Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Processtekniska Gymnasiet

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Processtekniska Gymnasiet"— Presentationens avskrift:

1 Processtekniska Gymnasiet
Teknikcollege i hela utbildningsystemet Yrkesvux Processteknik Anton Anderson

2 Skolans bakgrund Grundades 1996 som ett samarbete mellan Munkedals kommun och Arctic Paper Munkedals AB. En bredare marknad efter GY11. Industritekniska Programmet med inriktning Processteknik. 1-årig yrkesvux med inriktning Processteknik. Gymnasieutbildningen certifierad sen 2007 och yrkesvux sedan 2015.

3 Minskat intresse… Sviktande sök till gymnasieutbildningen.
Stort behov av utbildad och utvecklingsbar personal till industrin. En 1-årig yrkesvuxutbildning på 800p togs fram. Fler företag kontaktades.

4 Första året Marknadsföring med fokus på miljö, modern teknik och lön.
Utbildningen gavs både som Yrkesvux samt lärlingsbaserad. Yrkesvux med 8 veckors praktik fördelat på 2 perioder fungerade bäst. Inga krav på förkunskaper.

5 Andra året Utbildningen ges enbart som Yrkesvux
Nära att mista våra praktikplatser. Krav sätts för att få genomföra sin praktik. Praktiken blir en tydlig väg till en tillsvidareanställning. Fler företag erbjuder praktikplatser.

6 Tredje och fjärde året - idag
Antalet praktikplatser går från ett fast antal till att bli ett obegränsat antal. Vi byter ut Kemi 1 till Vatten och Processkemi för att tydligare knyta utbildningen till verkligheten. Utbildningen består 2015 av 13 kvinnor och 4 män. Utbildningen består 2016 av 7 kvinnor och 10 män. Av de tretton kvinnor som tog examen 2016 har idag nio tillsvidareanställningar inom processindustrin.

7 Framgångsfaktorer En utbildning bestående av bra sammansatta kurser med relevant material. En marknadsföring som tydligt visar fördelarna med att arbeta inom processindustrin. Stark koppling till företagen via studiebesök, praktik och i slutändan jobb. Företagen ser fördelarna med att anställa en vuxen. Krav på godkänd utbildning för att genomföra praktik. Förtroende från företagen.

8 Framtidsplaner Utöka samarbetet med företagen genom utbyte av kompetenser. Lärarnas kompetens höjs med företagens hjälp. Lärare går företagens internutbildningar. Lärarpraktik. Skolan bistår med riktade uppdragsutbildningar till företagen. Att företag med anställningsbehov tidigt knyter upp elever.

9 Processing the future…
Anton Anderson Processtekniska Gymnasiet Arctic Paper Munkedals AB


Ladda ner ppt "Processtekniska Gymnasiet"

Liknande presentationer


Google-annonser