Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Inloggning, startsida i Co-Driver samt utloggning Panel-PC

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Inloggning, startsida i Co-Driver samt utloggning Panel-PC"— Presentationens avskrift:

1 Inloggning, startsida i Co-Driver samt utloggning Panel-PC
Co-Driver 3.0, version 1.0

2 Inloggning OBS! Om man har ställt in tjänsten Anonym användare, så har inloggningen ett modernare utseende för den ”vanlige” användaren (föraren). Det är också möjligt att stänga av/slå på displayen på inloggningssidorna. En s k anonym användare loggar in automatiskt när panel-PC:n startas, om man har inställningen Anonym användare. När den ”vanlige” användaren (föraren) loggar in, så loggas den anonyma användaren automatiskt ut. Om föraren loggar ut, så loggas den anonyma användaren automatiskt in igen. Den anonyma användaren gör det möjligt att alltid få information från fordonet även om föraren inte loggar in t ex tillfällig personal.

3 Inloggning Knappa in ditt användarnummer direkt på skärmen.
Tryck sedan på Klar. Om du råkar skriva fel, tryck på Fel och skriv in numret igen.

4 Inloggning Knappa in ditt lösenord direkt på skärmen. Varje siffra ger en stjärna. Tryck sedan på Klar. Om du råkar skriva fel, tryck på Fel och skriv in numret igen.

5 Inloggning* * Annat utseende på inloggningen för användaren, när tjänsten Anonym användare är aktiverad. Knappa in ditt användarnummer direkt på skärmen. Tryck sedan på OK. Om du råkar skriva fel, tryck på Fel och skriv in numret igen. Om du vill slå av skärmen (displayen), tryck på knappen Skärm av. Datorn kommer fortfarande att vara påslagen. När du sedan vill slå på skärmen (displayen) igen, tryck var som helst på skärmen för att slå på skärmen.

6 Inloggning* * Annat utseende på inloggningen för användaren, när tjänsten Anonym användare är aktiverad. Knappa in ditt lösenord direkt på skärmen. Varje siffra ger en stjärna. Tryck sedan på Klar. Om du råkar skriva fel, tryck på Fel och skriv in numret igen. Om du vill slå av skärmen (displayen), tryck på knappen Skärm av. Datorn kommer fortfarande att vara påslagen. När du sedan vill slå på skärmen (displayen) igen, tryck var som helst på skärmen för att slå på skärmen.

7 Co-Driver Inloggning och start
Vid inloggning kommer Co-Driver att startas. Samtidigt startas flera olika moduler beroende på valt tjänsteinnehåll. Detta tar sekunder. Exemplet visar att 28 moduler har startats av totalt 28 moduler.

8 Checklista Vid inloggning kommer du att få följande fråga:
Är fordonet kontrollerat? Välj ett av alternativen: Ja – inget att rapportera Välj detta om du har kontrollerat fordonet och inte hittat några fel. Denna åtgärd kommer att öppna Co-Drivers startsida. Nej Välj detta om du inte har kontrollerat fordonet. Denna åtgärd kommer att öppna Co-Drivers startsida. Checklista Välj detta om du ar ett fel att rapportera. Denna åtgärd öppnar det första steget i checklistan.

9 Checklista Om du valde “Checklista”, kommer du att navigera genom 8 steg: Motor, drivlina, axlar Lampor, speglar, vindruta Utsida hytt Insida hytt Flak/släp Elsystem Däck och skärmar Luft och bromsar Om du inte har något att rapportera, tryck OK. Om du vill rapportera ett fel, tryck Fel.

10 Checklista När du valt alternativet Fel kommer du att kunna välja mer specifikt var felet är i aktuellt undersystem/underarea genom att trycka på en av knapparna i listan. Om du inte kan hitta aktuellt undersystem/underområde, välj Övrigt längst ner i listan.

11 Checklista Du har sedan möjlighet att lägga till en kommentar.
Tryck på OK-knappen för att avsluta och gå vidare.

12 Checklista Du kan alltid öppna checklistan genom att välja Checklista i startmenyn. Öppna checklistan när du t ex vill rapportera något som händer under dagen.

13 Co-Driver Startsida Efter inloggning kommer du till startsidan.
Under Användare kan du se vilken förare som är inloggad just nu. Under Fordon kan du se fordonets identitet. Tryck på knappen Startmeny för att öppna startmenyn med de tjänster som finns i Co-Driver.

14 Co-Driver Fordonskoppling
Ikonen med lastbilen visar om datorn har kontakt med fordonets elektriska system (CAN). Om datorn inte får kontakt med fordonet visas en överkryssad symbol.

15 Co-Driver GPS Ikonen med satelliten visar om du har GPS- mottagning.
Om datorn inte får GPS-mottagning visas en överkryssad symbol.

16 Co-Driver GSM Ikonen med masten visar om du har GSM-uppkoppling.
Om datorn inte har GSM- uppkoppling visas en överkryssad symbol.

17 Co-Driver Felsökning Statusikon: Överkryssad lastbil
Status: Koppling till fordonsdata saknas Om fordonets identitet visas i fältet Fordon på Co-Drivers startsida: Ingen kördata registreras Om fordonets identitet inte visas i fältet Fordon på Co-Drivers startsida. Istället visas 3 streck (- - -): Tjänsterna Order och Bränsle är inte tillgängliga Orsak: Tändningen är inte påslagen Trasig säkring Mjukvaran i datorn har ”hängt sig” Åtgärd: Slå på tändningen Kontrollera säkringar Starta om datorn Bryt huvudströmmen

18 Co-Driver Felsökning Statusikon: Överkryssad satellit
Status: GPS-mottagning saknas Ingen position registreras för den aktuella tidpunkten Navigation fungerar inte Orsak: Tändningen är inte påslagen Fordonet står ”i skugga” för satellitsignal Trasig säkring Mjukvaran i datorn har ”hängt sig” Åtgärd: Slå på tändningen Flytta fordonet för att få kontakt med satellitsignal Kontrollera säkringar Starta om datorn

19 Co-Driver Felsökning Statusikon: Överkryssad mast
Status: GSM-uppkoppling saknas Inga ordrar når datorn Datorn kan inte skicka statusändringar Inga meddelanden kan skickas eller tas emot Orsak: Fordonet befinner sig utanför täckning eller driftstörningar hos operatören Mjukvaran i datorn har ”hängt sig” PIN-kodsbegäran är påslagen på SIM-kortet eller abonnemanget hos operatören är ändrat Åtgärd: Kontrollera om fordonet befinner sig utanför täckning Starta om datorn Ta ut SIM-kortet och sätt i det i en vanlig mobil. Kontrollera att SIM-kortet inte begär PIN-kod och att operatörens namn visas i displayen.

20 Utloggning Det sista du skall göra innan du avslutar ditt pass är att logga ut. Tryck på Logga ut i Startmenyn. Tips! Om du inte hittar Logga ut i Startmenyn, tryck på Växla vy-knappen som växlar till nästa sida i Startmenyn.

21 Utloggning Välj ett av alternativen:
Logga ut - loggar ut dig från Co-Driver, men stänger inte av datorn. En s k anonym användare loggar istället in på Co-Driver (vid inställningen anonym användare). Avbryt – avbryter utloggningen och återgår till startsidan i Co-Driver.

22 Stänga av dator Utloggning:
När användaren loggar ut, stängs inte datorn av. Inloggningssidan kommer att visas när användaren är utloggad. Istället loggar en anonym användare in (om inställningen anonym användare är aktiverad). När fordonet stängs av (tändning av) stängs datorn av efter 4 timmar. Tidsspannet för avstängning är konfigurerbart. Inställningar: I Inställningar (Inställningar->System) har man systemalternativen att starta om eller stänga av datorn. Det är konfigurerbart om användaren ska ha möjlighet att stänga av datorn. Om du behöver starta om datorn eller stänga av datorn - t ex vid en nedladdning av uppdateringar eller om något oväntat sker: Tryck på Starta om datorn-knappen eller Stäng av datorn-knappen — beroende på vad du vill göra.


Ladda ner ppt "Inloggning, startsida i Co-Driver samt utloggning Panel-PC"

Liknande presentationer


Google-annonser