Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Åsa IF Stiftelsen Dunross

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Åsa IF Stiftelsen Dunross"— Presentationens avskrift:

1 Åsa IF Stiftelsen Dunross

2 Åsa IF – Stiftelsen Dunross
Loggan(uppe till höger) finns på alla ungdomslags tröjor Dunross betalar inte Åsa IF för att sälja något, istället så ställer man krav att föreningen lever upp till Dunross värderingar Värderingarna handlar om hur man agerar inom föreningen, men även som ledare, förälder och spelare Dunross följer upp att föreningen lever upp till värderingarna, dels genom möten med föreningens representanter, men även genom att åka ut och titta på matcher och följa föreningarnas hemsidor

3 Dunross värderingar – Toppning #1
”Ingen form av så kallad toppning ska ske i barnidrott upp till och med tolv år. Med toppning avses i detta fall att ge barn förtur till match- och cupspel baserat på kompetens. Deltagande i matcher och cuper ska i denna ålder baseras på träningsflit och utifrån grundtanken att alla ska vara med” Denna punkt innebär att det aldrig är okej att någon som anses bättre än någon annan får spela mer, utan alla som tränar skall delta lika mycket och på samma villkor.

4 Dunross värderingar – Toppning #2
” I äldre åldersklasser kan uttagning baserat på träning och kompetens ske förutsatt att alla bedöms utifrån samma grund och aldrig döms bort på förhand.” När ni blir äldre än 12 år så kan det vara okej enligt Dunross att ta ut baserat på kunskap, om alla får samma chans att visa upp sitt kunnande om föreningen skulle ha flera lag i en viss ålderskategori. Hos Åsa IF behöver vi däremot inte göra så, då vi har så få lag i varje ålder så alla skall få delta på samma villkor som tidigare även efter 12 års ålder.

5 Dunross värderingar - Likabehandling
”Föreningen ska aktivt arbeta för att behandla alla individer lika och ge dem förutsättningar och möjlighet att utvecklas utifrån den egna kompetensen.” Ganska självklart oftast kanske, att alla skall behandlas likadant. Men ibland kan det kanske bli så att någons barn eller en viss barngrupp får mer tid med tränarna eller mer uppmärksamhet av olika anledningar, och så får det förstås inte vara.

6 Dunross värderingar - Ledare
” Ledare i Föreningen ska uppträda som föredöme och ge ungdomarna en positiv utbildning.” Ledarna skall förstås sköta sig bra under match och träning, för er skull och för sin egen. Det handlar om hur man talar till er, men även hur man uppför sig mot domare eller motståndarlaget. Ledarna skall inte prata om vad som inte var bra, utan istället prata om det som gjordes bra. För ni gör en massa bra varje gång ni går ut på en fotbollsplan.

7 Dunross värderingar - Föräldrar
” Föräldrar med barn i Föreningen ska uppträda som föredöme i samband med träning och match.” Föräldrarna har också ett ansvar att sköta sig, framför allt vid match, men även vid träning. Precis som för ledarna gäller det att föräldrarna sköter sig på ett bra sätt mot er spelare, era ledare, domaren och motståndarna och deras ledare.

8 Dunross värderingar - Spelare
” Spelare i Föreningen ska uppträda sportsmannamässigt på och vid sidan av planen. Att uppföra sig sportmannamässigt betyder en massa olika saker, men det handlar bland annat om att vara schysst mot motståndarna under match, att inte spela fult, att tacka motståndarna efter match, att respektera motståndarna före, under och efter matchen oavsett resultatet i matchen.

9 Dunross värderingar – Mobbing mm.
” Föreningen ska motarbeta all form av mobbning, sexism och rasism.” Precis som med likabehandling är det kanske ganska självklart för de flesta av er, men viktigt att tänka på. Det är aldrig okej att mobba någon i något sammanhang, och inte heller i ett fotbollslag. Det är heller inte okej att prata illa om någon och kalla dem för fula ord eller elakheter bara för att man blir upprörd. Och det är förstås inte okej att prata illa om någon för att de har en annan bakgrund än en själv, utan alla skall behandlas på ett schysst sätt oavsett om de är exakt som du eller helt annorlunda dig.


Ladda ner ppt "Åsa IF Stiftelsen Dunross"

Liknande presentationer


Google-annonser