Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Föräldramöte 2016-12-05 Sollentuna FK Norrviken Pojkar 2004.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Föräldramöte 2016-12-05 Sollentuna FK Norrviken Pojkar 2004."— Presentationens avskrift:

1 Föräldramöte Sollentuna FK Norrviken Pojkar 2004

2 Agenda Välkomna till P04 Norrviken ! Reflektion verksamhetsåret 2016
Mål verksamhetsplanen 2016 Tränarna har ordet Verksamhetsplan 2017 Målsättning och krav med verksamheten 2017 Kalender 2017 Ledare & Övriga funktioner 2017 Föräldrarollen Marknadsaktiviter Ekonomi Lagavgift och klubbavgift Övriga avgifter Utrustning Kostråd Övriga frågor/synpunkter

3 Välkomna till P04 - Norrviken
Alexander Akkari med familj William Granqvist med familj Kalle Larsson med familj Gustav Lindskog med famillj

4 Reflektion verksamhetsåret 2016
Vad är er reflektion över det gångna verksamhetsåret? Har killarna framfört något som vi inom ledningen bör känna till? Generell feedback?

5 Mål verksamhetsplanen 2016
Utfall: 3 träningstillfällen per vecka Vi tränade merparten av säsongen 3 gånger/vecka Träningsläger med övernattning Hela gruppen var i Iggesund mars Utökning av gruppen så att vi kan anmäla två lag i seriespel Vi har varit 25 spelare under säsong. Vilket möjliggjort att vi har haft få spelare som dubblerat under säsong. Samtliga skall få spela minst en match per vecka i seriespel förutsatt att man tränat De som tränat 2 ggr per vecka under säsong har fått spela match. Intention är att samtliga spelare skall spela lika mycket cuper och matcher under året. Alla har fått lika många kallelser till cuper samt träningsmatcher under säsong Vi ska nivåindela gruppen till vissa cuper som vi deltar på samt att vi i vissa blandar. Vi har spelat både svårcuper,medelcuper samt blandcuper under säsong.

6 Mål verksamhetsplanen 2016
Utfall: Besöka en allsvenskmatch i fotboll Vi var och såg Djurgårdens herrlag samt även Sveriges landslag på Friendsarena Gemensam årsavslutning med prisutdelning Gemensam avslutning på Sollentuna Bowling med prisutdelning Vi ska fortsätta träning hos Ultimate Performance Träning genomfördes under dec-april tillsammans med P04 Viby Vi planerar att spela minst 5 externa cuper utöver deltagande i S:t Erikscupen Vi spelade 9 cuper under spelåret Att varje spelare utvecklas individuellt, samt att vi utvecklas som lag Vi har gjort stora framsteg genom hela gruppen. Cupsegrarna samt semifinal plats i oktoberpokalen i oktober är ett bra kvitto på det. Samhörighet och laganda Vi har fortfarande en del kvar att jobba på detta men tar små steg hela tiden mot att bli bättre. Vi ska genomföra något som genererar pengar till vår verksamhet Vi har deltagit i spring för livet, sålt bingolotter,delikatesskungen.

7 Tränarna har ordet Verksamhetsåret 2017 Ambition:
Motstånd på alla nivåer Ökad individuell utveckling av spelarna Bra förutsättningar för spelare med höga ambitioner Anpassade träningar för maximal utveckling av spelare/lag Förberedande för 11-manna spel Fokusering på: Passningsspel och passningstempo Omställningar i anfallsspel och försvarsspel. Spelförståelse för individer, lagdelar, lag Skadeförebyggande träning Samhörighet - Fairplay

8 Tränarna har ordet Träningsupplägg 2017
Tre pass i veckan för samtliga spelare . Samtliga träningar bygger på hög intensitet och spelarna förväntas vara väl förberedda. Fortsätta jobba med få bolltouch och snabbt spel Vi kommer att nivåindela träningsgruppen under verksamhetsåret. - ger rätt förutsättningar utifrån den nivå spelaren befinner sig på i nuläget vilket gynnar den personliga spelarutvecklingen. - utförs både vid träning och matchtillfällen. - bedöms med ”ögonblicksbilder” kontinuerligt under året, dvs full rörlighet beroende på den personliga utvecklingen. - gruppen tränar gemensamt och får samma förutsättningar under träning. OBS! Nivåindelning handlar inte om ”petningar” vilket ibland missförstås och förstoras upp av spelare och föräldrar. Det är viktigt att vi tillsammans hjälps åt med att motverka denna press på spelarna. Vi som tränare ser alla spelare som del av samma lag men att man utvecklas i olika takt. Olikheter finns givetvis baserat på spelarnas ambitionsnivåer men en stor del baseras på den fysiska utvecklingskurvan i så här låga åldrar. Att ha mycket boll och vara delaktig i såväl match som träning är betydligt viktigare för utvecklingen än vilka man för tillfället spelar med under övning/match.

9 Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsåret pågår från 9 januari tom 1 december 2017 Sommaruppehållet är mellan perioden 3 juli tom prel 6 augusti Vi tränar minst tre tillfällen per vecka under hela verksamhetsåret, vissa perioder kan vi komma att minska/utöka träningsmängden. Gemensamt träningsläger i Iggesund 17 – 19 mars. 2 Sommarcuper(Hudikcup & DalecarliaCup) 9-manna(16-18 Juni & 30 Juni – 2 Juli) Vi utökar träningsgruppen till 30 spelare. Vi kommer att deltaga med tre lag i S:t Erikscupen, Div 2(Svår), Div 3(Medel – Tillsammans med P04 Silvedal), Div.4(Medel/lätt).Vi kommer att spela 9-mannaspel med hela träningsgruppen. Vi kommer inte att stationera spelare på de olika nivåerna. Den individuella utvecklingen och mognaden kommer att styra var man spelar. Vi kommer att bemanna föreningens Akademigrupp med det antal spelare som klubben efterfrågar och då efter klubbens gällande urvalsmetod och regelverk. Klubben kommer kalla till ”Akademimatcher” varje fredag, spelare som är aktuella kommer få kallelse från ansvariga för akademin. Vi kommer ev. att åka på utvalda turneringar med delar av gruppen under året. Då framförallt i 9-manna.

10 Verksamhetsplan 2017 Vi kommer att åka på gemensamma läger och cuper samt att vi även kommer att åka med bara en grupp till vissa arrangemang. Vi försöker finna både matcher och cuper så att de harmoniserar samtliga i gruppen så att alla får den utmaning de efterfrågar. Vid vissa utvalda tillfällen deltar vi med de som ”just nu” bedöms som mogna för sin respektive utmaning/utveckling. Motsvarande får övriga gruppen åka på lämplig cup. Prestationsmål är viktigare än resultatmål, dvs det är viktigast att spelarutvecklingen prioriteras. Kalendern fylls på kontinuerligt

11 Mål verksamhetsplanen 2017
Utfall: 3 träningstillfällen per vecka Träningsläger med övernattning Utökning av gruppen så att vi kan anmäla tre lag i seriespel Samtliga skall få spela minst en match per vecka i seriespel förutsatt att man tränat 1ggr/vecka och är hel och frisk. Intention är att samtliga spelare skall spela lika mycket cuper och matcher under året. Vi ska nivåindela gruppen till vissa cuper som vi deltar på samt att vi i vissa blandar.

12 Mål verksamhetsplanen 2017
Utfall: Besöka en allsvensk/landskap i fotboll Gemensam årsavslutning med prisutdelning Vi ska fortsätta träning hos Ultimate Performance denna gång i egen regi Vi planerar att spela minst 7 externa cuper utöver deltagande i S:t Erikscupen Att varje spelare utvecklas individuellt, samt att vi utvecklas som lag Samhörighet och laganda Vi ska genomföra något som genererar pengar till vår verksamhet Utveckla/förbereda gruppen så att de är redo för 11-manna spel 2018.

13 Kalender 2017 Kalender 2017 Januari Spelar Kickoff, social aktivitet
Inomhusträningar ST-Cupen Träningar Kungsängens IP Februari Cup/träningsmatcher Mars Extern cup (S,M,Blandat) Träningsläger Iggesund (hela gruppen) Träningsmatcher April Cup(S,M,Blandat) S:t Erikscupen Maj Egen cup Juni Kalender 2017 Juli Sommarcuper(2 cuper separata tillfällen) Semester och individuell träning Augusti S:t Erikscupen September Oktober Externa Cuper (S,M,Blandat) Oktoberpokalen November Träningsmatcher December Träningsuppehåll

14 Målsättning och regler med verksamheten 2017
Truppen: Träningsgruppen kommer att vara spelare Regler i samband med träning: Förväntan är ca 80% närvaro – frånvaroanmälan sker till huvudansvarig tränare. Var fokuserad på träningen och visa respekt för dina lagkamrater och dina ledare. Kom rätt klädd ! Kläder efter väder ! Nolltolerans för störningar gäller – kom i tid och var klar vid träningsstart. Stötta varandra och var positiva, spela med hjärtat INGA kallelser går ut till träning 2017, alla förväntas delta, vid förhinder meddela tränare på SMS eller mail. Regler för att bli uttagen till match: Besvara kallelser i tid. Inget svar innebär inget deltagande!!!! ”Regler i samband med träning” är det ledarna utgår ifrån i uttagningar till match: Träningsnärvaro, fokus och respekt väger tungt!!!

15 Målsättning och regler med verksamheten 2017
Fotbollsmässigt: Att genom regelbunden teknikträning utveckla varje enskild spelares tekniska färdigheter. Spelarna ska lära sig och förstå grunderna i anfalls- respektive försvarsspel. Vi kommer att nivåanpassa verksamheten så att samtliga spelare kan utvecklas på bästa sätt. Detta gäller både på matcher och träningar. Regelbunden målvaktsträning (målvakterna skall prioritera detta före lagträning) Socialt: Samhörighet och laganda (gruppstärkande aktiviteter) Att vid alla matcher och träningar där det är möjligt och där det begärs av tränarna byta om på plats före och efter. Förstå innebörden av ömsesidig (spelare – spelare – instruktör) respekt Lagmässigt: Öka lagkänslan ytterligare – ” en för alla – alla för en ” Förstå sin egen och de andra spelarnas roller Frånvaro till träning och match skall meddelas till tränare Fortsatt hög närvaro på samtliga spelare Genomföra utvecklingssamtal med spelarna löpande under verksamhetsåret med start under träningsläger.

16 Ledare 2017 Övriga funktioner Niclas Rasck, Huvudtränare
Roger Holmström, Tränare Mike Lahtela, Tränare Magnus Eriksson, Tränare Mats Akkari, Tränare Jessica Ljunglöf, Lagledare/Ekonomi Niklas Österman, Sportchef Övriga funktioner Göran Stolpe, Foto&Webb Johan Sandberg, Ansvarig Spring för livet, Alltiallo Nina Marklund – Kommer med förslag för Inkomst bringande aktiviteter

17 Föräldrarollen Alltid viktig ! – Stöttande och supporterande. Utan er klarar vi inte detta !! Vi bemannar med bollkallar (spelarna) – under utvald match av föreningen. Estimatet är att detta kommer att ske vid 1 tillfälle antingen vår eller höst. Sponsorer till Spring för livet !

18 Marknadsaktiviteter/Intäktsgenererande aktiviteter
Förslag på inkomstbringade aktiviteter ? Har vi någon som kan tänka sig att sponsra laget med material ?

19 Ekonomi Vi har en ekonomi i balans. Vi har dragit in en del pengar till lagkassan under 2016 i form av Spring för livet, bingolotter samt sålt delikatesser från delikatesskungen. Vi har också haft mer utgifter än föregående år då vi har rabatterat sommarcupen och belastat lagkontot med tränares kostnader både på sommarcup samt träningsläger. Återbäringen från Delikatesskungen beräknar vi kunna använda för att rabattera träingsläger 2017.

20 Lagavgift och klubbavgift
Lagavgift verksamhetsåret 2017 1750:-/per spelare 875:- betalas in senast den 31 Januari 2016 875:- betalas in senast den 25 Juni 2016 till lagkontot Självklart är det ok att betala in hela avgiften på en gång. Lagavgiften finansierar cuper, lagarrangemang, tränares boende på cuper och träningsläger,externa träningstider samt utrustning och andra diverse utlägg. Avgift från Sollentuna FK Spelaravgift, 2000:- (2016 års avgift, kan ändras efter styrelsemöte) Medlemsavgift, 100:- Swedbank (lagkassa) Kontonummer: – (Ange namn på barn)

21 Övriga avgifter Träningsläger Iggesund
Kostnaden inte fasttälld ännu då vi inte fått offert samt rabatt inte bestämd. Ultimate Performance träning Kostnaden är 700 kr/spelare för 10ggr.(20 spelare) Tränar och ledarkostnader Kostnaden för ledare fördelas på samtliga deltagande spelare för att åstadkomma en subvention. Tas från lagkontot av insamlade medel. Deltagande på nationella cuper och liknande arrangemang När vi deltager på utvalda nationella arrangemang där inte hela gruppen deltager så kommer inte lagkassan att belastas med denna kostnad. Den totala kostnaden för aktiviteten fördelas på de som kallas till respektive aktivitet. Helt i enlighet hur vi hanterade resor/Cuper under verksamhetsåret 2016. Skulle laget upphöra så fördelas de pengar som finns i lagkassan till spelarna. Slutar en spelare under ett verksamhetsår återbetalas inga avgifter, dessa tillfaller lagkassan. Undantag kan göras (endast med lagavgiften) om spelare väljer att flytta till en annan kommun eller annan del av landet som inte går att påverka. I övrigt kan ingen enskild spelare eller ledare göra anspråk på de likvida medel som finns, dessa tillfaller alltid laget och regleras enligt ovan.

22 Utrustning Vi vill att spelarna tränar och spelar matcher i klubbens kläder/färger En spelare skall som minimum ha följande utrustning SFK-träningsoverall Vit eller svart träningströja Svarta Shorts+svarta strumpor Svart underställ SFK/svart – mössa Vi tränar aldrig i något annat än den utrustning som finns i var tid gällande profilsortiment. Beställningar av kläder administreras av Niklas vid behov. Ny kollekton 2017, priser klara i dec/jan. Ledarkläder är i enlighet med klubbens profilsortiment och beställs vid behov.

23 Slutord 2017 kommer innebära att gruppen kommer att spela och träna under individ anpassade förhållanden, samt att delar av gruppen i matchspel kommer att spela mot utmanande motstånd. Ledarna har efter övervägande beslutat att för delar av gruppen försöka hitta tillbaka till ett spel som alla känner sig trygg med, där motstånd ibland kan vara lite lättare, allt för att skapa ”Eget spel” istället för att ”jaga” boll. Andra delar av gruppen kommer konsekvent att möta tufft motstånd både i sanktan,träningsmatcher samt cuper. Vi kommer även inleda ett samarbete med P04 Syd i matchspel på alla nivåer. Det gör att vi fortsatt konsekvent kommer kunna utmana hela gruppen med spel mot tufft motstånd. Den korta summeringen innebär därför: Mer kvalitativa träningar och matcher mot lag med samma ambitioner som vi själva Fortsatt höga krav på insats av ledare inom laget Spelarna förväntas planera vardagen mer. Läxor och skola går först ! Vila och energi är oerhört viktigt ! Många spelare kommer spela 2 matcher/vecka.

24 Kostråd Diskutera !

25 Övriga frågor/synpunkter
Försäljning av produkter/aktiviteter Fairplay Anmälan till arrangemang(Ett JA är ett JA) !


Ladda ner ppt "Föräldramöte 2016-12-05 Sollentuna FK Norrviken Pojkar 2004."

Liknande presentationer


Google-annonser