Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Rev 3 Jitex F01 Planering och målsättning säsongen 2012.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Rev 3 Jitex F01 Planering och målsättning säsongen 2012."— Presentationens avskrift:

1 2012-03-08Rev 3 Jitex F01 Planering och målsättning säsongen 2012

2 2012-03-08Rev 3 Ledare och Spelare Inför säsongen 2012 utökades ledarstaben med 3st tränare. Ingen rollfördelning har gjorts men, som tidigare, Lotta tar ett administrativt ansvar och Helena inriktar sig på fysisk träning för att stärka muskulaturen kring knän och vrister. Anna L, Tränare Helena H, Tränare, Fotbollsfysik Lotta G, Tränare, Administratör, Kassör? Ola N, Tränare Magnus L, Tränare Thomas J, Tränare Thomas S, Tränare Michael H, Tränare I dagsläget är vi 19st spelare i truppen. En ny spelare har tillkommit till denna säsongen.

3 2012-03-08Rev 3 Spelfilosofi Vi ledare i Jitex F01 förespråkar en fotboll där passningsspelet premieras. Målet är att våra spelare på sikt skall lära sig att spela sig ur alla situationer genom att hela tiden skapa passningsmöjligheter för varandra. Vi vill också skapa ett självförtroende så att spelarna känner sig bekväma med att ”äga” bollen även i trängda situationer. Vi inser att det i unga år kan vara svårt att få till passningar i alla lägen och att det kan bli felpassningar som gör att bollen rullar åt fel håll, det är viktigare att försöka passa än att passningen blir perfekt. Vågar spelarna passa nu kommer passningsspelet fungera bra om ett tag. Vi tror på att ge alla spelare samma förutsättningar, alla spelare deltar i lika många matcher och spelar lika mycket under match, alla spelare skall känna tränarnas förtroende. Viktigast av allt är att vi har kul när vi spelar match och tränar, både på och utanför fotbollsplanen!

4 2012-03-08Rev 3 Träningsfokus Som tidigare nämnts kommer fokus under året vara på passningsspel och skapa självförtroende med bollen vid fötterna. För att ett passningsspel skall fungera bra pratar man om 4S. Speldjup Spelbredd Spelavstånd Spelbarhet Vi har hittills pratat mycket om och tränat på Spelbarhet, det kommer vi fortsätta mycket med under året men också gå in på Spelavstånd följt av Spelbredd och Speldjup. Självförtroende med bollen skapar vi genom mycket bollkontakt vid alla träningstillfällen. Vi använder oss bland annat av fotbollsworkout som är ett bra sätt att lära känna bollen samtidigt som det är fysiskt ansträngande. Följande tekniska moment kommer att tränas, dessa följer Spelarlyftets Spelarutbildningsmatris: Driva boll Passningar Mottagning – Medtagning Finta/dribbla & Täcka/utmana (Nick – Grund) (Skott – Bredsida/vrist) Ett tydlig fokus är att träna anfallsspel, anfallsspelet startar från vår målvakt och avslutas på motståndarmålet. Träningarna planeras och genomförs enligt SvFF’s Arbetsmodell

5 2012-03-08Rev 3 Träningsfokus -Målvakt I dagsläget har vi inga planer att ha några fasta positioner i vårt spel, vi anser att det gagnar spelarna att prova olika roller i sin fotbollsskolning. De spelare som känner att de vill testa lite mer av att spela som målvakt kommer att få möjlighet att under ordinarie träningar, när det passar, få specialträning. Fokus då kommer att vara på: Fånga bollen Fallteknik, Fånga boll Utkast, Fotarbete, Fallteknik Även detta enligt Spelarlyftets Spelarutbildningsmatris.

6 2012-03-08Rev 3 Seriespel och Cuper Under året kommer vi att ha två lag som spelar 7-manna fotboll i division 1 i Göteborgsfotbollsförbunds regi. Vi kommer att delta i ett antal cuper och de som är bokade i dagsläget är: Snickarcupen Minilirarcupen Lerum cup Askim cup Jitexcupen Skärgårdscupen Efter seriespelet är avslutat spelar vi i Santan, en inomhusserie där vi tidigare deltagit. Utöver seriespel och cuper tillkommer träningsmatcher.

7 2012-03-08Rev 3 Målsättning Som tidigare nämnts är den sportsliga målsättningen att passningsspelet, 4S, och självförtroendet med bollen utvecklas. Vi vill vinna de matcher vi spelar men inte på bekostnad genom att göra avsteg från vår spelfilosofi, vi ser matchen som ett träningstillfälle och en väl genomförd match är det vi tror gynnar laget i längden. Som ett lag har vi målsättningen att alla spelare skall tycka det är underbart med fotboll och att alla i laget har kul och trivs med medspelare och tränare vilket medför att inga spelare vill sluta spela fotboll i Jitex F01. Jag har missat mer än 9000 skott under min karriär. Jag har förlorat nästan 300 matcher. 26 gånger har jag blivit betrodd att skjuta det avgörande skottet och missat. Jag har misslyckats om och om igen i mitt liv. Och det är därför jag lyckas. - Michael Jordan, Basketlegend


Ladda ner ppt "Rev 3 Jitex F01 Planering och målsättning säsongen 2012."

Liknande presentationer


Google-annonser