Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Gymnasievalet 2016. Tidsplan 20 jan- Öppnar för ansökan 15 feb- Stängs för ansökan 24.00 Kallelser till färdighetspr ov 14 april- Preliminärt antagningsresu.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Gymnasievalet 2016. Tidsplan 20 jan- Öppnar för ansökan 15 feb- Stängs för ansökan 24.00 Kallelser till färdighetspr ov 14 april- Preliminärt antagningsresu."— Presentationens avskrift:

1 Gymnasievalet 2016

2 Tidsplan 20 jan- Öppnar för ansökan 15 feb- Stängs för ansökan 24.00 Kallelser till färdighetspr ov 14 april- Preliminärt antagningsresu ltat 21 april – Öppnar för omval 16 maj- Sista dag för omval 24.00 29 juni- Slutligt antagningsresu ltat Juli-aug Reservantagnin g

3 Viktigt att tänka på V.3 får ni brev hemskickade med lösenord. För att göra ansökan använder man sedan sitt personnummer och lösenord för att logga in och göra sitt gymnasieval på gyantagningen.se Kom ihåg att spara era lösenord så ni kan logga in både vid omval och senare för att kunna se ert antagningsbesked när den slutliga antagningen är klar. Om man mot all förmodan glömmer sitt lösenord så kontakta mig. Gör minst fem val, det skadar heller inte att göra fler än så! Rangordningen är oerhört viktigt- om du kommer in på ditt förstahandsval så stryks alla resterande val- så se till att det program du helst av allt vill gå är längst upp i din lista. När du gjort ditt val ska du kvittera din ansökan- med det menas att du skriver ut din ansökan, undertecknar den och lämnar in till mig så fort som möjligt! MYCKET VIKTIGT!

4 Preliminär antagning? 14 april visas resultatet av den preliminära antagningen på gyantagningens hemsida, gyantagningen.se Du som elev blir inte antagen till något program men kan jämföra ditt meritvärde(=betyg) med den lägsta antagningsgränsen för att se om du skulle haft möjlighet att bli antagen om det var slutlig antagning. 29 juni visas resultatet av den slutliga antagningen på ditt inlogg på gyantagningen.se. Den slutliga antagningen görs på slutbetygen från grundskolan och det är vanligt att gränserna höjs från den preliminära antagningen till den slutliga antagningen.

5 Omval? I april-maj följer en omvalsperiod där du kan ändra dina val om du vill. Om du är nöjd med dina val och hur du rangordnat dessa så behöver du inte göra någonting.

6 Slutlig antagning/ reservantagning 20 juli är sista dagen att svara på ditt antagningsbesked. Om du blivit antagen till ditt förstahandsval behöver du inte göra någonting. Om du inte blir antagen till ditt förstahandsval så kan du välja att stå kvar som reserv eller att tacka ja till ditt andrahandsval. Under juli/augusti görs två reservantagningar.

7 Frågor?


Ladda ner ppt "Gymnasievalet 2016. Tidsplan 20 jan- Öppnar för ansökan 15 feb- Stängs för ansökan 24.00 Kallelser till färdighetspr ov 14 april- Preliminärt antagningsresu."

Liknande presentationer


Google-annonser