Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Koncentration av bokförings- och bokslutsuppgifterna till Palkeet – Samarbete inom KiTi-projektet Förhandlingar som förs vid ämbetsverk i enlighet med.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Koncentration av bokförings- och bokslutsuppgifterna till Palkeet – Samarbete inom KiTi-projektet Förhandlingar som förs vid ämbetsverk i enlighet med."— Presentationens avskrift:

1 Koncentration av bokförings- och bokslutsuppgifterna till Palkeet – Samarbete inom KiTi-projektet Förhandlingar som förs vid ämbetsverk i enlighet med 4 kapitlet i samarbetslagen och principer gällande förflyttningen av personal

2 Behandling av personalkonsekvenserna inom KITI-projektet KiTi-projektets personalkonsekvenser behandlas både i det sektorsövergripande samarbetet och i ämbetsverken som överför uppgifter och personal till Palkeet Sektorsövergripande samarbete -Det sektorsövergripande samarbetet har inletts på det sätt som parterna kom överens om under det konstituerande mötet 2.3.2016. -Det sektorsövergripande samarbetet fortsätter till slutet av 2016 eller tills största delen av besluten beträffande förflyttningen av personal som görs p.g.a. projektet har fattats. -Som samarbetsorgan för det sektorsövergripande samarbetet fungerar en grupp där arbetsgivaren representeras av tre representanter från finansministeriet och fyra från övriga ministerier, en representant från Palkeet och en permanent expert från Statskontoret. Personalen representeras av personer som utses av varje huvudavtalsorganisation, en från varje organisation. -På ärenden som behandlas under samarbetet tillämpas 31 § i statens samarbetslag. Under samarbetsförfarandet behandlas ärenden som berör KiTi-projektet och som på ett väsentligt sätt berör flera ämbetsverks och förvaltningsområdens personal. I dessa ingår åtminstone förflyttningar av personal till Servicecentret för statens ekonomi- och personalförvaltning som orsakas av projektets verkställande samt övriga relaterade ärenden som har en väsentlig inverkan på personalens ställning. Dessutom förs det samarbetsförhandlingar beträffande personalkonsekvenserna i enlighet med 4 kapitlet i statens samarbetslag i de ämbetsverk som flyttar uppgifter eller personal.

3 29.9.2016 RP 165/2016 med förslag till lag om ändring av lagen om statsbudgeten 6.10.2016 Statskontorets föreskriftsutkast på remiss, utkasten publiceras i mitten av november 2016. Mitten av november 2016 Ämbetsverksspecif ika samarbetsförhandl ingar inleds senast efter att föreskriftsutkasten publicerats 16.1.2017 Ämbetsverkens samarbetsförhandl ingar förs innan 16.1.2017, då man vet exakt hur många personer som flyttas och från vilka ämbetsverk. 15.2.2017 Senast mitten av februari meddelas ämbetsverken uppgifterna om alla personer som förflyttas till Palkeet. 1.10.2017 Ändring av lagen om statsbudgeten och Statskontorets föreskrifter samt relaterade beslut om undantagslov träder i kraft. Personalförflyttning arna genomförs inom pendlingsregionen. Övergångsperioden inleds. 30.9.2019 Övergångsperioden upphör, men kan förlängas av vägande skäl i enlighet med Palkeets personalpolitiska principer. 1.11.2016 FM:s, SK:s och Palkeets infotillfälle för arbetsgivare Palkeet utför förberedande åtgärder tillsammans med ämbetsverken innan 30.9.2017. 21.11.2016 Palkeets infotillfälle om det nya förfarandet Februari 2017 Palkeets infotillfälle för personer som förflyttas

4 Samarbetsförhandlingar i ämbetsverken

5 Ärenden som ska behandlas under förhandlingarna I enlighet med 15 § 1 mom. 2 punkten ska sådana personalkonsekvenser som beror på överföring av ämbetsverkets uppgifter eller personal behandlas under samarbetsförhandlingarna vid det överlåtande och det mottagande ämbetsverket -När personer flyttas till ett annat ämbetsverk inom pendlingsregionen p.g.a. uppgifter som flyttas med stöd av 5a § i TML krävs inte personens samtycke och förhandlingarna förs i enlighet med 4 kapitlet i samarbetslagen. Under förhandlingarna ska man för att uppnå enhällighet behandla grunderna för, konsekvenserna av och alternativen till åtgärderna som är under beredning.

6 Förhandlingsparterna i ämbetsverken Ett ärende som gäller en enskild tjänsteman behandlas i första hand mellan arbetsgivaren och ifrågavarande person, om inte parterna vill att ärendet även ska behandlas med en företrädare för arbetsgivaren och ifrågavarande person. Om ärendet som ska behandlas gäller en personalgrupp, behandlas ärendet tillsammans med företrädaren eller företrädarna för denna personalgrupp. -Om det ärende som ska behandlas påverkar flera personalgrupper än en, ska det behandlas med företrädarna för de personalgrupper som berörs av ärendet. Ett sådant ärende kan också behandlas av något annat organ som avses i 7 §, d.v.s. av en samarbetskommitté el. dyl.

7 Samarbetsförhandlingar i enlighet med 4 kapitlet i samarbetslagen Samarbetsförhandlingarna Innan samarbets- förhandlingarna Samarbetsförhand- lingsframställning minst 3 vardagar innan förhandlingarna inleds. tidpunkten och platsen för förhandlingarna information om ärenden som ska behandlas motiveringar för åtgärderna bedömning av personal- konsekvenserna uppskattning av tidtabellen Samarbetsförhand- lingsframställning minst 3 vardagar innan förhandlingarna inleds. tidpunkten och platsen för förhandlingarna information om ärenden som ska behandlas motiveringar för åtgärderna bedömning av personal- konsekvenserna uppskattning av tidtabellen Alternativ Åtgärdernas motiveringar och konsekvenser Lösningar Utredning om besluten inom rimlig tid: Antalet personer som förflyttas Tidtabell Utredning om besluten inom rimlig tid: Antalet personer som förflyttas Tidtabell Observera: Målet är att uppnå enhällighet Arbetsgivaren fattar de slutliga besluten om vilka personer som förflyttas först efter förhandlingarna Ingen minimitid för förhandlingarna Allmän information till personalen om besluten Verkställande av besluten Protokoll, där det framgår minst tidpunkter för förhandlingarna deltagare förhandlingarnas resultat och parternas eventuella skiljaktiga ställningstaganden samt samarbetsförhandlingarnas avslutande. arbetsgivarens och personalens företrädare granskar protokollet och bekräftar det med sin underskrift om det inte avtalas om något annat. protokollet ska omgående överlämnas för kännedom. Protokoll, där det framgår minst tidpunkter för förhandlingarna deltagare förhandlingarnas resultat och parternas eventuella skiljaktiga ställningstaganden samt samarbetsförhandlingarnas avslutande. arbetsgivarens och personalens företrädare granskar protokollet och bekräftar det med sin underskrift om det inte avtalas om något annat. protokollet ska omgående överlämnas för kännedom.

8 Uppgifter som skall lämnas företrädarna för personalen I enlighet med 19 § i samarbetslagen ska arbetsgivaren innan samarbetsförhandlingarna inleds ge de berörda företrädarna för personalen eller den berörda tjänstemannen den information som arbetsgivaren har till sitt förfogande och som behövs för ärendets behandling. -Uppgifterna skall i första hand bifogas arbetsgivarens förhandlingsframställning som avses i 16 §. -De kan också ges separat innan samarbetsförhandlingarna inleds, dock med beaktande av vad som i 16 § 1 mom. bestäms om möjlighet för företrädarna för personalen att sätta sig in i ärendet, om inte arbetsgivaren och de behöriga företrädarna för personalen avtalar något annat.

9 Fullgörande av förhandlingsskyldigheten Enligt 20 § i samarbetslagen anses ämbetsverket ha fullgjort sin förhandlingsskyldighet, om ämbetsverket och företrädarna för personalen inte inom ramen för samarbetet har avtalat om något annat förfarande, när arbetsgivaren har handlat på det sätt som föreskrivs i detta kapitel och ärendet har behandlats på det sätt som föreskrivs i 11 § eller i ett sådant samarbetsorgan som avses i 7 §. Om enighet inte har nåtts i ärendet vid samarbetsförhandlingarna, får ämbetsverket inleda verkställigheten i ärendet efter att ha informerat dem som deltagit i samarbetsförhandlingarna om de beslutade åtgärderna.

10 Information om förhandlingarna Arbetsgivaren ska utan dröjsmål informera om uppnådd enighet i det ärende som behandlats vid samarbetet eller det beslut som arbetsgivaren annars fattat efter avslutat samarbete, samt om tidpunkten för verkställigheten av beslutet. Informationen ska ges antingen till de berörda företrädarna för personalen eller till alla de tjänstemän som berörs av beslutet, eller med iakttagande av principerna och praxisen för ämbetsverkets interna informationsförmedling.

11 Personer som förflyttas tillsammans med sina uppgifter

12 Fastställande av personer som förflyttas I enlighet med 5a § i TML överförs tjänsterna och förflyttas de tjänstemän som utnämnts till tjänsterna till samma ämbetsverk som uppgifterna överförs till i samband med omstrukturering av funktioner inom statsförvaltningen. -Tjänstemän som utnämnts till ett tjänsteförhållande för viss tid övergår till anställning vid ämbetsverket för den tid tjänsteförhållandet varar. -Enligt 5a § 4 mom. i TML tillämpas det på tjänstemännens anställningsvillkor vad som bestäms om villkoren i tjänstekollektivavtalen eller i lag. I enlighet med förflyttningsbestämmelserna i ändringen av lagen om statsbudgeten övergår en person med arbetsavtalsförhållande som förflyttas med sina uppgifter till ett tjänsteförhållande hos Palkeet. -Personer med arbetsavtalsförhållande på viss tid övergår till tjänsteförhållande för den tid anställningsförhållandet varar. Arbetsgivaren fattar beslut om vilka personer som förflyttas efter förhandlingarna -Personer som utför arbetsuppgifter som kommer att flyttas till minst 50 % enligt sin gällande arbetsbeskrivning när samarbetsförhandlingarna inleds Arbetsgivaren skickar uppgifter om personerna som flyttas till Palkeet senast 15.2.2017

13 Förflyttning inom pendlingsregionen I fall som avses i 5a § 1 och 2 mom. i TML kan en tjänst förflyttas utan tjänstemannens samtycke som avses i 5 § i TML om tjänsten flyttas inom eller till tjänstemannens pendlingsregion. -Likaså för personer med arbetsavtalsförhållande på basis av förflyttningsbestämmelserna. Med pendlingsregionen avses ett område i enlighet med 1 kapitlets 9 § i lagen om utkomstskydd (1290/2002). Efter övergångsperioden (2 år) fattar Palkeet besluten om verksamhetsställen

14 Fastställande av pendlingsregionen I enlighet med 9 § i lagen om utkomstskydd sträcker sig en persons pendlingsregion 80 kilometer från personens faktiska bostad. Om det inte finns skäl att göra någon annan bedömning, betraktas som personens faktiska bostad den adress som antecknats för personen i arbets- och näringsbyråns kundinformationssystem. I ANM:s anvisning om arbets- och näringsbyråns uppgifter i genomförandet av systemet med utkomstskydd för arbetslösa (TEM/2435/03.01.04/2015) konstateras att i definitionen av pendlingsregion avses avståndet ”från dörr till dörr”, dvs. till exempel avståndet från den hemadress som arbetssökanden uppgett för arbets- och näringsbyrån till den plats där sysselsättningsfrämjande service ordnas. Om arbets- och näringsbyrån vet att den adress som arbetssökanden uppgett inte är hans eller hennes faktiska bostad, bestäms pendlingsregionen utgående från den adress som byrån känner till. Avståndet räknas alltså enligt den verkliga resan, inte fågelvägen, d.v.s. genom att rita en cirkel runt bostaden med en passare. Som riktningsgivande hjälp kan man använda Googles karttjänst, men vid behov är det skäl att precisera gränsfall enligt andra metoder, i synnerhet i fall av tvister.

15 Anställningsförhållandets kontinuerliga längd Med tanke på fastställandet av förmåner för personal som förflyttas anses anställningsförhållandet hos staten ha fortsatt utan avbrott

16 Löner när uppgifter och personal flyttas från ämbetsverk till Palkeet med stöd av lag

17 Löner På löner för personer som förflyttas från ämbetsverk till Palkeet tillämpas Palkeets avtal om lönesystem från förflyttningens tidpunkt framåt Tryggandet av lönen i samband med förändringar fastställs enligt vad som beslutats i avsnitt 2 i underteckningsprotokollet till statens tjänste- och arbetskollektivavtal som undertecknades 11.8.2016. Palkeet svarar på frågor om löner och tryggandet av löner

18 Förändringssamtal

19 Förändringssamtal i det överlåtande ämbetsverket Förändringssamtal förs med personen som ska förflyttas -Efter förhandlingar konstateras att personen ska förflyttas och därpå följande åtgärder -Tillsammans med personen går man också igenom vilka uppgifter som har/kommer att förmedlas till Palkeet. -Personen ges t.ex. Palkeets Hr-koordinators kontaktuppgifter ifall hen själv vill ta kontakt


Ladda ner ppt "Koncentration av bokförings- och bokslutsuppgifterna till Palkeet – Samarbete inom KiTi-projektet Förhandlingar som förs vid ämbetsverk i enlighet med."

Liknande presentationer


Google-annonser