Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ljudutjämningssystem för klassrum - För ett bättre hörande.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ljudutjämningssystem för klassrum - För ett bättre hörande."— Presentationens avskrift:

1 Ljudutjämningssystem för klassrum - För ett bättre hörande

2 Redcat är ett är trådlöst (infraröd teknik) ljudutjämningssystem med mikrofon och förstärkare för skolor. Systemet använder sig av s.k. ”bended wave” teknologi som innebär att den naturliga rösten sprids jämnt över hela rummet utan att volymen måste ökas. Alla hör lika mycket oberoende hur nära eller långt ifrån läraren de sitter. I ett flertal oberoende studier gjorda i Europa och USA har man påvisat hur ett bättre hörande förbättrar studieresultaten, koncentrationen och också arbetsmiljön i klassrummen.

3 Fördelar med ett ljudutjämningssystem Bättre arbetsmiljö i klassrummen Förbättrad koncentration och förbättrade studieresultat för alla Förbättrade studieresultat för elever med annat hemspråk Förbättrade studieresultat för elever med hörselproblem Bättre klassrumsmiljö för elever med koncentrationssvårigheter Mindre röstproblem för lärarna

4 Förbättrade studieresultat för elever med hörselproblem Redan lindrigt nedsatt hörsel leder till ett tapp på 10-20 dB i hörandet. Förutom elever med direkta hörselskador beräknas också ca 30 % av alla elever ha lindrigt nedsatt hörsel pga. förkylningar, öroninfektioner mm. – Med ett ljudutjämningssystem kan de uppnå samma hörande som normalt hörande elever. – Elever som är hörande bara på ett öra kan klara sig utan hjälpmedel när klassrummet är utrustat med ljudutjämningsanläggning. – Elever som har cochlea-implantat uppfattar ljudet klarare och renare.

5 Bättre klassrumsmiljö för elever med koncentrationssvårigheter Elever med ADHD och andra koncentrationssvårigheter mår särskilt bra av tydligheten och den ökade arbetsron. Den lägre ljudnivån och arbetsron i klassrummet gör att dessa elever blir lugnare.

6 Minskad sjukfrånvaro för lärarna Enligt statistik är ca 15% av lärarnas sjukfrånvaro hänförbara till röst och halsproblem. – Även vid normalt bakgrundsljud måste läraren höja rösten för att höras. Beroende på rummets storlek och lombardeffekten ännu mera. – Med ett ljudutjämningssystem kan läraren tala i normal samtalston vilket sparar rösten och minskar frånvaron pga. röst- eller halsproblem avsevärt.


Ladda ner ppt "Ljudutjämningssystem för klassrum - För ett bättre hörande."

Liknande presentationer


Google-annonser