Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vetlanda Kommun Vård och omsorgsförvaltning Funktionshinderomsorgen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vetlanda Kommun Vård och omsorgsförvaltning Funktionshinderomsorgen"— Presentationens avskrift:

1 Vetlanda Kommun Vård och omsorgsförvaltning Funktionshinderomsorgen
Case Vetlanda Kommun Vård och omsorgsförvaltning Funktionshinderomsorgen Ledarutveckling över gränserna Fanny Lampert, Viktoria Franzén, Louise W Lockström /11-16

2 Uppdrag Målet med caset är att skapa ett bra underlag för vidare diskussion till workshop som ska arrangeras med syfte att tydliggöra de olika professionernas roller samt förslag på förbättringar och ett ”önskat läge” inom funktionshinderomsorgen.

3 Metod Intervju med två sjuksköterskor, två biståndshandläggare samt en områdeschef

4 Vad har du för förväntningar på dag två?
Frågeställningar:   Vad är dina reflektioner från första workshopen? Vad anser du att det finns för olika förbättringsområden för de områden som kom fram på första workshopen - Kommunikation , Vårdplanering, Dokumentation?    Är det något område som saknas som du vill ska komma upp till diskussion?  Vad har du för förväntningar på dag två?    På vilket sätt vill du arbeta vidare med dessa diskussionsfrågor och vad vill du att det ska resultera i?

5 Vad är dina reflektioner från första workshopen
Vad är dina reflektioner från första workshopen? Personalen var positiva efter första workshopen. De upplevde att de fått en överblick över hela verksamheten och att yrkesrollerna blev tydligare. De tyckte att det var bra att träffas att få en bild av alla. Det fanns förhoppningar om att bli ett team över gränserna. Alla vill att detta ska leda till fortsatt utveckling och inte rinna ut ur sanden. Flera tyckte att det fortfarande var oklart kring av yrkesrollerna - arbetsterapeut, sjukgymnast, boendepedagog

6 Vad anser du att det finns för olika förbättringar för de områden som kom fram på första workshopen - Kommunikation , Vårdplanering, Dokumentation? Alla ansåg att all personal ska ha tillgång till Procapita samt att de som använder det idag ska bli bättre på att uppdatera. Bättre kommunikation mellan sjukhus/landstinget och kommun vid hemgång. Upprätta rutiner. Det saknas egna rutiner vid hemgång, inflyttning, ny brukare/kund. Man tittar ofta på äldreomsorgens rutiner och de passar inte alltid med funktionshinderomsorgen.

7   Är det något område som saknas som du vill ska komma upp till diskussion? 
Det är viktigt att skilja på funktionshinderomsorgen och äldreomsorgen. Det finns ett behov att samverka mellan professionerna. Regelbunden information om vad som händer i de olika verksamheterna. Att funktionshinderomsorgen ska ha gemensamma mål.

8 Vad har du för förväntningar på dag två? Vidareutveckla förbättringsområdena genom att lämna det gamla och ha fokus på framtiden Känna att man är ett team Jobba med konkreta frågeställningar Få ytterligare klarhet i yrkesrollerna (vem gör vad?)

9 På vilket sätt vill du arbeta vidare med dessa diskussionsfrågor och vad vill du att det ska resultera i? Jobba med flera case med olika professioner i smågrupper Ta fram gemensamma mål för funktionshinderomsorgen Arbeta fram rutiner Ha återkommande träffar

10 Förslag på Workshops: Diskutera förbättringsområdena i smågrupper
Jobba med olika case med flera professioner i smågrupper och göra en processbeskrivning Ta fram gemensamma mål för funktionshinderomsorgen Arbeta fram och synliggöra rutiner Hitta en plan hur samverkan kan öka Förbättra användandet av Procapita

11 Övrigt som framkommit:
Funktionshinderomsorgen känner sig åsidosatt gentemot äldreomsorgen. Ta del av ny forskning, ex. djurterapi, taktil beröring. För mycket fokus på fysisk hälsa och att den psykiska hälsan glöms bort. Ha en gemensam utbildningsplattform.


Ladda ner ppt "Vetlanda Kommun Vård och omsorgsförvaltning Funktionshinderomsorgen"

Liknande presentationer


Google-annonser