Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Presentation av Jägareförbundets Värmlands klövviltsgrupp vid konferens för älgförvaltningsgrupperna 20160923.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Presentation av Jägareförbundets Värmlands klövviltsgrupp vid konferens för älgförvaltningsgrupperna 20160923."— Presentationens avskrift:

1 Presentation av Jägareförbundets Värmlands klövviltsgrupp vid konferens för älgförvaltningsgrupperna

2 Klövviltsgruppen Tillsatt 2015 av Jägarförbundet Värmlands styrelse
Konstituerande möte augusti 2015

3 Klövviltsgruppen Deltagare
Anders Olsson, vice ordförande länsföreningen, Karlstad/Hammarö Henrik Nyström, Kristinehamn André Brask, Eda Tomas Fröman, Finnskoga-Dalby Boo Westlund, kommunikatör Johan Stedt, jaktvårdskonsulent (Adjungerad)

4 Klövviltsgruppen Kommer från 2017 att utses på Jägareförbundets länsstämma Skall bestå av 3-4 ledamöter med lämplig geografisk spridning inom länet Gruppen ska ledas av en ordförande som utses inom styrelsen Syftet med ovanstående är ökad legitimitet för gruppen och ett tydligare uppdrag/mandat

5 Riktlinjer för arbetet
Arbeta för att kretsarna ska få större engagemang i älgförvaltningen. Öka kunskapen om älgläget i länet Arbeta för ett ståndortsanpassat skogsbruk och foderproducerande åtgärder Inte bara fokusera på älg utan även arbeta med övriga klövvilt. Arbeta med långsiktiga strategiska mål

6 Målsättning långsiktigt
Arbeta för en meningsfull hållbar klövviltsjakt i Värmland. Föra fram åsikter om vad som bör anses vara en jaktbar vinterstam av älg inom vargrevir. Arbeta med markägare för att vända trenden med minskande tallandel och mindre älgfoder. Större hänsyn måste tas till älgstammen, inte bara skogen. Älgen skall ses som en resurs, inte som ett problem. Informera om situationen till allmänheten inte bara de inbitna jägarna. Här kan man till exempel trycka på viltköttets värde samt alla inkomster av alla besökare i Värmland under älgjaktsveckorna. Påverka jägarnas attityd och kunskap för att få en avskjutning som är mer anpassad till stammens storlek och kvalité.

7 Vad har vi gjort? Utarbetat avskjutningsrekommendationer inför älgjakten 2015 och Arbetat med informationsspridning för att skapa en medvetenhet om det allvarliga läget för älgstammen i Värmland. Deltagit i ett antal möten, träffar och sammankomster. Anordnat kronviltsföreläsning av Anders Jarnemo i samarbete med länsstyrelsen hösten 2015.

8 Vad vill vi? Målet med älgförvaltningen är att vi ska ha en vinterstam som samtidigt: - Kan ge meningsfull jakt ( avskjutning 3 älgar/1 000 ha) - Klarar av rovdjurspredation - Ger rimliga betesskador


Ladda ner ppt "Presentation av Jägareförbundets Värmlands klövviltsgrupp vid konferens för älgförvaltningsgrupperna 20160923."

Liknande presentationer


Google-annonser