Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Föräldramöte 24:e Maj.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Föräldramöte 24:e Maj."— Presentationens avskrift:

1 Föräldramöte 24:e Maj

2 Beskrivning Juniorverksamheten
Hökensås GK:s juniorträning är indelad i grupper enligt följande: GOLFKUL - För de allra minsta och nybörjare på 30 och halva 50 meters banan (åldersindelning ca 4-8 år och 9-12 år för de som precis har börjat). Träningen leds av Hökensås GK:s egna ledare samt föräldrar till barnen. Tid: 1 timma GOLFÄVENTYRET - Fortsättning från steg 1 där man spelar golfäventyret 50 & 100 metersbanan och målsättning är att nå grönt kort (åldersindelning ca 9-15 år). Träningen leds av utbildad tränare eller Ledare från Hökensås GK samt föräldrar till barnen. Tid: 1 timma GOLFSPEL – I denna gruppen har man grönt kort och tränar på sin teknik för att nå HCP 36, man går igenom träningslära och hur man tävlar. Mycket fokus ligger på teknik och leds av utbildad tränare. I vissa fall leds även gruppen av Hökensås GK:s egna ledare. Tid: 1,5 timma GOLF HGK ELIT – Här har man nått HCP 36 och tillsammans med utbildad tränare sätter man tillsammans upp mål för säsongen och tävlingar för att förbättra sitt golfspel till nästa nivå. Här är träning och tävling en vardag och man har golfen som första eller andrahands idrott. Träningarna genomförs tillsammans med utbildad tränare eller på egen hand tillsammans med övriga i gruppen men efter färdigt träningsupplägg från tränaren. 1-2 timmar 2 gånger i veckan. GOLFTJEJERNA – På dessa träningar återfinns endast tjejer i åldrarna år. Här individanpassar vi träningen så mycket det går och det är fritt att delta på 3 och 4 för tjejerna beroende på vart man kommit i sin kompetens. Tjejerna jobbar mot att nå samma målsättningar som i gruppen GOLFSPEL. Ledarna hos tjejerna varierar från utbildade tränare till Hökensås egna ledare. Tid: 1 timma

3 Juniorverksamheten 2017 GOLFKUL GOLFKUL - För de allra minsta och nybörjare på 30 och halva 50 meters banan (åldersindelning ca 4-8 år och 9-12 år för de som precis har börjat). Träningen leds av Hökensås GK:s egna ledare samt föräldrar till barnen. Tid: 1 timma. Träningen är kostnadsfri för 2017. Nuvarande situation: Tisdagar 17:30 – 19:000 Korv i slutet på träningen. Man registrerar sitt barn genom personnummer och kontaktuppgifter till målsman. Närvaroregistrering sker vid varje träning för LOK stöd till föreningens juniorverksamhet. Träningen leds av Martin Swärd, Christoffer Olbrich, Anders Danielsson, Christian Carpman samt med hjälp av engagerande föräldrar. Syfte: Att få leka tillsammans med andra barn och få nya kompisar i golfens tecken. Vi introducerar barnen i miljön på Hökensås GK genom att ha lekar och övningar som stimulerar barnens utveckling. Vi som ledare är noga med att se alla barnen och gemenskap bland ledare, barn och föräldrar är drivande för denna verksamhet. I träningsupplägget är det viktigt att variera övningar för stimulans men även repetition för lärande är en viktig faktor. För att utvecklas använder vi oss utav Golfäventyrets göra utmaningar och klara utmaningar för 30 banan och delar av 50 banan. Regler och Säkerhet ska endast upplysas i syftet kring barnens och allas säkerhet på golfanläggningen.

4 Juniorverksamheten 2017 GOLFÄVENTYRET GOLFÄVENTYRET - Fortsättning från steg 1 där man spelar golfäventyret 50 & 100 metersbanan och målsättning är att nå grönt kort (åldersindelning ca 9-15 år). Träningen leds av utbildad tränare eller Ledare från Hökensås GK samt föräldrar till barnen. Tid: 1 timma, träningen är kostnadsfri för 2017 Nuvarande situation: Torsdag 17:30 – 19:00 Närvaroregistrering sker vid varje träning för LOK stöd till föreningens juniorverksamhet. Gruppen blandas med gruppen Golfspel Träningen leds av Pro Lars ”laban” Johansson och Peter Klasson. Extra hjälpledare från seniorerna eller övriga medlemmar vid behov. Syfte: I första hand är det gemenskap och glädje som avspeglar träningarnas upplägg. Här försöker vi dock få barnen att ta nästa steg i sitt kunnande mot gröna kortet. Vi jobbar efter golfäventyrets 50 och 100 meters banan samt introducerar barnen i vett och etikett samt regler för golfspel. Man ska även känna till Hökensås GK:S verksamhet i korthet för att uppfylla kraven att gå mot nästa steg. På denna nivå finns även möjlighet att ansöka om att tillsammans med förälder eller angiven vuxen med ett godkännande från pro och Juniorkommitén att beträda spel på banan för att förbättra sin träning på egen hand.

5 Juniorverksamheten 2017 GOLFSPEL
GOLFSPEL - I denna gruppen har man grönt kort och tränar på sin teknik för att nå HCP 36, man går igenom träningslära och hur man tävlar. Mycket fokus ligger på teknik och leds av utbildad tränare. I vissa fall leds även gruppen av Hökensås GK:s egna ledare. Tid: 1,5 timma, träningen är kostnadsfri 2017. Nuvarande situation: Torsdag 17:30 – 19:00 Närvaroregistrering sker vid varje träning för LOK stöd till föreningens juniorverksamhet. Gruppen blandas med gruppen Golfäventyret Träningen leds av Pro Lars ”laban” Johansson och Peter Klasson. Extra hjälpledare från seniorerna eller övriga medlemmar vid behov. Syfte: Utbildad tränare har som målsättning att genom hela säsongen ha en röd tråd för att få gruppens individer att nå HCP 36 genom förbättrad teknik och strategi. Mycket av träningen bedrivs ute på banan för att kunna översätta träningen till spel på banan och därmed bättre träningsmöjligheter. Spelarna ska själva lära sig att ta med sig övningar in i sin egen träning på fri hand för att utvecklas som golfare.

6 Juniorverksamheten 2017 GOLF HGK ELIT
GOLF HGK ELIT - Här har man nått HCP 36 och tillsammans med utbildad tränare sätter man tillsammans upp mål för säsongen och tävlingar för att förbättra sitt golfspel till nästa nivå. Här är träning och tävling en vardag och man har golfen som första eller andrahands idrott. Träningarna genomförs tillsammans med utbildad tränare eller på egen hand tillsammans med övriga i gruppen men efter färdigt träningsupplägg från tränaren. 1-2 timmar 2 gånger i veckan. Nuvarande situation: SAKNAS Träningen leds av Pro Lars ”laban” Andersson och ledare från Hökensås Juniorverksamhet Syfte: Se ovan

7 Juniorverksamheten 2017 GOLFTJEJERNA
GOLFTJEJERNA – På dessa träningar återfinns endast tjejer i åldrarna år. Här individanpassar vi träningen så mycket det går och det är fritt att delta på 3 och 4 för tjejerna beroende på vart man kommit i sin kompetens. Tjejerna jobbar mot att nå samma målsättningar som i gruppen GOLFSPEL. Ledarna hos tjejerna varierar från utbildade tränare till Hökensås egna ledare. Tid: 1 timma Nuvarande situation: Start nu på söndag 11:00 – 12:00 Närvaroregistrering sker vid varje träning för LOK stöd till föreningens juniorverksamhet. Ledare för gruppen är Anne Salker, träningen planeras och förbereds av HGK:s Pro Träningen leds av Anne Salker. Extra hjälpledare från seniorerna eller övriga medlemmar vid behov. Planeringen sköts av Juniorverksamheten och/eller HGK:s Pro. Syfte: Att ge tjejerna en möjlighet att utvecklas i sin egen takt och introduceras i golfen genom gemenskap. Träningarna kommer både vara teoretiska och praktiska och syftet är att träffas och ha kul tillsammans. Målsättningarna styrs individuellt vad gäller golfen men möjligheter till individuell anpassning kommer att förekomma om behovet finns. Dessa tjejer har möjlighet att kombinera denna träningen med de andra stegen.

8 Juniorverksamheten 2017 FÖRÄLDRAR
Träningen är kostnadsfri och leds i mångt och mycket av ideellt arbete likt allt övrigt inom Hökensås Golfklubbs verksamhet. Detta innebär att vi endast gör detta för att skapa en rolig och trivsam miljö för ditt barn så att de ska trivas på bästa sätt. Det är dock ditt ansvar som förälder att ansvara för ditt barn under träningarna samt att ha koll på regler och allmänna bestämmelser för Hökensås Golfklubbs verksamhet och följa de regler som finns kring våra träningar. Vi hoppas att ni kan vara med och stötta ert barn med er närvaro på plats så länge det går och barnet uppskattar er tid tillsammans inom idrotten. Eftersom vår verksamhet växer behöver vi fler föräldrar som kan ställa upp som ledare, det är ni som vet hur barnen vill ha det. Det finns inga krav om förkunskaper utan hoppas att ni vill engagera er ytterligare i era barns uppväxt.

9 Beskrivning Juniorverksamheten
Samtliga barn skall närvaro registrera sig vid ankomst till träningstillfälle För att få grönt kort via Hökensås juniorverksamhet krävs det att man genomgår de utlysta krav som HGK valt ut ur boken Golfäventyret. Exakta kriterier finns att hämta hos kansliet. Under 1 säsong skall alla deltagare ha haft chansen att få grönt kort genom träningstillfällena då träningen är uppbyggd på dessa övningar. Är man yngre eller inte har några förkunskaper och därmed börjar i Steg 1 tar det dock 2 år om man endast går via juniorträningen. Det går däremot att hinna med allt under en säsong om man tränar själv enligt det regelverk som finns här under, detta förutsatt att tränarna och Juniorkommittén godkänt detta. Golfäventyret styr juniorverksamheten mot grönt kort och är indelad i 2 steg: och halva 50 banan (för de allra minsta). 2. Halva 50 och 100 banan (för de lite äldre och som klarat av steg 1). Man måste också närvara på teorin som är delad i 2 steg: 1, golfregler. 2, vett och etikett samt information om Hökensås GK:s verksamhet. Dessa genomgångar hålls vid 2 tillfällen/år. Man måste närvara på minst 50% av träningstillfällena under 2 säsonger för att få grönt kort. Har man valt att bli tilldelad ett grönt kort men bryter golfträningen före 2 års närvaro i träningsgrupp blir man fakturerad gröna kortet kursens ordinarie avgift (3000kr). Alla barn/ungdomar får boken golfäventyret efter 4 träningar(vid förfrågan) för att själva kunna göra de uppdrag som krävs för att få grönt kort. Slutar man före 20 träningstillfällen ska boken återlämnas i bra skick till klubben. Återfinns inte boken debiteras man 250kr. Man kan även köpa boken för 250kr och kan själv bocka av övningarna i sin bok. Är man aktiv i juniorträningen har man möjlighet att spela med en medlem utan att själv vara medlem tills man har klarat grönt kort. Ett riktmärke är att man ska närvara på ca 75% av klubbens träningar, delta i steg 2 samt fråga Juniorkommittén om lov och registrering. Har man fått grönt kort måste man vara medlem för få att spela på banan.

10 Medlemskap Hökensås GK 2017
Juniorverksamheten Medlemskap Hökensås GK 2017 Juniormedlemskap 0-10 år 0kr/mån 0kr/år Juniormedlemskap år 83kr/mån 996kr/år Juniormedlemskap år 166kr/mån 1992kr/år

11 Vecka 26 Tisdag – Lördag 14:00 – 17:00
Sommarläger 2017 Vecka 26 Tisdag – Lördag 14:00 – 17:00

12 Beskrivning Juniorverksamheten
Målsättningar i antal Hökensås GK GOLFKUL 2018: 30 st 2019: 40 st 2020: 40 st GOLFÄVENTYRET 2018: 15 st 2019: 25 st 2020: 35 st GOLFSPEL 2018: 20 st 2019: 30 st 2020: 40 st GOLF HGK ELIT 2018: 5 st 2020: 8 st 2020: 15 st GOLFTJEJERNA 2018: 15 st 2019: 25 st 2020: 40 st TOTALT 2018: 85 st 2019: 128 st 2020: 160 st VISION 2018: 100 st 2019: 150 st 2020: 200 st Ledare 2018: 8 st 2019: 10 st 2020: 12 st


Ladda ner ppt "Föräldramöte 24:e Maj."

Liknande presentationer


Google-annonser