Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Energiklok Affärsrådgivning Ett verktyg för att skapa framtidens kostnadseffektiva, konkurrenskraftiga och energikloka företag. Startmöte 4 oktober.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Energiklok Affärsrådgivning Ett verktyg för att skapa framtidens kostnadseffektiva, konkurrenskraftiga och energikloka företag. Startmöte 4 oktober."— Presentationens avskrift:

1

2 Energiklok Affärsrådgivning Ett verktyg för att skapa framtidens kostnadseffektiva, konkurrenskraftiga och energikloka företag. Startmöte 4 oktober 13.00, Klostergatan 13, Uppsala

3

4 Energikloka företag helt enkelt!
Energieffektiva företag är kostnadseffektiva företag är konkurrenskraftiga företag är … Energikloka företag helt enkelt!

5 Energiklok Affärsrådgivning bygger på att med en förändring av befintliga strukturer som företag möter skapa en djupgående och långsiktig beteendeförändring hos framtidens företag när det gäller energibesparing och energieffektivisering och på så sätt skapa bättre förutsättningar för den kommunala energi- och klimatrådgivningen. Identifiera och utveckla metoder för att nå den potentiella energibesparingspotentialen hos små- och medelstora företag. Genom en förändring av befintliga strukturer som företag möter skapa en djupgående och långsiktig beteendeförändring hos framtidens små- och medelstora företag. Motivera mer än 400 företag att arbeta med energieffektivisering som ett verktyg för att sänka kostnader och bli mer konkurrenskraftiga. Ökad insikt bland småföretag, och andra relevanta aktörer i deras nätverk, om nödvändigheten av att minimera ”energiutsläpp” och minska energikostnader. Skapa en brygga mellan den energikloka affärsrådgivningen och den kommunala energi- och klimatrådgivningen.

6 Aktivitetsmål Beteendemål Effektmål
Skapa energieffektivare småföretag genom att infoga ett element av energieffektivisering- och energibesparingsråd i och utifrån affärsrådgivningssammanhang. Aktivitetsmål Analys attityder/beteenden Utveckla utbildning och metod Utbilda 40 personer Energiklok affärsrådgivning 400 företag 4 seminarier 1 workshop Beteendemål Energikloka affärsrådgivare Företag Samverkan mellan affärsrådgivare och EKR Effektmål Potentiell energibesparing på 30% per företag

7 Genomförande / Aktiviteter
Analys om småföretags attityder kring energieffektivisringsåtgärder, kopplat till chef- och ledningsbeteenden. Framtagande av metod och verktygslåda för energiklok affärsrådgivning. Framtagande av utbildning för Almis affärsrådgivare. Pilotutbildning i Uppsala Pilotinsatser Energiklok affärsrådgivning i Uppsala län med kontinuerlig kontakt, coaching och support från Energikontorets sida. Utvärdera och sammanställ resultat, Intervjuer med Utbildningsdeltagarna Telefonenkät till Företag som deltagit i energiklok affärsrådgivning. Färdigställande av paket för utbildning av affärsrådgivare. Färdigställande av metod och verktygslåda för en Energiklok affärsrådgivning. Genomför 3 utbildningar i Visby, Eskilstuna och Västerås Återkoppling genomförd av de lokala energi- och klimatrådgivarna. Genomför 4 regionala erfarenhetsseminarier. Genomför ett nationellt seminarium. Informationsspridning om projektet och aktiviteterna kommer att ske kontinuerligt under projektperioden. Utvärdering och slutrapportering. 4 Referensgruppsmöten. Inom ramen för den inledande analysen identifieras även om och på vilket sätt den kommunala energi- och klimatrådgivningen kan bidra till den faktiska affärsrådgivningen och dess genomförande utifrån projektets övergripande syften.

8


Ladda ner ppt "Energiklok Affärsrådgivning Ett verktyg för att skapa framtidens kostnadseffektiva, konkurrenskraftiga och energikloka företag. Startmöte 4 oktober."

Liknande presentationer


Google-annonser