Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Slöjd Glumslövs skola Hösten 2017

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Slöjd Glumslövs skola Hösten 2017"— Presentationens avskrift:

1 Slöjd Glumslövs skola Hösten 2017
Mitt fulmonster Slöjd Glumslövs skola Hösten 2017

2

3

4

5

6

7 Monsterhistoria Efter att ni skissat upp hur ert fulmonster ser ut och valt de material ni vill att fulmonstret skall sys i skall ni ge fulmonstret ett liv. Ge monstret ett namn Skriv vilka egenskaper monstret har Varför ni valt de att sy monstren i de materialen ni valt Berätta var monstret bor eller tycker om att vara

8

9

10

11 1. ETT PAPPER OCH ETT VIK Börja med ett papper, vik det på mitten. Vik pappret på längden för att göra långa monster. Vill du istället ha tjocka monster vik det på bredden. Du behöver inte använda ett nytt papper för att rita ditt mönster, det kan vara en gammal sida ur en tidning eller ett gammalt kuvert eller baksidan på något reklamblad som äntligen kan få någon vettig användning.

12 2. FIXA MÖNSTRET Rita på fri hand halva ditt Fulmonster. Nu ska du rita ett halvt fulmonster. Tänk efter hur ska ditt monster vara. Har det antenner, öron, tre ben, fyra armar eller två huvuden? Om du vill kan du kika på våra monster här Fulmonster. Det viktiga är att du ritar ditt monster precis som du vill. Klipp sedan ut ditt mönster till ditt fulmonster. Vik upp och du har nu ett helt fulmonster-mönster.

13 4. SY PÅ MASKIN ELLER FÖR HAND
Sy genom papper och tyg, runt hela Fulmonstret men lämna en öppning så du kan vända och stoppa monstret. På maskin går det fortast men inte alltid lättast om man som vi ofta har problem med undertråden som trasslar. Använder du ett stretchigt tyg som i vårt linne eller i en t-shirt kan det vara bra att sy med zick-zack-stygn. Då blir sömmen lite mer elastisk.

14 6. KLIPP UT DITT FULMONSTER
Klipp längs sömmen runt ditt fulmonster, fyra fem millimeter från sömmen. Klipp små jack i alla inåtgående svängar så blir det lättare att vända på fulmonstret. Se tips här intill.

15 7. VÄND OCH VRÄNG Vänd på ditt Fulmonster, vräng det ut och in. Så utsidan kommer ut och insidan, med sömmarna kommer in.

16 8. STOPPA Nu är det dags att stoppa ditt fulmonster med någon sorts fyllningsvadd. Du kan slakta en gammal kudde du inte behöver, eller ta isär ett gammalt täcke. Det går också att stoppa med bomull men det blir ganska dyrt om man gör ett stort monster. Du kan också använda tygbitarna du klippt av runt monstret och använda dessa för att stoppa ditt Fulmonster.

17 9. Sy för hand Sy sen igen ditt monster med smygstygn för hand så att inte vadden ramlar ut.

18 10. PERSONLIGHET Nu är det dags att börja ge ditt Fulmonster en personlighet. Oftast växer denna fram av sig själv. Fulmonstret får liv. Kanske knappar till ögon. Gärna garn till mun och hår på huvud och kropp. Längre fram i boken hittar du massor med tips på hur du kan fixa ögon, hår, mun med mera till ditt Fulmonster. Vårt Fulmonster blev en punkare med en riktigt snygg tuppkam.

19 11. Fotografera Nu är det dags att fotografera fulmonstret i sin rätta miljö.


Ladda ner ppt "Slöjd Glumslövs skola Hösten 2017"

Liknande presentationer


Google-annonser