Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kvalitetsenkät inom grundläggande utbildning 2017 Braheskolan och Cygnaeus skola S:t Olofskolan Sirkkala och Sirkkalabackens skola.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kvalitetsenkät inom grundläggande utbildning 2017 Braheskolan och Cygnaeus skola S:t Olofskolan Sirkkala och Sirkkalabackens skola."— Presentationens avskrift:

1 Kvalitetsenkät inom grundläggande utbildning 2017 Braheskolan och Cygnaeus skola S:t Olofskolan Sirkkala och Sirkkalabackens skola

2 Enkätens bakgrundsfaktorer
1. Enkätens bakgrundsfaktorer

3 De som besvarat enkäten
De som svarade på enkäten gällande svenskspråkig grundläggande utbildning var sammanlagt 965 personer. Grupp Antal som svarat / sve % sve Antal som svarat / Åbo Åbo Personal 75 58 907 66 Vårdnadshavare 202 19 2535 27 Årskurs 1.-4. 342 70 4195 Årskurs 5.-9. 346 60 5062 Tillsammans 965 43 12 699 51

4 2. Enkätens resultat

5

6 Har eleverna i åk 5-9 möjlighet att påverka?

7

8 Upplever personalen att det är större brist på resurser än övriga grupper?

9

10

11

12

13

14 TOP5 Personal, alla påståenden, skala 1- 4
Plus Minus I arbetet i vår skola är det centralt att uppmuntra eleven att vara aktiv. 3,84 I arbetet i vår skola är det centralt att utveckla mångsidig kompetens. 3,67 Jag förstår läroplanens betydelse för mitt arbete. 3,62 Jag förstår läsårsplanens betydelse för mitt arbete. 3,62 Elevkårens styrelse är aktiv. 3,58 Vårdnadshavarna deltar i skolans arbete med läsårsplanen. 2,12 Vårdnadshavarna deltar i skolans arbete med läroplanen. 2,39 Eleverna deltar i skolans arbete med läsårplanen. 2,47 Eleverna deltar i planeringen av skolans klubbverksamhet. 2,49 Gruppstorlekarna i vår skola främjar lärande. 2,65 Personalen förstår betydelsen av styrdokumenten.De upplever att skolan befrämjar delaktighet. Av vårdnadshavarna och eleverna önskas mera aktivitet. Personalen önskar att skolornas undervisningsgrupper skulle vara mindre.

15 TOP5 Vårdnadshavare,alla påståenden, skala 1- 4
Plus Minus I verksamheten i mitt barns skola är det centralt att arbeta tillsammans. 3,53 I verksamheten i mitt barns skola är det centralt att uppmuntra eleven att vara aktiv. 3,52 I verksamheten i mitt barns skola är det centralt att utveckla mångsidig kompetens. 3,41 Samarbetet med skolan har varit ömsesidigt uppskattande och kommunikationen öppen. 3,39 Skolan har gett mig nödvändig information om läroplanen. 3,33 Mitt barn har varit med och planerat klubbverksamheten. 1,68 Mitt barn deltar i skolans klubbverksamhet.1,97 Jag har möjlighet att delta i arbetet med läsårsplanen. 2,32 Jag deltar aktivt i föräldraföreningens aktiviteter. 2,38 Jag har möjlighet att delta i arbetet med läroplanen. 2,47 Vårdnadshavarna förstår betydelsen av läroplanen och läsårsplanen som styrdokument. De upplever att samarbetet med skolan fungerar. Barnets deltagande i klubbverksamhet och det egna deltagandet i föräldraföreningens verksamhet upplever man är litet. Vårdnadshavarna upplever att de har liten möjlighet att delta i planeringen av skolans verksamhet.

16 TOP5 Elever åk 1-4, alla påståenden, skala 1- 4
Plus Minus Jag deltar i utvärderings- och utvecklingssamtalen tillsammans med mina föräldrar. 3,77 I skolan får jag hjälp om jag behöver hjälp. 3,71 Jag känner mig trygg i skolan. 3,65 Jag tycker att i skolan finns bra arbetsredskap och material. 3,64 Vid behov kan jag gå till hälsovårdaren. 3,61 Jag har varit med och planerat klubbverksamheten. 1,62 Läraren har berättat vad ett fostringssamtal är. 2,43 Jag deltar gärna i klubbarna. 2,73 På lektionerna får jag arbeta i fred. 2,98 Läraren frågar eleverna vilka aktiviteter (t.ex. fester, händelser) de vill att ska ordnas under skolåret. 3,03 Eleverna upplever att de får hjälp i skolan, att de känner sig trygga och att de vuxna ingriper i mobbning. De upplever att det finns bra arbetsredskap och material i skolan. De deltar lite i planeringen av klubbverksamhet och inte heller speciellt mycket i planeringen av hela skolans verksamhet. Arbetsron kunde vara bättre.

17 TOP5 Elever åk 5-9, alla påståenden, skala 1- 4
Plus Minus Jag deltar i utvärderings- och utvecklingssamtal tillsammans med mina föräldrar. 3,53 Jag känner mig trygg i skolan. 3,43 På lektionerna är vi lämpligt antal elever. 3,38 Vid behov kan jag gå till skolpsykologen eller skolkuratorn. 3,31 Vid behov kan jag gå till hälsovårdaren. 3,30 Jag har deltagit i planeringen av klubbverksamheten. 1,67 Jag deltar gärna i klubbverksamheten. 1,91 Jag har möjlighet att påverka innehållet i läroplanen i vår skola. 2,12 Jag har möjlighet att påverka innehållet i läsårsplanen i vår skola. 2,13 Vi planerar och gör saker tillsammans i hela skolan. 2,60 Eleverna upplever att skolan är trygg och gruppstorleken lämplig. Hjälp fås vid behöv. Eleverna upplever god tillgänglighet till elevvårdstjänster. Möjlighet att delta i skolans planeringsarbete upplevs som begränsad likaså möjligheten att planera skolans klubbverksamhet. Eleverna deltar inte heller så gärna i klubbverksamheten.

18 ”FEELISMÄTARE”: Utvärdera hur bra du trivs i skolan med ett skolvitsord på skalan 4-10
De yngre eleverna trivs klart bättre i skolan än de äldre eleverna.

19 3. Enskilda kommentarer

20 Sanallinen palaute lukuina
Grupp Sanallisen palautteen määrä Kuinka monta prosenttia vastaajista antoi myös sanallista palautetta? Personal 10 13 % Vårdnadshavare 43 21 % Årskurs 1.-4. 126 37 % Årskurs 5.-9. 169 49 % Tillsammans 348 36 %

21 Poimintoja sanallisesta palautteesta/ Henkilökunta (1/2)
Bättre styrning av läsordningen i en riktning som möjliggör mångvenskapliga projekt. I första hand behöver vi tilläggsutrymmen dvs ett nytt skolhus. Klubbverksamheten kunde utvecklas en hel del. Mera rastaktiviteter för barnen. Just nu finns det inte så mycket för eleverna att göra. Mera sporrande till lek av olika slag skulle jag villa se. Kunde vara sandleksaker, spadar etc. Någon som drar veckans lek eller liknande arrangemang, så att barnen verkligen rör på sig under rasten och inte sitter försjunkna i sina telefoner (de äldre barnen). Om skolan hade mera resurser så kunde vi skaffa material som behövs för undervisningen. Om vi hade mera utrymmen i skolan så skulle vi kunna ha flexibla undervisningsgrupper. Våra utrymmen begränsar tyvärr vår verksamhet. Mera, bättre, mera ändamålsenliga, flexibla utrymmen skulle ge batter grogrund för det mesta.

22 Poimintoja sanallisesta palautteesta/ Huoltajat (1/2)
önskas: finska klubb för enspråkigt svenska elever/ språkbad eller utbyte(samarbete) med finska klasser på finska timmar för enspråkigt svenska elever Blyga, tysta, inåtriktade barn kan bli stressade av den stora mängden av muntliga presentationer. Alternativ ges inte, alla bör var aktiva, delta discussioner, tycka om det. Fortsätt på samma linje :) Eleven är i fokus, inte datorer eller plattor osv, vilket är rätt stil. Genom att mera aktiviteter tillsammans, T.ex. Genom att barnen skulle ordna mera program för föräldrarna --> påverkar till känsla att man deltar mera verksamheten i skolan då man besöker skolan

23 Poimintoja sanallisesta palautteesta/ Huoltajat (2/2)
Gärna mångsidigare klubb verksamhet i den egna skolan Riv kärnhuset så snart som möjligt och bygg nya, ändamålsenliga utrymmen enligt sunda byggprinciper. Wilma till positiv växelverkan. Läxor och prov på Wilma. Kommunikationen till hemmen viktigt att bygga upp genom att respektera föräldrarna. Gör föräldrarna delaktiva, interaktiva föräldramöten, lyssna till föräldrarna. Öppen kommunikation. Mobiltelefonerna borde inte få användas under lektionerna.

24 Poimintoja sanallisesta palautteesta/ Oppilaat 1.–4.lk (1/2)
alla slutar ta upp onödiga kommentarer! bättre skolmat,mobbning slutar. när man har gort något fel så kan man ärkenna det. Om man skulle få mycket mera tystare och lite mera hjälp Att vi skulle få bort mobbningen. frågar mera hur det går i skolan Bättre gård. Bättre mat

25 Poimintoja sanallisesta palautteesta/ Oppilaat 1.–4.lk (2/2)
Färre lektioner. Roligare program på lektionerna. Jag skulle villa spela fotboll varje rast. Och att om man är trött får man sova eller vila. jag tyker att man borde få använda telefon på rasterna då man går I 3 skolan skulle kunna ha vissa timmar när läraren och eleverna skulle diskutera mobbning ,rasim och andra liknande saker. Äta popcorn och ha disco.

26 Poimintoja sanallisesta palautteesta/ Oppilaat 5.–9.lk (1/2)
Alla lärare är lika mot alla elever för det är det inte nu Att alla skulle få vara sig själva utan att någon skulle dömma den. bättre mat Att vi skulle börja klockan 10 på morgonen och vi skulle ha en limsaautomat:D Och så borde skolan lyssna på sina elever exempelvis när en viss sak vinner i ett val för eleverna men lärarna väljer en av dom icke valda sakerna. Genom en bättre skolgård. Inte ha så många föredrag/projekt/uppsatser samtidigt.

27 Poimintoja sanallisesta palautteesta/ Oppilaat 5.–9.lk (2/2)
Lärarna borde berätta mer om vad och hur man bedöms och berätta för var och en hur det går för en och vad man kan förbättra. Om någon stör på timmen eller stör föredrag skall eleven som stör kastas genast ut ur klassen inte lämna eleven i klassen och störa. mera soffor Om man röstar om nåt och majoriteten har en åsikt bör den förverkligas. Sluta mobba! Vi skulle kanske kunna få planera mera I skolgången.


Ladda ner ppt "Kvalitetsenkät inom grundläggande utbildning 2017 Braheskolan och Cygnaeus skola S:t Olofskolan Sirkkala och Sirkkalabackens skola."

Liknande presentationer


Google-annonser