Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

TILLGÅNGAR (Besöksmål/platser)

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "TILLGÅNGAR (Besöksmål/platser)"— Presentationens avskrift:

1

2 TILLGÅNGAR (Besöksmål/platser)
Rademachersmedjorna, Munktellstaden, Sundbyholm, Parken Zoo, Torshälla FÖRDELAR Kultur & Upplevelser

3 TILLGÅNGAR (Georgrafiskt)
Eskilstunaån, Mälaren & Hjälmaren, Bra kommunikationer, Läget i Mälardalen & Stockholm FÖRDELAR Vatten & naturskönt, Nära till "allt", En del av Stockholmsregionen

4 TILLGÅNGAR (Näringsliv/Akademi)
Unika Industrihistoriska miljöer, Många innovativa företag, Globala framgångsrika företag, Logistikcentra, Mälardalens Högskola, FÖRDELAR Uppfinningsrikedom, Kompetens inom innovation och tillverkningsindustri, Utveckling

5 TILLGÅNGAR (Idrott/Kultur/Rekreation)
Friluftsområden, Stort föreningsliv & aktiva studieförbund, Framgångsrik idrott, Eskilstuna Guif, United och Smederna, Kent & ett aktivt musikliv FÖRDELAR Aktiviteter & Engagemang

6 TILLGÅNGAR (Hållbarhet)
Miljöarbete & rättvis handel, Springpride, Jämställdhetsarbete, Hela världen bor i Eskilstuna FÖRDELAR Miljökompetens, Hållbarhet, Mångfald

7 ESKILSTUNA?

8 VI ÄR EN INDUSTRISTAD VI ÄR MILJÖSMARTA VI ÄR DRIVANDE OCH HAR FRAMÅTANDA

9 EN AV VÄRLDENS MEST MILJÖSMARTA INDUSTRISTÄDER
Varumärkeslöftet

10 VI DRIVER UTVECKLINGEN
VI VÄNTAR INTE VI GÖR EVOLUTION VARJE DAG

11

12 *Vi är en snabbväxande miljösmart industristad med musik och idrott i vårt DNA. Vi leder utvecklingen mot framtidens hållbara städer och industrier genom innovationer och nydanande miljösatsningar. Vi väntar inte på att något ska hända. Vi gör evolution. 

13

14 INDUSTRIEVOLUTION* ESKILSTUNA GÖR
Eskilstuna har ett stolt industriarv som lever kvar i form av vackra industrihistoriska byggnader och modern tillverkningsindustri. Här tillverkas alltifrån bordtennisracketar och avancerade styrsystem för fordonsindustrin till handsmidda kirurgiska instrument och rörsystem för bevattning av brännheta öknar. Vi kallar det IndustriEvolution.

15

16 INNOVATIONSEVOLUTION*
ESKILSTUNA GÖR INNOVATIONSEVOLUTION* Uppfinningar som förändrat världens industrier har i århundranden utvecklats i Eskilstuna. Så det är ingen tillfällighet att vi idag utvecklar alltifrån system som kan rena vatten för miljontals människor till världens mest miljösmarta hjullastare. Vi kallar det InnovationsEvolution.

17

18 MUSIKEVOLUTION* ESKILSTUNA GÖR
Det är ingen slump att Kent och Tikkle Me kommer från Eskilstuna eller att vi varit såväl Årets popstad som Årets jazzstad. Vi har Sveriges äldsta musikskola och vi har utvecklat ett av Europas största musikhus med 70 replokaler där det verkar över 100 band. Vi kallar det MusikEvolution.

19

20 IDROTTSEVOLUTION* ESKILSTUNA GÖR
Ur Eskilstunas mångåriga industrihistoria har det växt fram en stark förenings- och idrottstradition med stor bredd som skapat flera elitföreningar inom sporter som handboll, fotboll, speedway och gymnastik. Det är därför ingen tillfällighet att vi även arrangerar stora idrottsevenemang på nationell och internationell nivå. Vi kallar det IdrottsEvolution.

21

22 MILJÖEVOLUTION* ESKILSTUNA GÖR
Eskilstuna driver miljöarbetet längre än de flesta andra städer och är en förebild internationellt. Här finns världens mest avancerade optiska sopsortering. Vi leder utvecklingen av energieffektiva städer i Europa. Vi har Sveriges största anlagda våtmark som renar avloppsvatten och dessutom är ett naturskönt rekreationsområde. Vi kallar det MiljöEvolution.

23

24 HÅLLBAREVOLUTION* ESKILSTUNA GÖR
Vi har gett oss tusan på att vi bättre än någon annan kan utveckla en hållbar stad. Det är därför ingen tillfällighet att vårt jämställdhetsarbete och våra flyktingguider är föredömen för andra eller att vi serverar KRAV-certifierad mat och arrangerar sedan 2007 en av Sveriges första lokala HBTQ-festivaler. Vi kallar det HållbarEvolution.

25 KONCEPT MED MÅNGA ANSIKTEN

26 INDUSTRIEVOLUTION*

27 INNOVATIONSEVOLUTION*

28 MILJÖEVOLUTION*

29 HÅLLBAREVOLUTION*

30 MUSIKEVOLUTION*

31 IDROTTSEVOLUTION*

32 ÅRBYEVOLUTION*

33 SMÅSTADSEVOLUTION* Torshälla gör SmåstadsEvolution

34 BOSTADSEVOLUTION*

35 VARDAGSEVOLUTION*

36 KULTUREVOLUTION*

37 BESÖKSEVOLUTION*


Ladda ner ppt "TILLGÅNGAR (Besöksmål/platser)"

Liknande presentationer


Google-annonser