Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Instuderingsuppgifter

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Instuderingsuppgifter"— Presentationens avskrift:

1 Instuderingsuppgifter 2016-02-12
Mekatronik Instuderingsuppgifter Elev:

2 Kap 6 Elmekaniska komponenter
Instuderingsuppgifter Kap 6 Elmekaniska komponenter Rita symbolen för en normalt sluten strömställare, typ NC. Nämn de grundutföranden som elmotorer tillverkas i? Nämn vilken motortyp som är vanligast inom industrin? När används en frekvensomriktare? Vad är en joystick? Hur får man tungelement att sluta sig? Vad heter den sida på ett relä där man ansluter spänning när man vill att reläet ska dra.

3 Kap 7 Mekanik Med vilken bokstav betecknas kraft och i vilken enhet mäts den i? Vad innebär det fysikaliska begreppet tyngdacceleration? Hur definierar man begreppet jämviktstillstånd? Vad innebär det att ett ämne korroderar? Vad är en komposit? Varför används kullager? Vad är viktigt att tänka på när man hanterar fjädrar?

4 Kap 11 Elektriska drivsystem
Vilka är likströmsmotorns två största fördelar? I vilka tillämpningar hittar man likströmsmotorer? Hur får man en asynkronmotor att rotera tex med 1000 rpm? Var används servomotorer? Nämn minst 4 fördelar med en asynkronmotor? Till vad använder vi stegmotorer? Varför försöker man undvika att starta en asynkronmotor med direktstart?

5 Kap 11 Elektriska drivsystem
Vad innebär LCC? I vilka tillämpningar hittar man likströmsmotorer? Hur sker inkoppling av en asynkronmotor i det vanligaste fallet? Var används servomotorer? Hur fungerar frekvensomriktaren? Hur fungerar en strömriktare? Vad innebär JOG? Varför försöker man undvika att starta en asynkronmotor med direktstart?

6 Kap 13 Reglerteknik Vad är skillnaden mellan styrning och reglering?
Förklara begreppen : Är-värde Bör-värde Pådragsdon Vad är en regulator? Vad betyder förkortningarna i en PID regulator: P I D Varför används Integrerad reglering? Varför används deriverande reglering? Vad kallas det värde på vattennivån som finns i ett vattentorn, när vattnet tappas ur?


Ladda ner ppt "Instuderingsuppgifter"

Liknande presentationer


Google-annonser