Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Strategi för folkhögskolornas arbete för en globalt hållbar utveckling. Varför? Vad? Hur? Folkbildning och vuxenutbildning som strategisk utvecklingsfaktor.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Strategi för folkhögskolornas arbete för en globalt hållbar utveckling. Varför? Vad? Hur? Folkbildning och vuxenutbildning som strategisk utvecklingsfaktor."— Presentationens avskrift:

1 Strategi för folkhögskolornas arbete för en globalt hållbar utveckling. Varför? Vad? Hur? Folkbildning och vuxenutbildning som strategisk utvecklingsfaktor för en demokratisk och hållbar samhällsutveckling skulle kunna få ökad uppmärksamhet både nationellt och internationellt (s 46) – ”Allas kunskap – allas bildning”

2 Vad vi redan gör 105 kurser 57 transnationella projekt Transnationella nätverk Nationella nätverk Lokala nätverk

3 Vad gör folkhögskolor lämpliga som aktörer för Agenda 2030? Demokratiuppdraget Kursplanefriheten Engagerad personal Mångfald av deltagare Nationella och transnationella kontaktnät Koppling utbildning, bildning och civilsamhälle

4 Vision och mål Folkhögskolorna bidrar till en ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar värld som bygger på det aktiva glokala medborgarskapet.

5 Vad vill vi göra? Stärka och utveckla globala nätverk och organisationer Påverka Sveriges multilaterala och bilaterala utvecklingssamarbete Samarbeta med ramorganisationer Utveckla egna transnationella folkbildningsprogram Aktiv roll i flyktingmottagande och etablering Stödja diasporagruppers transnationella folkbildningssamarbete Satsa på utbyten och kompetensutveckling Fungera som kunskapscentra och metodutvecklare

6 Hur kommer vi vidare? Förslag på hur strategin kan förverkligas? Vad ska vi prioritera i detta skede? Förslag på gemensamma projekt? Organisering?


Ladda ner ppt "Strategi för folkhögskolornas arbete för en globalt hållbar utveckling. Varför? Vad? Hur? Folkbildning och vuxenutbildning som strategisk utvecklingsfaktor."

Liknande presentationer


Google-annonser