Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

3. En stenöken eller en grönskande oas Finns det växter i en stad? Var? Hurudana växter? – På överraskande ställen – Skall tåla värme och kunna bli på.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "3. En stenöken eller en grönskande oas Finns det växter i en stad? Var? Hurudana växter? – På överraskande ställen – Skall tåla värme och kunna bli på."— Presentationens avskrift:

1 3. En stenöken eller en grönskande oas Finns det växter i en stad? Var? Hurudana växter? – På överraskande ställen – Skall tåla värme och kunna bli på trampade. Igenvuxna marker och försummade gårdar Skräpmarker Gräsmattor Vägrenar - ängsblommor

2 Ängsblommor Vill ha mycket ljus Därför slår man ängar eller låter djur ha den som betesmark Om inte så börjar buskar och träd växa -> – > ängsblommorna dör ut 

3 Uppgifter 1. På vilka ställen i städer växer det växter? 2. En hurudan växtplats är en äng? 3. Vad har vi för nytta av oanvända marker? 4. Har du sett växter på konstiga ställen? Fotografera under veckoslutet.

4 Fästingen är ett spindeldjur en del fästingar sprider sjukdomar kom ihåg fästingkontrollen! Hur skyddar du dig mot fästingspridda sjukdomar?

5 LÄXA Fotografera växter som växer på konstiga ställen. Tag bilder på ängsblommor som blommar på hösten och lägg upp dem i ditt digitala herbarium på Pedanet. Kom ihåg att det på bilden skall finnas något som visar att du tagit bilden.

6 Växter i staden det finns växter överallt en äng är ljus och öppen många växter har planterats av människor många djur- och växtarter trivs på oskött och vildvuxen mark


Ladda ner ppt "3. En stenöken eller en grönskande oas Finns det växter i en stad? Var? Hurudana växter? – På överraskande ställen – Skall tåla värme och kunna bli på."

Liknande presentationer


Google-annonser