Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkommen! Nu ska vi skapa nya världar och koda våra egna spel.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkommen! Nu ska vi skapa nya världar och koda våra egna spel."— Presentationens avskrift:

1 Välkommen! Nu ska vi skapa nya världar och koda våra egna spel.

2 Dataspel Dataspel har funnits nästan lika länge som datorer! Du kommer att få prova på att skapa egna spel utifrån gamla klassiker och nyare spel. Känner du igen någon av dem?

3 Spelkaraktärer och spelvärld Känner du igen de här två spelkaraktärerna? Vilket spel är de ifrån? Hur ser deras spelvärldar ut? Ett tips: Tänk först - koda sedan! Foto: PopCultureGeek.com

4 Spelets berättelse Dataspel är en blandning av berättelse och lek. Det finns inte bara en röd tråd, utan flera handlingar beroende på vad spelaren gör! Det finns oftast ett mål men inte alltid… Spel är en slags interaktiv berättelse!

5 Spelmekanik och ”gameplay” Spelmekanik är spelets regler, vad som är möjligt att göra i spelet Gameplay är vilken känsla du vill att spelaren ska få när den spelar För att planera spelet behöver du göra en storyboard som visar alla möjligheter! start  VARNING!! Varje gång du ger spelaren ett val som förändrar handlingen kan mängden kod du behöver göra öka exponentiellt…

6 Att skapa dataspel Stora spel = många med och skapar! Manus och speldesign Spelprogrammering Grafik och animation Ljudeffekter och musik I Scratch kan du själv göra enkla spel med grafik, animation, ljudeffekter – och programmering! Tänk på att det tar tid och träning för att skapa större spel.

7 Spel att skapa i Scratch Du kan prova att skapa egna spel i Scratch utifrån gamla klassiker och nyare spel - eller hitta på något helt eget!


Ladda ner ppt "Välkommen! Nu ska vi skapa nya världar och koda våra egna spel."

Liknande presentationer


Google-annonser