Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

JOBBGARANTI I VÄRMLAND EFTER VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "JOBBGARANTI I VÄRMLAND EFTER VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET"— Presentationens avskrift:

1 JOBBGARANTI I VÄRMLAND EFTER VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET

2 Landstinget och 14 kommuner i Värmland erbjuder gemensamt jobbgaranti efter Vård- och omsorgsprogrammet.

3 JOBBGARANTI I VÄRMLAND
Jobbgarantin innebär garanti till en Yrkesintroduktionsanställning på ett år. Den fungerar som en provanställning och om både du och arbetsgivaren är nöjda efter det första året så övergår anställningen till en tillsvidareanställning. Jobbgarantin innebär garanti till en så kallad Yrkesintroduktions-anställning på ett år. Den fungerar som en provanställning, där 25 procent av arbetstiden innehåller handledning, introduktion och utbildning och lönen är 75 procent av ingångslönen i yrket. Om både du och arbetsgivaren är nöjda efter det inledande året så övergår anställningen till en tillsvidareanställning. För att omfattas av garantin så krävs att du har diplom från Vård- och omsorgscollege (2 500 poäng från gymnasiet eller poäng från vuxenutbildningen), är under 25 år och saknar relevant yrkeserfarenhet.

4 JOBB DIREKT EFTER UTBILDNINGEN
Vi erbjuder ett års utbildnings- och introduktionsanställning (enligt BUI 16) med start den 1 september för dig som:  är under 25 år får diplom från Vård- och omsorgscollege  saknar relevant yrkeserfarenhet  tar examen vårterminen 2017.

5 VI ERBJUDER DIG ett bra och tryggt sätt att introduceras i yrket
månadslön, schema samt plan för individuell introduktion ett alternativ till timanställning en anställning som efter ett år övergår till en tillsvidareanställning om båda parter är överens.

6 STEG 1 – Vad händer under första året?
Yrkesintroduktionsanställning med start den 1 september. 75% arbete och 25% handledning och utbildning = 100% arbetstid. 75% av avtalsenlig lön + Ob-ersättning. 1 månads uppsägningstid för båda parter under första året. 25 dagars betald semester. 

7 STEG 2 – Vad händer efter första året?
Om båda parter är överens övergår Yrkesintroduktionsanställningen till en tillsvidareanställning. Du får avtalsenlig lön. 

8 HUR GÅR DET TILL?  Skicka in intresseanmälan via senast den 17 mars.  Du som har anmält intresse kommer under april att få information om sökbara tjänster.  Du som uppfyller kriterierna är garanterad en Yrkesintroduktions­ anställning. Du är dock inte garanterad anställning på din hemort eller i den verksamhet du själv önskar.  Välkommen med din intresseanmälan! 

9 TIDPLAN 17 mars senaste datum för intresseanmälan.
April – Du får information om sökbara tjänster. Skicka in ansökan till de tjänster du önskar inom två veckor. Maj – Du får svar om var du erbjuds anställning. Maj/juni – Du har anställningssamtal med arbetsgivaren. Efter att du lämnat in betyg och diplom skriver du och arbetsgivaren under ett anställningsavtal. 1 september börjar ditt nya jobb.

10 Yrkesintroduktionsanställning finns i flera olika branscher och syftar till att ge en trygg och bra start på yrkeslivet.  Sveriges Kommuner och Landsting, Kommunal och Pacta har tecknat två yrkesintroduktionsavtal för att fler unga ska få jobb och utbildning inom vård och omsorg. Kommunerna och Landstinget i Värmland kan därför erbjuda personer under 25 år en trygg anställning via yrkesintroduktionsavtalet BUI 16 – Bestämmelser för arbetstagare i utbildnings- och introduktionsanställning.


Ladda ner ppt "JOBBGARANTI I VÄRMLAND EFTER VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET"

Liknande presentationer


Google-annonser