktigt utan att människor eller natur far illa. Ekonomisk vinst ska inte ske på bekostnad av miljön. Ekonomi och miljö måste alltså gå ihop, man ska inte tjäna pengar genom att påverka miljön negativt.

7 Vem är det som bär ansvaret för att skapa en hållbar utveckling?
Individen, dvs du och jag? Samhället? Företag och industrier som producerar varor? Affärerna som ger oss ett utbud att välja på̊ t.ex. mataffären och H&M? Forskarna som inte kommer på̊ några bättre miljövänliga lösningar? Obama? Media? Annat förslag Förklara hur du tänker!

8 Uppgift Välj en av artiklarna: Analysera er artikel utifrån hållbar utvecklings 3 aspekter:  Ekologi (Miljö) Ekonomi Socialt ansvar 1. Vad finns det för problem sett ur de här aspekterna? 2. Kom med förslag till hur man kan lösa problemen analysera med hjälp av de tre olika aspekterna och koppla till artikeln ni läst.


Ladda ner ppt "Hållbar utveckling Vad ska ni kunna?"

Liknande presentationer


Google-annonser