Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

SWOT Styrkor – Svagheter – Möjligheter – Hot (Strength – Weakness – Opportunity – Threat) SWOT-analys är ett verktyg för att utforma en lämplig strategi.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "SWOT Styrkor – Svagheter – Möjligheter – Hot (Strength – Weakness – Opportunity – Threat) SWOT-analys är ett verktyg för att utforma en lämplig strategi."— Presentationens avskrift:

1 SWOT Styrkor – Svagheter – Möjligheter – Hot (Strength – Weakness – Opportunity – Threat)
SWOT-analys är ett verktyg för att utforma en lämplig strategi och/eller hitta de viktigaste aspekterna. Den används för att analysera den interna och externa miljön kring en organisation, och ger ofta mycket användbar information. Den interna miljön utgörs av S och W i SWOT och består av styrkor (strengths) och svagheter (weaknesses). Den externa miljön utgörs av O och T vilket står för möjligheter (opportunities) och hot (threats).

2 Möjligheter (Opportunity)
SWOT Positiva faktorer Negativa faktorer Interna faktorer Styrkor (Strenght) …. ….. Svagheter (Weakness) …. ….. Externa faktorer Möjligheter (Opportunity) …. ….. Hot (Threat) …. ….. SWOT-analys är ett verktyg för att utforma en lämplig strategi och/eller hitta de viktigaste aspekterna. Den används för att analysera den interna och externa miljön kring en organisation, och ger ofta mycket användbar information. Den interna miljön utgörs av S och W i SWOT och består av styrkor (strengths) och svagheter (weaknesses). Den externa miljön utgörs av O och T vilket står för möjligheter (opportunities) och hot (threats). SWOT kan med fördel även användas i andra projekt där modellen kan anses vara lämplig och bidra med information. De externa faktorerna kan även sättas in i ett PEST/PESTLE-analys för en mer utförlig analys av den externa miljön i förhållande till politiska, ekonomiska, sociala, teknologiska, rättsliga och miljömässiga faktorer.


Ladda ner ppt "SWOT Styrkor – Svagheter – Möjligheter – Hot (Strength – Weakness – Opportunity – Threat) SWOT-analys är ett verktyg för att utforma en lämplig strategi."

Liknande presentationer


Google-annonser