Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fördelningsprinciper av träningstider utomhus och inomhus

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fördelningsprinciper av träningstider utomhus och inomhus"— Presentationens avskrift:

1 Fördelningsprinciper av träningstider utomhus och inomhus
Fördelningsprinciper av träningstider utomhus och inomhus. Vad gäller och varför? Stockholms Fotbollsförbund och Nacka Kommuns riktlinjer styr våra fördelningsprinciper.

2 1. Järla har ETT lag som är berättigat till 3 timmar på gräs. (herr)
2. Resterande lag har rätt till 1-3 timmar i veckan på GRUS. 3. Föreningen har fyra åldersgrupper i sanktan som är berättigade till helplan (på grus) (97-95)

3 Hur prioriterar Järla de träningstider föreningen får?
Vi får ju fler träningstimmar än 3 på konstgräset, vilka är dom timmar som herrlaget är berättigade till. Kommunen ”kvoterar” ut resterande timmar bland Nackas föreningar, baserat på antal lag i seriespel. Järlas prioritering: Titta på Förbund och kommuns 17 punktiga prioritetslista och betar av den. Underlag (gräs, konstgräs, grus) - åldersprioriterat. Klockslag - tidiga tider yngre lag, senare tider äldre lag Träningsyta, truppstorlek och ålder Delade ytor, vi försöker göra det möjligt för samarbete genom att lägga åldersgrupper ihop eller på tider efter varandra Antal tider – i enlighet med de rekommendationer som finns från förbund och i vår röda tråd Längd på träningspass – 1 timme plantid (finns undantag) -Träningsdagar – måndag – fredag, fredagkväll, lördag och söndag är låsta för matchspel.

4 Ni fyller själva i era önskemål för träning inför varje säsongsbyte.
Inför varje säsongsbyte skickar kansliet ut ett blankett där ni får fylla i era önskemål. Här står också prioritetsordningen. Önskemål 1 sommarsäsong: Konstgräs, helplan, kl 18-19, tisdagar och torsdagar Önskemål 1 vintersäsong: STOR hall, kl tisdagar och torsdagar Vi försöker i största möjliga mån att ta hänsyn till truppens storlek och ålder. Då fotbollen inte är, i kommunens ögon, en vinter/inomhussport är vi lågt prioriterade och får få tider i Stora hallar även om det i år är en stor skillnad mot tidigare år så har vi svårt att få alla att bli nöjda. Att bedriva en effektiv träning i en liten gymnastiksal kan ses som en omöjlighet men det finns ljusglimtar. Kom på vår inspirationsträning där Anna Laestadius Larsson kommer att hålla ett FotbollsWorkout-pass för att visa hur man kan träna teknik och kondition i en effektiv kombination på ett roligt och fartfyllt sätt på liten yta!

5 STATISTIK över antal timmar i inomhushallar 2010/2011 mot 2011/2012
Vintern 2010/2011 hade vi tider i stora och små hallar 17,5 timme i små hallar, Duvnäs Skola, Ektorp Skola, Järla Skola, Saltängen Skola 3 timmar och 45 minuter fast tid i stor hall + 2 timmar strötid i storhall som tillkom under vinterns gång. Tattby Sporthall, Tippen Sporthall, Björknäs Sporthall, Myrsjö Sporthall Vintern 2011/2012 har vi tider i stora och små hallar 19 timmar i små hallar, Duvnäs Skola, Ektorp Skola, Saltängen Skola 16 timmar och 45 minuter fast tid i stor hall. Björknäs Sporthall, Tattby Sporthall, Tippen Sporthall, Järla Sporthall, Fisksätra Sporthall Vi har alltså fått ökad inomhus tid med 1,5 timme i småhallar och 13 timmar i stora hallar!

6 Inomhusidrotter* har företräde i hallarna.
Fördelningsprinciper för fasta schemabokningar av tider i kommunägda sporthallar och gymnastiksalar. Generella principer Inomhusidrotter* har företräde i hallarna.  *Exempel på vedertagna inomhusidrotter är; basket, innebandy, cheerleading, handboll, gymnastik. Om det finns tider kvar när inomhusidrotter fått de tider de ansökt om, kan resterande tider fördelas till övriga idrotter. I regel är det större efterfrågan på träningstider än vad som är möjligt att fördela, därför gör kommunen en prioritering när tiderna fördelas.

7 Varför får vi inte spela matcher på gräset?
Förbundet har sin prioritetslista över vilka som spelar på gräs och grus. Den här listan är framtagen med underlag om hur många gräs, konstgräs och grusplaner vi har i Stockholms Distriktet. Vi får fler och fler konstgräsplaner vilket gör att förutsättningarna hela tiden blir bättre. När föreningen anmäler lag till Sankt Erikscupen så ansöker vi ALLTID om matchspel på konstgräs. Förbundet ska sedan pyssla ihop ett spelschema för lag och då gör dom det som funkar. 5 och 7-manna på grus, vips ut på de grusplaner som finns. Då är dom matcherna borta ur systemet. 11-manna på konstgräs/gräs, vips är de matcherna fördelade i systemet. Men varför står konstgräset tomt när vi spelar på grusplanen? Under en säsong händer det mycket, lag flyttar sina matcher för att det är matchkrockar, lag drar sig ur serierna, det här gör att det helt plötsligt kan bli en lucka i spelschemat på en plan som vanligtvis är fullbokad. Att flytta en grusmatch till konstgräset är ju ett fantastiskt lyft för matchen men kräver också resurser. Idag kostar en matchflytt som görs utanför giltig period 100,- kronor och om ändringen görs senare än 8 dagar före match 500,- kronor. Detta är kostnader som föreningen inte står för utan det blir lagkassans kostnad.


Ladda ner ppt "Fördelningsprinciper av träningstider utomhus och inomhus"

Liknande presentationer


Google-annonser